Keramische Wokpan: Beste van 2024 (met Deksel, 30 en 32 cm)

Auteur: Jurian
Laatst bijgewerkt op:

32

Producten
vergeleken

45

Bestede
uren

64

Reviews
verzameld

De afgelopen weken heb ik zo’n 32+ verschillende wokpannen getest om te kijken wat de beste keramische wokpan is. 

Vervolgens heb ik de pannen gerangschikt op basis van kwaliteit, levertijd en kook ervaring 

Onze Favoriet

GreenPan Memphis Wokpan

Ervaring: 5.0 ★★★★★
Kwaliteit: 5.0 ★★★★★
Prijs: 5.0 ★★★★★

★★★★★

Score 5.0

#2e Keus

ISENVI Murray
Wokpan

Ervaring: 4.8 ★★★★★
Kwaliteit: 4.8 ★★★★★
Prijs: 5.0 ★★★★★

★★★★★

Score 4.9

#3e Keus

BK Easy Induction Ceramic Wok

Ervaring: 4.7 ★★★★★
Kwaliteit: 4.8 ★★★★★
Prijs: 4.9 ★★★★★

★★★★★

Score 4.8

Onze Favoriete Keramische Wokpannen

Beste Keramische Wokpannen

1. GreenPan Memphis Keramische Wokpan

Voordelen:

Inclusief glazen deksel

Antiaanbaklaag versterkt met diamanten

Geschikt voor inductie

Nadelen:

Geen

Als je van plan bent veel te wokken met een Keramische pan, dan is dit veruit de beste. Vaak zie je dat keramische wokpannen sneller verkocht worden dan de gemiddelde wokpan.

Daarnaast zijn keramische wokpannen over het algemeen goedkoper dan een gietijzeren pannen bijvoorbeeld.

Als je een beginnende kok bent en nog niet zoveel ervaring hebt met wokken, dan is dit echt een no-brainer. Deze keramische wok is op een schaal van 1 tot 10 zeker een 10. 

Naarmate je er steeds meer gebruik van maakt, zul je zelf zien waarom dit één van de best verkochte wokpannen is op de markt.

De pan is geschikt voor:

 • Elektrisch
 • Gas
 • Halogeen
 • Inductie
 • Keramisch
 • Oven

Nu moet ik er wel bij zeggen dat de pan niet de goedkoopste is, maar als je serieus wilt leren koken, dan is dit een pan die zeker niet te missen is.

De karmische coating op de pan is wat het verschil maakt, maar nu zul je je misschien afvragen wat deze pan anders maakt dan de andere.

Het grootste verschil tussen deze pan en de andere is het wokken zelf. Tijdens het wokken vloeit alles lekker mee en is het niet stroef, zoals je helaas wel bij andere wokpannen hebt.

Als je een beetje ervaring hebt met wokken, dan zul je dit vanzelf zien.

Ervaring

Tot nu toe is mijn ervaring zeer prettig geweest met deze wokpan. Het prettige aan deze wokpan vind ik vooral dat het zeer prettig in de hand voelt tijdens het wokken. 

Aangezien ik zoveel verschillende wokpannen heb getest, zijn er zeker een aantal zie veel slechter waren.

Maar om niet te vergeten is deze wokpan een stuk goedkoper dan de gemiddelde wokpan in de lijst. Het belangrijkste tijdens het wokken is dat je er lekkere gerechten van kunt maken.

Kwaliteit

De kwaliteit van de wokpan is uitermate hoog. In tegenstelling tot de andere wokpannen is dit vrijwel de beste op de markt. Het is gemaakt van zeer hoge kwaliteit materialen, waardoor het een zeer gewilde wok is.

Vergeet daarbij niet dat deze wokpan vaak uitverkocht wordt en het bijna nergens anders te koop is. Velen van de consumenten die deze wokpan willen kopen, hebben vaak niet eens de optie.

Prijs

De prijs van de keramische wokpan ligt vrij gemiddeld. Het is niet de duurste, maar ook niet de goedkoopste in de lijst. Het enige probleem met deze pan is dat er een paar mensen zijn die een slechte ervaring hebben met de pan.

Maar over het algemeen gebeurt dat gelukkig niet. Wellicht is het toch belangrijk om te onthouden als je een miskoop wilt voorkomen. Vergeet daarnaast ook niet dat je het product altijd nog kan retourneren binnen 30 dagen als je niet tevreden bent.

2. ISENVI Murray Wokpan

Voordelen:

100% PFAS vrij

Gemaakt van duurzaam materiaal

Geschikt voor inductie

Nadelen:

Prijzig

Als je van plan bent om een wokpan te kopen, dan is dit een prima alternatief. De ISENVI Murray Wokpan is veel verkocht onder beginnende koks. 

Wanneer je vaker van plan bent om Aziatische gerechten te koken, dan is dit een goede keus. Veel Aziatische keukens gebruiken deze wokpan, vooral doordat het zo goed is.

Als je van plan serieuze stappen te zetten, dan is dit een no-brainer. Op het gebied van keramische wokpannen is dit een logische keus.

Echter moet ik er wel bij zeggen dat dit een wokpan is die veel verkocht wordt. Maar daarbij moet ik ook zeggen dat dit niet de goedkoopste op de markt is.

Wel is het de goedkoopste in deze lijst.

Wat je kunt verwachten is:

 • Pure kwaliteit
 • Snelle levering
 • Garantie
 • Kwalitatieve keramische laag

Bovendien wordt het ook geleverd met een anti-aanbaklaag. 

Ervaring

Tot nu toe is mijn ervaring zeer goed met deze wokpan. Ik gebruik deze wokpan vrijwel wekelijks en met plezier. Het koken gaat soepel en ik heb er nog geen problemen mee gehad.

En het beste?

Deze wokpan is geschikt voor alle warmtebronnen. Zo hoef je niet voor iedere warmtebron een aparte wokpan aan te schaffen. Op deze manier bespaar je niet alleen geld, maar ook je tijd en energie.

Kwaliteit

De kwaliteit is zeer hoog. Je zult er geen problemen mee ervaren, vooral niet als je er voorzichtig mee doet.

Nou moet je er natuurlijk niet mee gaan gooien… maar volgens mij doet niemand dat. Als je gasten over de vloer hebt, dan is deze wokpan groot genoeg om voor 4 a 5 personen te koken.

Prijs

Dit is de goedkoopste pan in de lijst, maar dat wilt niet per se zeggen dat er geen goedkopere keramische wokpannen zijn. Als je voor echt de goedkoopste wilt, dan moet je bij Marktplaats zijn of bij een tweedehands winkel.

Kortom, de ISENVI Murray Wokpan is een logische keus voor mensen die een kwalitatieve en voordelige wokpan zoeken.

3. BK Easy Induction Ceramic Wok

Voordelen:

Snelle levering

Gratis retourneren

Geschikt voor inductie

Nadelen:

Prijzig

Als je een keramische wokpan zoekt voor inductie, dan is dit veruit één van de betere op de markt. (ook beter dan een Tefal wokpan)

Doordat we verschillende soorten keramische wokpannen hebben getest, zijn we erachter gekomen dat dit de beste voor inductie is.

Voor inductie heb je namelijk een platte bodem nodig, wat belangrijk is om beschadigen te voorkomen. Daarnaast is een inductie wokpan ook anders, want in de meeste gevallen is het handvat steviger.

Het voordeel van deze keramische wokpan is dat je het voor alle warmtebronnen kan gebruiken, zo is het geschikt voor gas, inductie en keramisch.

Dat is het voordeel. 

Als je een nieuwe keuken hebt en nog voorzichtig wilt doen met het koken, dan raad ik deze zeker aan. En geloof me… van de verschillende pannen die ik heb getest, is dit zeker één van de betere.

Ervaring

Vergeleken de prijs mag je eigenlijk niet klagen met deze wokpan, vooral doordat het één van de goedkoopste op de markt is. 

Daarnaast zijn keramische pannen een stuk duurder dan de gewone wokpan, maar als je naar de prijzen kijkt, dan zie je niet zo veel verschil met deze en de andere pannen.

Dit is één van de weinige pannen die ik aanraad, dus dat zegt zeker wat.

Kwaliteit

De kwaliteit van de pan is zeker niet slecht. En zoals ik al eerder heb gezegd, mag je eigenlijk niet klagen voor deze prijs.

Het enige probleem wat ik zelf heb gehad is dat je de keramische wokpan wel in de vaatwasser kan gooien, maar dat die niet zo schoon wordt.

Dit kan ook aan de vaatwasser zelf liggen, maar persoonlijk moet ik deze pan altijd handmatig afwassen.

Prijs

Zoals ik al eerder heb gezegd, mag je voor de prijs eigenlijk niet klagen. Vooral niet als je het vergelijkt met de andere pannen op de markt.

4. GreenChef Diamond Inductie Wokpan

Voordelen:

Gezonde keramische anti-aanbaklaag

Voordelig

Geschikt voor inductie

Nadelen:

Komt niet met een glazen deksel

De GreenChef Diamond Inductie Wokpan is een alternatief die ik heb toegevoegd aan de lijst. Deze wokpan is zeer populair, maar voor het wokken is het oke.

Het kan beter op verschillende gebieden zoals het wokken zelf en schoonmaken van de pan. Maar verder is dit een prima alternatief.

Hoewel deze keramische wokpan niet zo populair is als de anedre, blijft dit toch een goede keus. Vooral als je wat verschillende pannen wilt uittesten en niet zeker weet welke je wilt aanschaffen.

Ervaring

Mijn ervaring met deze pan is vrij klein, want om eerlijk te zijn. Heb ik deze pan pas een aantal weken, maar tot nu toe is het geen slechte aankoop.

Daarnaast zie je zeker dat de keramische coating z’n werk doet. En dat is belangrijk, vooral als je kijkt naar keramische wokpannen.

Kwaliteit

De kwaliteit is zeer hoog en je ziet zeker dat het een gezonde keramische anti-aanbaklaag bevat. Als je deze wokpan nog niet hebt, dan raad ik zeker aan om het uit te proberen.

Prijs

De prijs ligt prima in het midden tussen de andere wokpannen. Het is niet de goedkoopste, maar ook niet de duurste. 

Koopgids: Keramische Wokpan

Voordat je zomaar een keramische wokpan koopt, is het belangrijk dat je naar de volgende punten kijkt. Tenzij je liever je eigen geld weggooit, maar dat moet je helemaal zelf weten. Vergeet er niet om een wokbrander bij te kopen, indien dit van belang is.

Op deze manier kies je en goede keramische wokpan:

 • Zelf raad ik aan om een wokpan van minimaal 26 tot 30 cm in diameter te nemen, dit zorgt ervoor dat je genoeg hebt voor ongeveer 4 a 5 personen
 • Als je een keramische wokpan koopt van 30 cm of meer, dan is het handig om er een extra handvat bij te kopen
 • Een platte bodem is belangrijk, vooral als je op inductie kookt
 • Mijn voorkeur gaat naar de Greenpan en BK merken.

Onderhoud

Het onderhouden van wokpannen is wellicht niet zo’n heel groot probleem. Belangrijk is wel dat je de wok met de hand afwast, vooral als je wilt dat de wokpan langer mee gaat.

Veel mensen gooien de wokpan gewoon in de vaatwasser, maar dan kan je niet verwachten dat de wokpan lang mee gaat. 

Want een wokpan blijft van veel hogere kwaliteit als je gebruikt maakt van een speciale spons en afwasmiddel. In de vaatwasser is dit heel algemeen, maar naarmate je het steeds vaker doet, zul je zien dat de wokpan begint te vervagen.

Prijs

De prijs van de wokpannen is in het algemeen prima. Het zijn niet de duurste pannen op de markt, maar ook niet de goedkoopste.

Wel moet je letten dat je een keramische wokpan koopt, aangezien er zoveel verschillende wokpannen zijn. Gemiddeld kost een wokpan tussen de € 30 en € 100.

Kwaliteit

De kwaliteit van de wokpan is belangrijk, vooral als je op lange termijn veel wilt gaan wokken. Veel mensen weten dit niet, maar ze kopen zonder dat ze het weten de duurste pan.

Terwijl ze er nog nooit gebruik van hebben gemaakt, daarom heb ik deze lijst gemaakt om de beste keramische wokpannen eruit te halen.

Conclusie

Tot slot, de GreenPan Memphis Keramische Wokpan blijft de beste op de markt. In tegenstelling tot de andere keramische wokpannen is deze van zeer hoge kwaliteit, snel geleverd en gaat lang mee.

Veelgestelde vragen

Hoe onderhoud je de keramische anti-aanbaklaag?

Zorg ervoor dat je niet te heet wokt, zolang je op laag vuur wokt, zal het geen probleem zijn. En blijft je keramische laag het langst goed.

Welke olie bij wokken in keramische wokpan?

Oliën zoals olijfolie of kokosolie zijn zeer goed om te wokken op een keramische wokpan.

ONZE #1 Keramische Wokpan

GreenPan Memphis Keramische Wokpan

9.7
Klantenservice9.8
Kwaliteit9.7
Prijs9.7

Voordelen

De beste op de markt

Snel en makkelijk schoon te maken

Gratis retourneren

Bekijk de BESTE PRIJS tot het einde van de Maand

Nadelen

Niet de goedkoopste, maar op lange termijn is het 100% waard.

Gepubliceerd door
Ik ben Jurian en ik help je graag bij het inrichten van je eerste woning. Ik weet waar je allemaal aan moet denken als je gaat verhuizen, en ik kan je helpen met het kiezen van de juiste meubels en accessoires.

Gerelateerde Artikelen