Wokpan met Deksel Kopen? (2024 Upd.) Top 5 Volgens Experts

Auteur: Jurian
Laatst bijgewerkt op:

14

Producten
vergeleken

33

Bestede
uren

45

Reviews
verzameld

Als je van plan bent om een wokpan met deksel te kopen, is het handig dat je een aantal vergelijkingen maakt, voordat je er daadwerkelijk één aanschaft.

Zo voorkom je een miskoop en hoef je het product niet te retourneren.

Zelf heb ik de afgelopen weken meer dan 14+ verschillende wokpannen met deksels getest om te kijken welke het waard is om te kopen en welke niet.

Laten we meteen beginnen.

Onze Favoriete Wokpannen met Deksels

Beste Wokpannen met Deksels

1. Westinghouse Wokpan

Voordelen:

Geschikt voor alle warmtebronnen

Prachtig design

Vrij van PFAS

Nadelen:

Geen

Dit is veruit de beste wokpan met deksel op de markt. En geloof me… na het testen van meer dan 14+ verschillende wokpannen met deksels ben ik erachter gekomen wat de beste is.

Nu moet ik er wel bij zeggen dat iedereen natuurlijk z’n eigen persoonlijke voorkeur heeft en daarbij ook z’n eigen smaak. Het kan dus erg verschillen aan welke behoefte je hebt en wat voor soort pan je wilt aanschaffen.

Maar als je een:

 • Kwalitatieve goede pan
 • Scherp geprijsd
 • Morgen in huis
 • Gratis retourneren

Pan wilt, dan is dit veruit de beste. 

Deze pan komt met een speciale deksel. De deksel bevat een houten top, wat ideaal is voor als je wilt zien of je eten klaar is. Het is geen pan met een gewone deksel, zoals bijna iedere andere.

Dat onderscheid deze wokpan. 

Daarnaast is het wokken met deze pan superfijn. Tot nu toe heb ik er nog geen problemen mee gehad en dat verwacht ik ook niet in de toekomst.

En voor dezelfde prijs kan je bijna nergens een goedkopere of betere pan vinden. Zeker niet als je puur naar de kwaliteiten kijkt van de pannen.

De pan is geschikt voor:

 • Elektrisch
 • Keramisch
 • Inductie
 • Halogeen
 • Gas

Zo zie je maar weer dat je meerdere functionaliteiten hebt met deze pan.

Je bent niet afhankelijk van één warmtebron, wat je helaas wel bij veel andere pannen hebt. Bovendien is deze pan gemaakt van speciaal marmer. 

Je zult zien dat dit één van de weinige pannen is die er echt uitspringt. En waarbij je ook kwaliteit kunt verwachten.

Ervaring:

Mijn ervaring met deze pan heb ik als zeer prettig ervaren. Van de verschillende pannen die ik heb getest, blijft dit zeker één van mijn favoriete.

Zelf wok ik vrijwel iedere week en als je iemand bent die een wokpan voor eigenlijk alles gebruikt, ook soep maken, dan is dit een no-brainer. Doordat je een glazen deksel hebt, kan je in deze pan supermakkelijk soep koken.

Kortom, de Westinghouse Wokpan is een goede aankoop, vooral voor de mensen die de beste wokpan met deksel zoeken.

2. Marble Coating Wokpan Inductie

Voordelen:

Mooi design

Handige deksel

Geschikt voor inductie

Nadelen:

Prijzig

Als je op zoek bent naar een wokpan met een deksel, waarvan die ook nog eens voordelig is, dan is dit de beste. De Marble Coating Wokpan Inductie is een wokpan die je vaak terug ziet als “goedkopere” pan op de markt.

Vooral doordat die een wokpan is die te koop staat voor minder dan € 40. 

Dit zie je bijna nergens op de markt. En daarnaast is dit een wokpan met een anti-aanbaklaag, dus dat is ook nog eens een groot voordeel.

Vergeet daarbij niet dat de wokpan ook met z’n nadelen komt. Het enige nadeel is dat deze wokpan kwalitatief niet zo goed is als de eerste in de lijst.

Het is wel een goede wokpan, maar op lange termijn, zul je zeker verschil zien.

Zo heb ik zelf meegemaakt dat deze wokpan sneller begint te verslijten en je na een aantal keren al krasjes ziet.

Nu is dit geen ramp, want het wokken blijft gewoon nog goed gaan. Maar wellicht is dit toch belangrijk om mee te nemen in je aankoopbeslissing.

Plus, wanneer er gasten over de vloer komen, is deze wokpan groot genoeg om voor 4 tot 6 mensen te koken.

Dit scheelt veel tijd, want bij een kleinere wokpan moet je hier 2 keer voor koken en in sommige gevallen zelfs 3 keer.

Ervaring

Mijn ervaring met deze pan is zeer prettig, maar zoals ik eerder al zei… is het niet zo goed als de 1e pan in de lijst.

Hoewel je voor de prijs eigenlijk niet mag klagen, vooral niet omdat deze pan voor minder dan € 40 weggaat. En de andere pannen bijna 2 keer zo duur zijn.

Maar als je het budget hebt en ook naar de lange termijn kijkt, dan raad ik persoonlijk de Westinghouse wokpan aan, waarvan je ook een glazen deksel ontvangt.

3. Hakal Wokpan met Deksel

Voordelen:

Kan ook gebruikt worden voor hapjespan

Geschikt voor alle warmtebronnen

Scherp geprijsd

Nadelen:

Matige kwaliteit

Ben je op zoek naar een wokpan met deksel dat geschikt is voor inductie, dan is dit de wokpan die je wilt.

De Hakal Wokpan met glazen deksel is zeer gewild onder consumenten. Deze wokpan wordt zowel gebruikt als hapjespan en wokpan.

Om heel eerlijk te zijn ben ik geen fan van deze pan.

Het ligt niet lekker in de hand en het wokken is ook niet echt vloeiend. Maar doordat het een 3 in 1 functionele pan is, heb ik deze toch maar geprobeerd.

En als je van plan bent om deze wokpan voor andere doeleinden te gebruiken (niet specifiek wokken) dan is dit een prima keus.

Plus, vergeet daarbij niet een goede wokolie te kopen. Dit maakt namelijk een groot verschil tijdens het koken.

Maar als je serieus wilt gaan wokken, dan raad ik deze af.

Het voordeel is wel dat je deze wokpan kan uitproberen en kijken of het wat is. Je hebt altijd de mogelijkheid om binnen 30 dagen het product te retourneren.

De glazen deksel is wel van hogere kwaliteit dan bij de gemiddelde wokpan, maar de pan ligt simpelweg niet lekker in de hand tijdens het wokken.

En daar gaat het juist om als je een wokpan zoekt. Er is wel een pluspunt aan de wokpan, want het bevat een anti-aanbaklaag. 

4. Meisterhome Wokpan

Voordelen:

Prima alternatief

Voordelig

Geschikt voor inductie

Nadelen:

Matige kwaliteit

Zoek je een wokpan van redelijke kwaliteit en voordelig geprijsd, dan is de Meisterhome Wokpan wellicht iets voor jou.

Deze wokpan heb ik door de jaren heen hier en daar gebruikt, maar dit is geen wokpan die echt zou aanraden. Vooral doordat deze wokpan kwalitatief niet goed is.

Het voelt heel goedkoop aan en het materiaal is ook matig.

Maar dit is wel de goedkoopste wokpan met glazen deksel die ik kon vinden, waarvan je minstens een aantal maanden gebruik van kan maken.

Maar verwacht niet dat deze pan jaren mee gaat en hetzelfde kwaliteit heeft als de 1e 3 pannen in de lijst.

Kortom, dit is een alternatief voor de mensen die krab bij kas zitten.

Koopgids: Beste Wokpannen met Deksels

Voordat je zomaar een wokpan met glazen deksel koopt, is het wel zo handig om je verwachtingen op een rij te zetten. Dan weet je ook waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten.

Waar moet je op letten bij het kopen van een wok met deksel?

Je hebt twee opties bij het kopen van een wokpan met deksel. Zo heb je een glazen en RVS deksel. Het verschil tussen deze twee ligt vooral bij het materiaal.

Een RVS deksel kan hogere temperaturen aan, terwijl een glazen deksel doorzichtig is en je kunt zien wanneer het eten klaar is.

RVS Deksel

Wokpannen met RVS deksels zijn beter als je van plan bent om gerechten te koken die hoge temperaturen vereisen. Zo heb je verschillende RVS deksels:

 • Pandeksels
 • Spatdeksels
 • Magnetrondeksels

Glazen Deksel

Glazen deksels zijn beter als je gerechten zoals soep bijvoorbeeld kookt. Zo kan je zien wanneer je gerechten klaar zijn en als je het vuur lager moet zetten. Zo heb je verschillende glazen deksels:

 • Pandeksels
 • Spatdeksels
 • Magnetrondeksels

Prijs, kwaliteit en gebruik

Het is altijd belangrijk om naar de prijs, kwaliteit en gebruik te kijken.

Want als je er zijn te duren wokpannen met glazen deksels, waarvan ze niet eens kwaliteit leveren. En zo zijn er ook goedkope wokpannen met deksels die van plastic zijn gemaakt.

Dat wil je juist voorkomen, want uiteindelijk is toch een investering. En wokpannen gaan in het algemeen zo’n 4 a 5 jaar mee, zolang je er één koopt van hoge kwaliteit.

Bovendien is het belangrijk om te kijken naar hoe vaak je de wokpan gaat gebruiken. Want wokpannen moet je goed onderhouden anders beginnen ze te roesten.

Als het goed is, weet je nu op welke punten je moet letten en wat de beste wokpan met deksel is voor jou.

Mijn persoonlijke voorkeur blijft naar de Westinghouse Wokpan gaan, vooral omdat deze van zeer hoge kwaliteit is, snel geleverd en voordelig is.

Welke Wokpan met Deksel Kopen?

Kortom, de Westinghouse Wokpan is kwalitatief de beste wokpan met glazen deksel op de markt. In tegenstelling tot de andere wokpannen is deze voordelig, snel geleverd en als je niet tevreden bent, heb je altijd nog de mogelijkheid om binnen 30 dagen gratis te retourneren.

Veelgestelde Vragen

Is een wokpan met deksel het waard?

Ja zeker, vooral als je gerechten wilt maken die een deksel vereisen. Dit kunnen soepen, pasta’s of spaghetti zijn bijvoorbeeld.

Is een wokpan en een aparte deksel aanschaffen goedkoper?

In de meeste gevallen niet. Een aparte deksel en wokpan aanschaffen kost in 9 van de 10 gevallen meer dan dat je een wokpan samen met een glazen deksel aanschaft.

ONZE #1 wokpan met deksel

Westinghouse Wokpan

9.7
Klantenservice9.8
Kwaliteit9.7
Prijs9.7

Voordelen

De beste op de markt

Snel en makkelijk schoon te maken

Gratis retourneren

Bekijk de BESTE PRIJS tot het einde van de Maand

Nadelen

Niet de goedkoopste, maar op lange termijn is het 100% waard.

Gepubliceerd door
Ik ben Jurian en ik help je graag bij het inrichten van je eerste woning. Ik weet waar je allemaal aan moet denken als je gaat verhuizen, en ik kan je helpen met het kiezen van de juiste meubels en accessoires.

Gerelateerde Artikelen