Wokpannen: Beste van 2024 (Inductie, Gietijzer, Keramisch)

Auteur: Jurian
Laatst bijgewerkt op:

34

Producten
vergeleken

64

Bestede
uren

75

Reviews
verzameld

Welkom bij mijn wokpannen review.

Wokken is iets wat speciaal is, iets wat leven brengt in je eten.

Het is een simpel iets, maar toch is het lastig uit te leggen. De beste wokpannen worden vaak gebruikt in Aziatische restaurants, maar achter gesloten deuren weten we als consumenten nooit wat ze gebruiken.

Daarom heb ik 25 Aziatische wok restaurants bezocht in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag om te kijken wat ze nou daadwerkelijk gebruiken als wokpan.

In het kort: De wokpannen die ze daar gebruiken, zijn vaak te koop in Aziatische supermarkten, toko’s of soortgelijke winkels.

Ik heb soortgelijke pannen onderzocht op verschillende webshops en de 6 beste geselecteerd.

Deze pannen zijn van hetzelfde kwaliteit als de wokpannen in restaurants en in sommige gevallen zelfs beter.

Laten we meteen beginnen.

Beste Keus
9.7
BK Easy Induction Ceramic Wok
BK Easy Induction Ceramic Wok
 • De beste op de markt
 • Hoge kwaliteit
 • Groot genoeg voor 4 a 5 personen
Tweede Keus
9.5
BK Easy Basic Ceramic Steelwok
BK Easy Basic Ceramic Steelwok
 • Mooi design
 • Makkelijk schoon te maken
 • Goed geprijsd
Budget Keus
9.4
Tefal Easy Chef Wokpan
Tefal Easy Chef Wokpan
 • Makkelijk wokken
 • Beste budget
 • Duurzaam
   

Onze Favoriete Wokpannen

Beste Wokpannen:

1. BK Easy Induction Ceramic Wok

Voordelen:

De beste op de markt

Hoge kwaliteit

Groot genoeg voor 4 a 5 personen

Nadelen:

Prijziger dan de andere, maar 100% waard op lange termijn

Ben je op zoek naar de beste wokpan?

Van de tientallen wokpannen die ik heb getest, blijft dit veruit de beste. Deze wokpan is voorzien van alle functies die je maar wilt hebben.

De wokpan is geschikt voor op:

 • Gas
 • Inductie
 • Halogeen
 • Keramisch
 • Elektrisch
 • En voor in de oven

Kortom, de wokpan is geschikt voor alles. Dat maakt dit veruit de beste op de markt, maar niet alleen daarom. Deze wokpan is ook nog eens supersimpel te gebruiken. 

Vaak vergeten mensen dat het wokken helemaal niet zo makkelijk is.

Het voordeel van deze wokpan is dat het leren snel en simpel gaat. Binnen 5 a 10 minuten heb je onder de knie hoe het eigenlijk werkt. Het is bovendien geen hogere wiskunde, dus daar hoef je je ook geen zorgen over te maken.

Plus, het handvat van de wokpan is super stevig en slipt niet zomaar eruit. 

Jammer genoeg zie je dit nog wel terug in wat “goedkopere” wokpannen. Een goede wokpan zou dat eigenlijk nooit moeten hebben.

Ervaring:

Ik gebruik deze wokpan al ongeveer 6 maanden en heb er nog geen problemen mee gehad. De levering was snel en ik had het product binnen 24 uur al in huis.

Hoewel ik niet dagelijks wok, gebruik ik het toch bijna 2 tot 3 keer in de week. Nu is dat voor de meeste mensen nogal veel, want wokken doen mensen meestal 1 keer per week.

Het fijnste van de wokpan is vooral de grip, wat je helaas bij veel andere pannen mist. Je pakt het handvat vast en begint met wokken.

Makkelijker dan dat kan het bijna niet!

En het beste?

Omdat de pan 30 cm is kan je wokken voor 4 personen. De pan is niet te klein waardoor je meerdere keren moet wokken, wat het superhandig maakt als je gasten over de vloer hebt.

Wanneer je dit vergelijkt met een traditionele wokpan, zie je eigenlijk niet zo’n superveel verschil, met name doordat de kwaliteit zeer hoog is en aan alle eisen voldoet.

Gebruik:

Het gebruik van de wokpan is uitstekend. Van het bestellen tot de levering, alles gaat perfect en dat is ook te horen bij vrienden en familie die dit bestellen.

Voordat je begint met wokken, is het belangrijk dat je het onder de knie krijgt. Tevens kan het de onderkant beschadigen van de wokpan. 

Gelukkig komt dit niet vaak voor, zolang je wokt zoals iedereen doet.

Prijs:

Als je naar de prijs kijkt, ligt het iets hoger dan de andere wokpannen, maar je koopt 100% een betere kwaliteit pan.

Je kan er van uit gaan dat je er jaren mee verder kan, wat op lange termijn geld bespaard. Hoewel het op dit moment een dure aankoop is, is het over een periode van 3 a 4 jaar zeker een no-brainer.

Vooral als je dit vergelijkt met de andere wokpannen in een lagere prijscategorie. Daar moet je zeker elk jaar een nieuwe wokpan aanschaffen. Daarom raad ik deze wokpan aan, want als je niet tevreden bent heb je nog altijd 30 dagen bedenktijd.

2. BK Easy Basic Ceramic Steelwok

Voordelen:

Mooi design

Makkelijk schoon te maken

Goed geprijsd

Nadelen:

De coating vervaagd snel

Als op zoek bent naar een keramische wokpan dan is dit veruit de beste.

De BK Easy Basic Ceramic Steelwok heb ik de afgelopen weken meerdere malen gebruikt. En hoewel het niet zo goed is als de Easy Induction Ceramic Wok, blijft het toch één van de betere in de lijst.

Vooral als je net begint met wokken is dit een no-brainer. 

Plus, de prijs ligt een stuk lager dan de andere wokpannen, wat het aantrekkelijker maakt. Als je zoals ik meerdere winkels heb bezocht om een goede wokpan te vinden, dan merk jezelf ook dat het vrij lastig is.

En vooral als je een keramische wokpan zoekt, want daar zijn er nog minder van. 

Als je het leuk vindt om te wokken of wilt beginnen met wokken, dan is dit ​​één van de beste aankopen die je op dit moment kan maken.

MAAR.

Op het moment dat je van plan bent om vaker te wokken en op langere termijn de beste wokpan wilt, dan is de 1e in deze lijst beter,

Ervaring:

Tot nu toe is mijn ervaring met de BK Easy Basic Ceramic Steelwok supergoed, maar als ik ga wokken, dan blijft mijn voorkeur uit gaan naar de 1e in de lijst.

Dit is een goede wokpan voor beginners, maar als je wat meer ervaring op doet, zie je dat vanzelf.

Dat wil niet zeggen dat deze slecht is, maar de andere pan voelt lekkerder aan in de hand en tijdens het wokken. Je kunt beide pannen aanschaffen en kijken welke het beste bij jou past.

Gebruik:

Het wokken van rijst, groente en vlees gaat snel en makkelijk met deze pan. Je doet wat wokolie erin en gooit er wat groente en vlees.

En TA DAA!

Zo simpel is het. 

Moeilijker wordt het niet met deze wokpan.

Prijs:

De prijs ligt niet al te hoog vergeleken de andere pannen. Het is gelukkig wel voordeliger dan de rest, maar qua kwaliteit mis je wel wat vergeleken de eerst op de lijst.

En hoewel je waarschijnlijk niet het beste van het beste eist, is het toch iets om mee te nemen in je aankoop. 

Want om de 2 jaar een nieuwe wokpan aanschaffen of in één keer de beste kopen die minimaal 5 jaar mee gaat en voordeliger is op lange termijn…

Maargoed, dat is aan jezelf. 

Elk persoon zit tenslotte in een andere situatie. Plus, de 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren zorgen ervoor dat je 100% goed zit.

3. Tefal Easy Chef Wokpan

Voordelen:

Makkelijk wokken

Beste budget

Duurzaam

Nadelen:

Op lange termijn zie je snel krasjes en roest

Als je op zoek bent naar een wokpan voor inductie, dan is dit veruit de beste op de markt. Vaak is het lastig om te wokken op inductie, vooral omdat je het vuur mist.

Maar met deze wokpan hoef je je daar geen zorgen over te maken, want daar is deze pan speciaal voor gemaakt. Op deze manier bespaar je niet alleen geld, maar ook energie vanwege de inductie.

Op lange termijn merk je dit zeker in de kosten. 

En al die voordelen zonder dat je een vermogen betaald om te kunnen wokken. Dit is ideaal voor hobbykoks of beginnende chefs.

Het enige probleem met deze wokpan is dat het erg zwaar is vergeleken de andere pannen. Als je kijkt naar traditionele wokpannen, dan zijn niet te zwaar, maar ook niet te licht.

Met deze wokpan voel je vrijwel direct dat het niet de lichtste is.

Maar, waarschijnlijk wen je er wel aan als je vaak aan het wokken bent. Het enige probleem is dat beginnende koks hier last van gaan hebben, tenzij ze er specifiek voor oefenen. Daarom blijf ik de 1e in de lijst aanraden.

De BK Easy Induction Ceramic Wok is licht tijdens het wokken, van hoge kwaliteit en ook geschikt voor inductie.

4. GreenPan Cambridge Wokpan

Voordelen:

Handig in gebruik

Goed geprijsd

Mooi design

Nadelen:

Geen

Zoek je een wokpan waar je energie mee bespaard?

Dan is de GreenPan Cambridge Wokpan wellicht de beste keus voor jou.

In de tijd waar de prijs per kWh hoog ligt, is het verstandig om zoveel mogelijk kosten te besparen, zelfs als het maar een paar euro per dag is. Dit telt namelijk snel op, op jaarbasis, vooral als je aan het koken bent.

Vaak vergeten mensen dit, maar wokken is niet goedkoop. En vooral niet als je het regelmatig doet en helaas vergeten velen dit.

Daarom is een energiebesparende wokpan ideaal om geld te besparen. De wokpan is gemaakt van aluminium, wat ideaal is voor onderhoud.

De meeste aluminium wokpannen zijn vrij duur en kun je niet overal kopen. Gelukkig is deze goed geprijsd en niet al te duur.

Als je een energiebesparende wokpan zoekt, al is het enkele euro’s dan is dit zeker een logische aankoop.

Zelf gebruik ik deze wokpan alleen als ik voor meerdere gasten moet koken, wat niet heel vaak voorkomt. Het enige nadeel van deze wokpan is dat ik na 6 maanden gebruik al wat krasjes zie.

En ik gebruik de wokpan niet eens dagelijks, dus dat kan een nadeel zijn. 

Buiten dat is dit een prima wokpan voor mensen die energiebesparend zijn.

5. GreenChef Diamond Wokpan

Voordelen:

Handig in gebruik

Goed geprijsd

Budget wokpan

Nadelen:

Anti-Aanbaklaag werkt maar een paar keer

Als je op zoek bent naar een budget wokpan, dan raad ik de GreenChef Diamond Wokpan aan.

Deze wokpan is de goedkoopste in de lijst, waarvan je op z’n hoogste kwaliteit kunt verwachten. Het is niet een wokpan dat na enkele keren van gebruik al helemaal versleten is.

En dat is wel belangrijk bij een wokpan, vooral omdat wokpannen niet voordelig zijn.

Na het testen van deze wokpan voor een periode van 3 weken ben ik erachter gekomen dat dit een prima budget wokpan is.

Hoewel het niet aan alle eisen voldoet zoals de 1e in de lijst, blijft het toch één van de betere op de markt. 

Wat ik wel hoor is dat mensen zeggen dat de anti-aanbaklaag zeer slecht is, maar persoonlijk heb ik hier niets van gemerkt. Waarschijnlijk komt dit doordat ze de pan niet goed schoonmaken of het eten te vaak laten aanbranden.

Maar voor de prijs mag je eigenlijk niet klagen, vooral omdat dit één van de goedkopere op de markt is.

Je zult bijna geen goedkopere wokpan vinden met dezelfde kwaliteiten en vooral niet in dezelfde prijscategorie. Misschien vind je wel een wokpan in een tweedehands winkel, maar de kans is zeer klein.

6. Valhal Outdoor Wokpan

Voordelen:

Handig in gebruik

Beste gietijzeren wokpan

Goede kwaliteit

Nadelen:

Niet voor keramisch, halogeen en inductie

Als je op zoek bent naar een gietijzeren wokpan, dan is de veruit de beste.

De wokpan komt met twee handvaten, wat voor sommige mensen beter is dan één. Waar je wel op moet letten, is dat je genoeg ruimte hebt op het vuur.

En vergeet niet dat deze wokpan niet geschikt is voor:

 • Keramisch
 • Halogeen
 • Inductie
 • Gasfornuis

Als je hier de fout in gaat, dan is heel je keuken verpest. En moet je een monteur laten komen om alles te laten repareren.

En geloof me… dat wil je niet. Vooral niet omdat je net een nieuwe wokpan hebt gekocht die je wilt uitproberen.

Maar daarnaast is dit een geschikte wokpan voor iedere keuken, zolang je kan wokken op vuur. De kwaliteit van de wokpan is van zeer hoge kwaliteit. Je kan er zeker 3 tot 4 jaar mee verder. 

En dat is vrij lang voor een wokpan. 

Kortom, de Valhal Outdoor Wokpan is een logische keus voor mensen die een gietijzeren wokpan zoeken.

Koopgids: Wokpan

Voordat je een wokpan koopt, is het belangrijk dat je naar de juiste punten kijkt. Zo wil je een miskoop voorkomen en vervolgens het product moeten retourneren. Jammer genoeg zie ik dit heel vaak terugkomen en is het zonde van je tijd en energie.

Waar op letten bij het kopen van een wokpan?

Soort

Waarvoor ga je de wokpan gebruiken is een vraag die ik veel gesteld krijg. Heb je een inductie, fornuis of keramisch. De meeste wokpannen zijn geschikt voor elk soort warmtebron, maar toch zijn er een aantal wokpannen die niet overal gebruikt kunnen worden. Zoals:

 • Aluminium wokpan
 • Stalen wokpan
 • Gietijzeren wokpan
 • Traditionele wokpan

Een aantal van deze wokpannen zijn echter maar geschikt voor één warmtebron, wat belangrijk is dat je onthoud. 

Tevens moet je kijken of de wokpan wil binnen je budget valt. Aangezien de wokpannen in de lijst tussen de € 30 en € 70 zijn, valt dat ook wel weer mee.

Merk

Het merk wokpan maakt in principe niet uit. Merken zoals BK en BIKO zijn onder anderen de populairdere, maar dat wil niet per se zeggen dat die direct de beste zijn.

Zo heeft elk merk meerdere soorten wokpannen, waarvan een aantal altijd onder het kwaliteitsniveau vallen. Dat is de reden waarom je nooit van het merk moet uitgaan, maar eerder van de kwaliteit zelf.

Diameter

De diameter van de wokpan is ook ontzettend belangrijk. Het kan voorkomen dat de pan niet op je fornuis past bijvoorbeeld.

Dit komt vaker voor dan je denkt, daarom is het noodzakelijk dat je niet een de grote pan koopt. Tenzij je het leuk vind om de pannen terug te brengen.

Prijs

Zoals ik eerder heb gezegd, liggen de prijzen van de meeste wokpannen in dezelfde prijscategorie. Er zit niet zo’n heel groot verschil daarin. Wat je wel kan doen is een wokpan proberen te scoren op een markt bijvoorbeeld. 

Daar hebben ze vaak “goedkopere” pannen te koop staan. Maar pas wel op dat de pan van redelijke kwaliteit is, want een product terug brengen op de markt gaat vrij lastig.

Welke Wokpan Kopen?

Tot slot, de beste wokpan die je kunt kopen is de BK Easy Induction Ceramic Wok. Deze wokpan is veel beter dan de andere in de lijst. Het wordt snel geleverd, is van hoge kwaliteit en je kan er zeker 5 jaar mee verder.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een wokpan?

De prijs van een gemiddelde wokpan ligt tussen de € 30 en € 70.

Is een wokpan het waard?

Een wokpan is het zeker waard, vooral als je van wokken houd en snel je eten klaar wilt. In tegenstelling tot een koekenpan is de wokpan veel sneller.

ONZE #1 wokpan

BK Easy Induction Ceramic Wok

9.7
Klantenservice9.8
Kwaliteit9.7
Prijs9.7

Voordelen

De beste op de markt

Geschikt voor gas, inductie, halogeen, keramisch en elektrisch

Snel en makkelijk schoon te maken

Gratis retourneren

Bekijk de BESTE PRIJS tot het einde van de Maand

Nadelen

Niet de goedkoopste, maar op lange termijn is het 100% waard.

Gepubliceerd door
Ik ben Jurian en ik help je graag bij het inrichten van je eerste woning. Ik weet waar je allemaal aan moet denken als je gaat verhuizen, en ik kan je helpen met het kiezen van de juiste meubels en accessoires.

Gerelateerde Artikelen