Pannen van de Jumbo: Is het de moeite waard?

Auteur: Jurian
Gepubliceerd op:

Ben je van plan om pannen van de jumbo te kopen, maar weet je niet of ze het waard zijn? Ik heb een 4 volle spaarkaart ingeleverd en de pannen op de test gesteld.

Uiteindelijk heb ik de pannen mee naar huis genomen en getest of deze echt de moeite waard waren. Want uiteindelijk heb je honderden euro’s aan boodschappen gedaan om deze pannen te krijgen.

Laten we meteen beginnen.

Helaas is de pannenactie afgelopen en niet meer beschikbaar.

Kwaliteit

De kwaliteit van de pannen was normaal. Het was niets speciaals en het is niet zoals ze de pannen marketen. Je kunt er mee bakken, grillen en frituren, maar verder was er niets om naar huis over te schrijven.

Bovendien waren de pannen van matige kwaliteit om eerlijk te zijn.

Ze deden wel wat ze moesten doen, maar doordat ze “gratis” waren door het sparen… hebben ze denk ik niet alle pannen zorgvuldig getest.

Waarschijnlijk waren het pannen die overgebleven waren en daardoor hebben ze een actie uitgevoerd. Klant zijnde wil je natuurlijk zo’n pan, want als je toch al boodschappen doet bij de Jumbo is het een no-brainer.

Maar het is beter om een pan in de winkel te kopen, waarvan je zeker weet dat je 100% kwaliteit ontvangt. Zelfs pannen die je online koopt, zijn vaak nog beter.

Ik heb de Jumbo pannen 3 weken gebruikt en het werkte wel, maar dat was het. 

Als je iemand bent die van koken houdt, zul je snel zien waarom de pannen het niet waard waren. En als je me niet geloot, dan moet je de pannen zelf is gaan testen.

Online staan er ook veel klachten over de Jumbo pannen.

Als je op Google “Pannen van Jumbo klachten” in typt, zie je zelf dat ze veel negatieve klachten over de pannen hebben. 

Prijs

De prijzen variëren per pan en het ligt er aan welke je wilt kopen. Voordat je een pan van de Jumbo kunt kopen moet je 30 volle zegels hebben. En om 30 zegels te krijgen, moet je zo’n € 300 besteden voordat de spaarkaart vol zit. 

De pannen waaruit je kon kiezen waren:

PannenPrijs
Grillpan van 28 cm€ 19,99
Hapjespan van 28 cm€ 17,99
Koekenpan van 20 cm€ 9,99
Koekenpan van 24 cm€ 13,99
Koekenpan van 28 cm€ 15,99
Braadpan van 24 cm€ 17,99
Wokpan van 28 cm€ 15,99

Assortiment

Het assortiment van de pannen was niet erg groot, maar dat was ook niet te verwachten. De pannen waaruit je kon kiezen, staan hierboven. 

Gelukkig waren er wel koekenpannen in 3 verschillende maten. Verder kon je ook een Jumbo schort kopen of een deksel van 24 cm.

Dit waren de minst populaire producten, wat ook vrij logisch is. Mensen kopen eerder een pan dan dat ze een schort of pannen deksel kopen. Waarschijnlijk komt er ieder jaar een pannen actie van de Jumbo.

En als er geen actie komt, dan wordt het waarschijnlijk iets anders. 

Hoe goed zijn pannen van de Jumbo?

De pannen van de Jumbo zijn van matige kwaliteit. Als je naar de klachten online kijkt, zie je dat er tientallen klachten openstaan, waaronder nog veel niet is opgelost.

En dat zegt wel wat over de pannen. De Jumbo zelf is een uitstekende supermarkt en in mijn ogen de beste in Nederland. Het enige jammere zijn de pannen, want uiteindelijk heb je wel honderden euro’s aan boodschappen gedaan.

Maar als je toch je boodschappen bij de Jumbo doet, dan heb je een gratis pan. Het is ook leuk om zo’n pan als cadeau te geven.

Conclusie

Tot slot, de Jumbo pannen zijn van matige kwaliteit en het niet echt waard om voor te sparen. Helaas zijn de pannen niet meer beschikbaar op dit moment, maar wellicht komen ze terug in de toekomst met een betere kwaliteit.

Gepubliceerd door
Ik ben Jurian en ik help je graag bij het inrichten van je eerste woning. Ik weet waar je allemaal aan moet denken als je gaat verhuizen, en ik kan je helpen met het kiezen van de juiste meubels en accessoires.

Gerelateerde Artikelen