Wokpan Inductie: Beste van 2024 (met Deksel, Inductie, Aanbieding)

Auteur: Jurian
Laatst bijgewerkt op:

14

Producten
vergeleken

33

Bestede
uren

45

Reviews
verzameld

Voordat je een wokpan inductie aanschaft, is het belangrijk om te onderzoeken wat de beste pan is en waarvoor je hem gaat gebruiken.

Zo zijn er honderden wokpannen inductie, waarvan er wellicht tientallen zijn die niet eens de basis kwaliteiten hebben van de gewone wokpan.

Daarom heb ik meer dan 32+ verschillende wokpannen getest om te kijken wat nou daadwerkelijk de beste is.

Laten we meteen beginnen.

Onze Favoriete Wokpannen voor Inductie

Beste Wokpan Inductie:

1. Tefal Easy Chef Wokpan

Voordelen:

Geschikt voor alle warmtebronnen

Scherp geprijsd

Mooi design

Nadelen:

Geen

Dit is veruit de beste wokpan op de markt als je kijkt naar de wokpannen inductie.

Vaak zijn wokpannen niet altijd geschikt voor inductie, met name doordat wokken regelmatig op vuur gebeurt in plaats van inductie.

Maar we leven in een tijd waar steeds meer mensen overstappen op inductie, vooral doordat het goedkoper en beter voor het milieu is.

En daarvoor is deze wokpan inductie gemaakt.

Als je serieus wilt beginnen met wokken, dan is dit zeker één van de betere wokpannen die je kunt aanschaffen, vooral doordat deze goed geprijsd is, maar ook kwalitatief goed is.

Zo zijn er tientallen wokpannen inductie die wellicht goed geprijsd zijn, maar op het gebied van pure kwaliteit veel punten missen.

En dit is helaas wel jammer.

Daarom raad ik aan om deze wokpan aan te schaffen, vooral als je er zeker van wilt zijn dat je een goed product ontvangt.

Je kunt met deze wokpan op z’n minst 4 tot 5 jaar verder, zonder dat je ieder jaar een nieuwe moet aanschaffen.

Maar als je liever je geld weggooit en ieder jaar een nieuwe pan wilt uit proberen, dan moet je dat vooral zelf doen.

Deze wokpan is geschikt voor:

 • Elektrisch
 • Halogeen
 • Keramisch
 • Gas
 • Oven
 • Inductie

Maar vergeet niet dat ieder product met z’n voor- en nadelen komt, en zo ook dit product.

Deze wokpan brengt veel voordelen met zich mee, maar het enige nadeel is dat je het handvat een beetje instabiel is.

En daarmee bedoel ik dat het handvat na een paar maanden wokken steeds losser wordt. Het blijft niet stevig zoals sommige andere pannen, maar dat is niet zo’n heel groot probleem.

Ervaring

Tot nu toe is mijn ervaring zeer prettig geweest met de Tefal wokpan, in tegenstelling tot de andere wokpannen springt deze er ver bovenuit. Maar niet alleen op het gebied van kwaliteit.

Ook op het gebied van levertijd en kookervaring. Van de tientallen wokpannen die ik door de jaren heen heb getest, blijft dit één van mijn favoriete wokpannen allertijden.

Gebruik

Het gebruik van deze wokpan is zeer prettig en zeker één van de betere die ik heb gebruikt. Daarnaast is de wokpan ook nog eens krasbestendig. 

Je hoeft dus geen zorgen te maken over dat de wokpan na een paar weken al helemaal bekrast is. Maar om dit zelf te zien, moet je eigenlijk het product in handen hebben. Dan zul je echt zien hoe goed deze wokpan echt is.

Prijs

De prijs ligt ergens in het midden. Het is niet de duurste pan, maar ook niet de goedkoopste in de lijst. Je kunt een goedkopere model vinden als je goed zoekt in winkels of op marktplaats.

Maar laat me je vertellen dat dit echt een goede pan is. En als je serieuze stappen wilt maken met het wokken, waarbij je niet elk jaar een nieuwe hoeft aan te schaffen, dan is dit veruit de beste optie.

2. GreenChef Vintage Inductie Wokpan

Voordelen:

Keramische anti-aanbaklaag

Budget keuze

Houten handvat

Nadelen:

Matige kwaliteit

Als je op zoek bent naar een budget inductie wokpan, dan is dit één van de betere opties op de markt. 

Deze inductie wokpan komt met een keramische anti-aanbaklaag, wat ideaal is voor als je een omelet kookt bijvoorbeeld.

Hoewel dit misschien niet de beste inductie wokpan is, is het wel één die veel consumenten kopen als ze krab bij kas zitten.

Van de verschillende wokpannen inductie die ik heb getest, is dit de budget keus die ik heb gemaakt. Het was erg lastig om een keuze te maken, vooral doordat er zoveel verschillende waren.

Maar dit is een voordelige wokpan, waarvan je op z’n minst een beetje kwaliteit kunt verwachten. Zoals je misschien als weet komt elke wokpan met z’n voor- en nadelen en zo ook deze.

Zo zal je zien dat dit een wokpan is die “ietjes” sneller krasjes oploopt. Nu is dit niet het einde van de wereld, maar toch zeker iets om op te letten bij je aankoop.

Om heel eerlijk te zijn, zou ik deze pan alleen kopen als je echt een budget wokpan nodig hebt, want de 1e op de lijst is daarentegen veel beter. Maargoed… de beslissing moet je uiteindelijk zelf nemen.

3. Miller Wokpan

Voordelen:

Handig handvat

Prachtig design

Anti-aanbaklaag

Nadelen:

Prijzig

De Miller Wokpan is een logische keus voor mensen die een anti-aanbaklaag willen. Vaak mis je dat bij veel wokpannen, wat ervoor zorgt dat je later een wok hebt met allemaal verroeste plekken.

Daarom is het juist belangrijk dat je een wokpan inductie koopt met anti-aanbaklaag, want anders moet je elk jaar een nieuwe aanschaffen… en volgens mij bespaar je dat geld liever.

Vooral in de tijden waar energiekosten niet laag meer zijn.

De wokpan is geschikt voor alle warmtebronnen, wat ideaal is als je de wok wilt gebruiken voor in de oven bijvoorbeeld.

Plus, de inductie wok is goed geprijsd

In tegenstelling tot vele andere wokpannen is deze geprijsd naar de marktwaarde. Helaas zie je dat nog veel wokpannen te duur zijn, waarvan de kwaliteit er niet eens is.

Kortom, de Miller Wokpan is een logische keus voor mensen die een wokpan zoeken met anti-aanbaklaag.

4. Westinghouse Wokpan

Voordelen:

Cool Touch Siliconen handvat

Prachtig design

Voor 4 a 5 personen

Nadelen:

Vaak uitverkocht

Als je een keramische wokpan inductie zoekt, dan is dit één van de betere op de markt. De Westinghouse Wokpan is erg gewild onder consumenten en is daarom ook vaak uitverkocht. 

Het grootste pluspunt van deze wokpan is dat het een Cool Touch siliconen handvat bevat. Dit is een handvat waarbij je je handen niet verbrand.

Als je een gietijzeren wok koopt en de pan te heet wordt, kan het voorkomen dat de handvat ook warm wordt… en volgens mij weet je dan wel wat er gebeurt.

Maar gelukkig heb je dat niet bij deze handvat en zal dat ook niet gebeuren.

Bovendien is de wokpan vrij van PFAS en geschikt voor alle warmtebronnen. Zo heb je altijd de mogelijkheid om deze wokpan te gebruiken op een inductie kookplaat.

Een inductiekookplaat wordt vaak gezien als iets nieuws. Het is duurzamer, maar voor de wok is het iets nieuws.

De meeste mensen kennen een wokpan dat alleen geschikt is voor vuur, maar deze pannen zijn allemaal geschikt voor inductie kookplaten.

5. Basic Culinair Wok

Voordelen:

Basic

Prachtig design

Ideaal voor 4 personen

Nadelen:

Gewone pan, niets speciaals aan

De Basic Culinair Wok is de laatste op de lijst en ook pas een wokpan inductie die ik aanraad als je geen betere kunt vinden.

Deze is zoals de andere wokpannen gemaakt voor inductie platen. Het is zoals al in het product staat een “basic” culinair wok. 

Het is niet zoals de andere wokpannen een hele geavanceerde wokpan met allemaal verschillende functies, wat belangrijk is om te onthouden.

Daarom is dit de wokpan die ik soms gebruik voor het koken van makkelijke gerechten zoals eieren, nasi of pasta bijvoorbeeld.

Maar voor wat lastige gerechten gebruik ik een andere pan, vooral doordat die ook lekkerder in de hand ligt. En deze wokpan is 28 cm, wat vrij groot lijkt, maar je kan er voor maximaal 4 personen koken.

Nu ligt het natuurlijk ook aan de porties, maar een snelle vuistregel is 4 a 5 personen. Wat je wel direct merkt met deze wokpan is dat het erg soepel is met een inductieplaat.

Het is niet stroef en iedere beginnende kok kan deze gebruiken.

Koopgids: Wokpan Inductie

Voordat je een wokpan aanschaft voor de inductie kookplaat is het belangrijk dat je weet waar je op moet letten. 

Waar op letten bij het kopen van een inductie?

Er zijn verschillende soorten wokpannen. Zo komt de ene wokpan met een platte bodem, terwijl de ander met een ronde bodem komt. 

 • Een ronde bodem is niet geschikt voor een inductie kookplaat.
 • Een platte bodem is wel geschikt voor een inductie kookplaat

Dit zijn twee belangrijke verschillen waar je op moet letten.

Want zodra je de verkeerde koopt… kan je hem gelijk terugbrengen. Een ronde bodem op de inductie kookplaat maakt heel de plaat kapot.

Maar zo heb je ook een ruime bodem of een smalle bodem. 

Een ruime bodem is handig als je voor meer dan 4 a 5 personen kookt. Een smallere bodem is genoeg voor 2 tot 3 personen.

PRO TIP: Laat de inductie kookplaten eerst opwarmen om een traditionele wok-ervaring te krijgen. 

Met of zonder anti-aanbaklaag

Je hebt de optie om voor een anti-aanbaklaag te kiezen en één zonder. Beide opties komen met z’n voor- en nadelen. Het ligt er maar net aan wat je behoefte zijn en welke pan je wilt.

Als je een wokpan zonder anti-aanbaklaag koopt, dan heb je meerdere keuzes.

Zo heb je een:

 • RVS
 • Gietijzer
 • IJzer

Deze opties zijn zonder anti-aanbaklaag. En met deze wokpannen worden vaak gerechten gekookt zoals biefstuk bijvoorbeeld.

Daarnaast is het handig want zo brand niets aan en hoef je je daar nooit zorgen over te maken. Wel is van belang dat als je voor een IJzeren of Gietijzeren pan kiest dat je deze zelf moet inbranden.

Maar wanneer je ziet dat de pan beschadigd is of wordt later, dan kun je deze zelf repareren. Je hoeft niet een nieuwe aan te schaffen.

Wokken op inductie

Veel mensen denken dat wokken op inductie makkelijk is, maar sommige vergeten daarbij dat je vier manieren hebt om wokken op een inductie kookplaat.

Wokken op een inductie kookplaat doe je zo:

 • Wokken op een normale inductie kookplaat
 • Inductie kookplaat met een wokbrander (mijn favoriet)
 • Een aparte wokring gebruiken voor wokpannen met een ronde bodem
 • Een inductie kookplaat met een speciale bolle wok kuil

Zo zie je maar weer dat je niet per se één manier moet gebruiken om te wokken. Er zijn meerdere manieren waar mee je kunt wokken op een inductie kookplaat.

Als laatst is het handig als de wokpan met deksel komt.

Conclusie

Tot slot, de Tefal Easy Chef Wokpan blijft de beste wokpan inductie op de markt. In tegenstelling tot de andere wokpannen is deze van zeer hoge kwaliteit, snel geleverd en als je niet tevreden bent kun je hem altijd retourneren.

Veelgestelde vragen

Welke pan kan je niet gebruiken op een inductie kookplaat?

Vaak zijn het oudere pannen met een ronde bodem die gemaakt zijn van aluminium, teflon en koper.

Hoeveel kost een wokpan inductie?

Gemiddeld kost een wokpan inductie tussen de € 30 en € 80. Afhankelijk van merk, grootte en kwaliteit.

ONZE #1 wokpan INDUCTIE

Tefal Easy Chef Wokpan

9.7
Klantenservice9.8
Kwaliteit9.7
Prijs9.7

Voordelen

De beste op de markt

Snel en makkelijk schoon te maken

Gratis retourneren

Bekijk de BESTE PRIJS tot het einde van de Maand

Nadelen

Niet de goedkoopste, maar op lange termijn is het 100% waard.

Gepubliceerd door
Ik ben Jurian en ik help je graag bij het inrichten van je eerste woning. Ik weet waar je allemaal aan moet denken als je gaat verhuizen, en ik kan je helpen met het kiezen van de juiste meubels en accessoires.

Gerelateerde Artikelen