RVS Wokpan: Beste van 2024 (Zonder Anti-Aanbaklaag en Inductie)

Auteur: Jurian
Laatst bijgewerkt op:

14

Producten
vergeleken

24

Bestede
uren

42

Reviews
verzameld

Als je op zoek bent naar een goede RVS pan, dan is het belangrijk dat je op de juiste punten let. Een RVS wok of een wok van gietijzer, bijvoorbeeld, daar zit veel verschil in. Vooral als je al wat ervaring hebt met wokken.

In het algemeen is een RVS wok beter, daarom heb ik meer dan 14 verschillende RVS wokken getest om te kijken welke nou daadwerkelijk het beste is.

Laten we meteen beginnen.

Onze Favoriet

Demeyere Senses 5

Ervaring: 5.0 ★★★★★
Kwaliteit: 5.0 ★★★★★
Grip: 5.0 ★★★★★

★★★★★

Score 5.0

#2e Keus

Sola Wokpan Tri-Ply

Ervaring: 4.8 ★★★★★
Kwaliteit: 4.8 ★★★★★
Grip: 5.0 ★★★★★

★★★★★

Score 4.9

#3e Keus

BK Wokpan Bright

Ervaring: 4.7 ★★★★★
Kwaliteit: 4.8 ★★★★★
Grip: 4.7 ★★★★★

★★★★★

Score 4.7

Onze Favoriete RVS Wokpannen:

Beste RVS Wokpannen

1. Demeyere Senses 5 Wokpan

Voordelen:

Handig in gebruik

Nergens vind je een betere

Makkelijk schoon te maken

Nadelen:

Geen

Als je op zoek bent naar de beste RVS wokpan, dan is dit veruit de beste. Van alle pannen die ik de afgelopen weken heb getest is dit de beste.

Waarschijnlijk geloof je me niet.

Maar… als je zelf honderden euro’s wilt uitgeven aan RVS wokpannen, dan moet je dat vooral doen. Uiteindelijk zul op hetzelfde product uitkomen en dat is deze.

Deze RVS wokpan is niet allen gemaakt van kwalitatieve materialen, maar ook snel geleverd. Daarnaast merk je direct dat dit een wokpan is dit jaren mee zult gaan.

Het is geen pan die na een paar maanden al helemaal verroest is. 

Als je een beetje ervaring hebt met koken, dan zul je dit vanzelf zien. Bovendien is de pan ook nog eens geschikt voor alle warmtebronnen. Dit zijn:

  • Elektrisch
  • Gas
  • Halogeen
  • Inductie
  • Keramisch
  • Oven

Het enige nadeel van deze RVS pan is dat het niet de grootste is.

Je kunt er niet voor meer dan 4 personen tegelijk op koken. Nu is dit niet zo’n heel groot probleem voor de meeste mensen, maar toch iets om over na te denken bij je aankoop.

Veel mensen vinden het niet erg om 2 of 3 keer een stuk biefstuk te koken, terwijl andere dat weer wel vinden.

Maar zover ik het weet, blijft dit de beste RVS wokpan op de markt.

Ervaring

De afgelopen weken dat ik deze RVS wok heb gebruikt, merkte ik direct al dat dit pure kwaliteit was. De andere RVS pannen zijn oké… maar komen zeker niet in de buurt van deze.

Nou moet ik er wel bij zeggen dat voor beginners de prijs vrij hoog ligt. Dat is wellicht iets om in overweging te nemen bij het kopen van een RVS wok.

Kwaliteit

De kwaliteit is uitstekend. Als ik het een cijfer moest geven, dan zou het zeker een 11/10 zijn. Zo goed is deze RVS pan.

En geloof me… ik heb veel producten getest, waarbij er geen enkele in de buurt kwam van deze.

Prijs

Zoals ik al eerder heb gezegd, de wokpan is niet het goedkoopste product op de markt en zeker niet wanneer je het vergelijkt met de andere pannen op de lijst. Waar je wel zeker van kan zijn is dat je pure kwaliteit kunt verwachten.

2. Sola Wokpan Tri-Ply

Voordelen:

Goede kwaliteit

Komt met een deksel

30 Dagen bedenktijd

Nadelen:

Prijzig

Als je een een RVS wokpan zoekt die niet al te duur is, maar wel levert, dan is dit één van de betere op de markt. 

De Sola Wokpan Tri-Ply komt met een dubbelwandige bodem en deksel, wat je niet zo vaak ziet bij andere wokpannen.

Daarnaast is het ook een energiezuinige wokpan. Dit is de wokpan die ik vaak gebruik om soep in te maken bijvoorbeeld. 

Het is ideaal voor wanneer er vrienden of familie langs komen, want daar is deze pan tenminste groot genoeg voor. Met een diameter van 32 cm is dit één van de grotere wokpannen die verkocht wordt op het gebied van RVS wokpannen.

Het fijnste aan deze wokpan vind ik dat je hem direct in de vaatwasser kan zetten na gebruik. Bij veel andere pannen kan dit vaak niet, waardoor je hem handmatig moet afwassen.

Gelukkig hoeft dat niet. En doordat je er een glazen deksel bij krijgt, zie je gelijk of het schoon is of niet. 

Ook voor het koken is dit superhandig, dan zie je namelijk wanneer het eten klaar is.

Ervaring

De afgelopen weken is mijn ervaring erg prettig geweest met deze wokpan, alhoewel het niet zonder tegenslagen was. Het was even wennen aangezien dit twee handvaten heeft en niet zoals een gewone wok één handvat.

Maar behalve dit vrijwel één van de beste RVS wokpannen op de hele markt. Vooral op het gebied van roestvrij staal.

Kwaliteit

De kwaliteit van de pan is uitstekend. Er zijn niet echt minpunten als je het aan mij vraagt. Alles is van hoge kwaliteit en na een aantal keren koken, zul je dat vanzelf zien.

Prijs

De prijs ligt onder de € 100, wat redelijk normaal is voor een roestvrij stalen wokpan. Zo zijn er goedkopere en duurdere modellen op de markt, maar dit ligt er maar net aan wat je budget is en hoeveel je ervoor over hebt.

3. BK Wokpan Bright

Voordelen:

Stevige roestvrijstalen greep

Geschikt voor alle warmtebronnen

Hoge kwaliteit

Nadelen:

Geen handvat

De BK Wokpan Bright is een goede RVS wokpan als je kijkt naar wokpannen zonder anti-aanbaklaag, waar blijkbaar toch veel vraag naar is.

Zelf heb ik deze pan maar 2 a 3 keer gebruikt tot nu toe, maar wel een prettige ervaring. Het is niet de duurste pan, wat het ook aantrekkelijk maakt.

Daarnaast is de pan geschikt voor alle warmtebronnen, dus daar hoef je je ook geen zorgen over te maken. 

Het enige nadeel van de pan is dat de wokpan niet met een glazen deksel komt, waar veel mensen wel behoefte aan hebben.

Maar behalve dat is dit een erg gewilde wokpan. De pan zelf is 28 cm, wat redelijk normaal is bij een wokpan.

Je kan er voor ongeveer 4 personen tegelijkertijd mee koken.

Kortom, de mensen die een RVS wokpan zoeken zonder anti-aanbaklaag, dit is de beste die ik heb getest.

Ervaring, kwaliteit en prijs

Ik kan zeggen dat ik dit als zeer prettig heb ervaren. Van de verschillende wokpannen die ik heb getest, is dit er één die er uitspringt. Een goede wokpan vereist zeker wat kwaliteiten en ik kan met zekerheid zeggen dat dit dat heeft.

4. WMF Wokpan

Voordelen:

Inclusief glazen deksel

Gratis retourneren

Geschikt voor inductie

Nadelen:

Prijzig

De laatste op de lijst. De WMF Wokpan is een goede RVS wokpan voor inductie. Het probleem met wokpannen voor inductie is dat het een platte bodem moet hebben.

En dat zie je niet bij alle wokpannen. 

Maar deze dus wel. Dit is de een grote wokpan van 36 cm, wat ook nog eens geleverd wordt met een deksel, ideaal voor als je soep maakt bijvoorbeeld.

Vaak zie ik dat wokpannen, vooral roestvrijstalen pannen niet met een deksel geleverd worden. Nu is dit geen ramp, maar een deksel is toch wel altijd fijn als je iets warm wilt houden.

Zelf ben ik een fan van deze roestvrijstalen wokpan. Ik gebruik deze al bijna 3 maanden en op dit moment nog bijna elke week.

Het is één van de beste roestvrijstalen pannen die geleverd wordt met een deksel.

Kortom, de WMF Wokpan is zeker een aanrader en een no-brainer als je het aan mij vraagt.

Ervaring

Mijn ervaring met de wokpan is zeer prettig en vooral wanneer ik op inductie kook. Je merkt direct het verschil tussen deze wokpan en de andere, vooral omdat deze een stuk groter is en er veel meer in kan.

Daarnaast heb ik altijd genoeg, vaak zelfs te veel als er gasten langs komen. Zo hoef ik niet meerdere malen te koken en bespaar ik veel tijd.

Kwaliteit

De kwaliteit is zeer goed. Je ziet direct dat het van hoge kwaliteit is en dat de pan niet na één keer vallen gelijk stuk is. Zo kun je gerust slapen, zonder hierover te stressen.

Prijs

De prijs is nogal duur, daar moet ik wel eerlijk in zijn. Dit is niet de goedkoopste RVS wokpan die je zult zien. Vooral doordat dit een grotere pan is dan de andere. Daar zit het grootste prijsverschil in.

Koopgids: RVS Wokpan

Wanneer je van plan bent om een RVS wokpan te kopen, is het belangrijk dat je op de juiste punten let. Veel mensen vergeten dit, maar een miskoop kan je honderden euro’s kosten en ook nog eens de tijd om het product te retourneren.

Op deze manier kies je een goede RVS wokpan:

  • Zorg ervoor dat er een metalen handvat aan vast zit (voor in de oven)
  • Een wokpan zonder anti-aanbaklaag is ideaal voor roerbakgerechten
  • Wokpannen van 30 cm of groter zijn geschikt voor 4 a 5 personen
  • Wokpannen van 26 cm zijn geschikt voor 3 a 4 personen

Daarnaast zijn andere belangrijke punten waar je op moet letten.

Een goed alternatief is een keramische wokpan.

Formaat

Het formaat van de roestvrijstalen wok is belangrijk, vooral omdat je niet een te grote pan wilt aanschaffen, zonder dat je er eigenlijk de ruimte voor hebt. Ook qua prijs scheelt dit zeker tientallen euro’s

Daarom is het belangrijk dat je altijd naar het formaat kijkt en wat je daadwerkelijk nodig hebt. Vergelijk verschillende RVS wokpannen in de lijst hierboven om de beste voor jou te vinden.

Gewicht

Het gewicht is dermate belangrijk als je een beginnende kok bent. Een te zware wokpan kan erg veel last brengen aan de pols en dit wil je eigenlijk zoveel mogelijk voorkomen.

Daarom is het belangrijk om er eerst mee te oefenen of je kan tijd altijd twee handen gebruiken om te wokken. 

Handvat

Het handvat is bij de meeste roestvrijstalen wokpannen van staal. Hier zit geen aparte handvat aan, daarom moet je oppassen als je kookt dat je niet je handen brand aan het handvat.

Deksel

Een deksel is altijd mooi mee genomen als het erbij wordt geleverd, maar in de meeste gevallen is dit niet het geval. Zelf ben ik een fan van wokpannen met deksels, want zo zie je wanneer je eten klaar is door het stoom aan de bovenkant.

Ook is een deksel handig om je gerechten langer warm te houden. Vooral als je eten kookt en het een aantal uur laat staan om later op te eten.

Welke RVS Wokpan Kopen?

Tot slot, de beste roestvrijstalen wokpan blijft de Demeyere Senses 5 Wokpan. Dit is een RVS wokpan waarvan je pure kwaliteit kunt verwachten en ook nog eens snel geleverd wordt. Als je het aan mij vraagt, is dit zeker een no-brainer.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een RVS wokpan?

Gemiddeld kost een RVS wokpan tussen de € 30 en € 120.

Is een roestvrijstalen wokpan het waard?

Ja zeker, vooral als je een wokpan zoekt die minimaal 5 jaar of langer mee gaat.

ONZE #1 RVS Wokpan

Demeyere Senses Wokpan

9.7
Klantenservice9.8
Kwaliteit9.7
Prijs9.7

Voordelen

De beste op de markt

Snel en makkelijk schoon te maken

Gratis retourneren

Bekijk de BESTE PRIJS tot het einde van de Maand

Nadelen

Niet de goedkoopste, maar op lange termijn is het 100% waard.

Gepubliceerd door
Ik ben Jurian en ik help je graag bij het inrichten van je eerste woning. Ik weet waar je allemaal aan moet denken als je gaat verhuizen, en ik kan je helpen met het kiezen van de juiste meubels en accessoires.

Gerelateerde Artikelen