Pannen van Albert Heijn: Is het de moeite waard?

Auteur: Jurian
Gepubliceerd op:

Koop je vaak je boodschappen bij de Albert Heijn en ben je benieuwd naar de pannen?

Albert Heijn is één van de grootste merken op het gebied van boodschappen, maar ze verkopen ook keukengerei zoals pannen. Maar zijn deze wel goed?

  • Ik heb een volle spaarkaart ingeleverd en de pannen gekocht.
  • Ook heb ik een aantal pannen apart gekocht in het assortiment.

De pannen heb ik getest over een periode van 3 weken en gekeken of ze het kopen waard waren. 

Laten we meteen beginnen.

Kwaliteit

De kwaliteit van de Albert Heijn pannen waren best wel goed. Je hebt dezelfde soort pannen bij de Albert Heijn als bij Bol.com

Pannen van Tefal, BK en Brabantia zijn overal te koop en zo ook bij de Albert Heijn. Over deze soorten pannen heb ik weinig te zeggen. Dit zijn pannen van hoge kwaliteit en het maakt niet uit waar je ze koopt, want ze voldoen aan zeer hoge kwaliteiten.

Als we naar de pannen van het huismerk AH kijken, dan zie je wel een verschil. Deze pannen zijn van mindere kwaliteit, maar je betaald er ook een stuk minder voor.

Vaak betaal je 50% minder dan dat bij een Tefal pan. En dat is zeker een groot voordeel, vooral als je goedkopere pannen zoekt. Het probleem is helaas wel dat de kwaliteit wat minder zal zijn. 

Maar als dat niet uitmaakt, kun je er vanuit gaan dat de AH pannen zo’n 1 a 2 jaar mee gaan. Dit is voor de meeste consumenten lang genoeg, want dan hebben ze al een andere pan aangeschaft. 

Ten slotte hebben we de pannen van het sparen.

  • Koekenpan van 20 cm
  • Koekenpan van 24 cm
  • Koekenpan van 28 cm
  • Hapjespan van 28 cm
  • Wokpan van 28 cm
  • Grillpan van 26 cm
  • Braadpan van 24 cm

Deze pannen heb ik helaas niet allemaal kunnen testen. Ik heb enkel de koekenpan en wokpan getest, deze waren wel goed. 

Je zag dat deze pannen goed waren afgewerkt en deden wat ze moesten doen. Verder was er niets speciaals aan, maar als je toch een volle spaarkaart hebt, is het wel waard om deze mee te nemen.

Prijs

De prijzen van de AH pannen liggen een stuk lager dan bij de “Merk” pannen. Dit is ook wel te verwachten, maar als je een kleiner budget hebt, zijn de AH pannen een hele goed keus.

Ze gaan lang mee, zijn goedkoop en snel geleverd. 

Voor minder dan € 20 heb je een stevige pan in huis waar je echt wel 1 jaar mee verder kan. En als je de pan goed onderhoud, zul je zien dat het nog langer mee gaat.

Als je een groter budget hebt, dan raad ik het aan om een andere pan te kopen. Pannen van Demeyere of Le Creuset zijn velen malen beter en hebben ook een langere levensduur.

Nu betaal je daar wel meer voor, maar dan heb je ook een pan voor het leven.

Assortiment

Albert Heijn verkoopt meerdere soorten pannen. Zo hebben ze wokpannen, koekenpannen en kookpannen. Je hebt best wel veel keus als je naar de Albert Heijn gaat, wat eigenlijk niemand verwacht.

Maar als je snel even een pan wilt mee nemen, dan is dit ideaal bij de Albert Heijn. Helaas zijn niet alle pannen beschikbaar in winkels.

Vaak moet je de pannen online bestellen en wachten totdat je ze ontvangt. 

Wat Albert Heijn eigenlijk mist zijn de duurdere pannen zoals Le Creuset. Maar als je het van een ander perspectief bekijkt, is het ook geen keuken winkel.

Je doet er je boodschappen, daarom is er ook weinig over te klagen.

Hoe goed zijn pannen van de Albert Heijn?

Pannen van de Albert Heijn zijn het waard als je een minder groot budget hebt. De pannen zijn goed afgewerkt en kwalitatief ook prima.

Nu is het geen Le Creuset, maar is ook niet te verwachten als je kijkt naar de prijs. Andere pannen in deze prijsklasse zijn vaak slechter dan de pannen van AH.

Als je deze pannen nog niet hebt geprobeerd en er over twijfelt, dan is het een goede keus. Als je niet tevreden bent, kun je het nog altijd retourneren. 

Bij elke winkel kan dit, daarom hoef je daar geen zorgen over te maken.

Conclusie

Pannen van de Albert Heijn zijn een goede keus. Er zijn betere pannen op de markt, maar als je kijkt naar wat je ervoor betaalt, dan is het een logische keus. Vooral als je krab bij kas zit, dan is het een no-brainer.

Gepubliceerd door
Ik ben Jurian en ik help je graag bij het inrichten van je eerste woning. Ik weet waar je allemaal aan moet denken als je gaat verhuizen, en ik kan je helpen met het kiezen van de juiste meubels en accessoires.

Gerelateerde Artikelen