8 Kleine Wokpannen: Beste van 2024 (Inductie, Keramisch, Tefal)

Auteur: Jurian
Laatst bijgewerkt op:

14

Producten
vergeleken

23

Bestede
uren

54

Reviews
verzameld

Wokken in een kleine wokpan is altijd handig, vooral als je maar voor 1 of 2 personen kookt. Maar doordat er zoveel verschillende wokpannen op de mart zijn, is het lastig om de beste te kiezen.

Ik heb de afgelopen weken 14 verschillende wokpannen getest om te kijken welke het beste is. De wokpannen heb ik over een periode van 9 weken getest waarbij ik elke keer dezelfde gerechten kookte.

Laten we meteen beginnen.

Onze Favoriet

DeBuyer Wokpan

Ervaring: 5.0 ★★★★★
Kwaliteit: 5.0 ★★★★★
Grip: 5.0 ★★★★★

★★★★★

Score 5.0

#2e Keus

Tefal Unlimited On

Ervaring: 4.8 ★★★★★
Kwaliteit: 4.8 ★★★★★
Grip: 5.0 ★★★★★

★★★★★

Score 4.9

#3e Keus

Klausberg 7295

Ervaring: 4.8 ★★★★★
Kwaliteit: 4.8 ★★★★★
Grip: 4.7 ★★★★★

★★★★★

Score 4.8

Beste Kleine Wokpannen

1. DeBuyer Wokpan

Overall Score 5.0


Ervaring: 5.0 ★★★★★
Kwaliteit: 5.0 ★★★★★
Grip: 5.0 ★★★★★

Voordelen:

Lange levensduur

Voor dagelijks gebruik

Ergonomisch in de hand

Nadelen:

Geen

DeBuyer’s wokpan is één van de bekende merken wanneer je naar wokpannen kijkt. Met deze wokpan maak jij de lekkerste gerechten binnen enkele minuten. Het voordeel van deze pan is dat het erg licht is.

Vaak zijn wokpannen erg zwaar waardoor je er moeilijk mee wokt, maar dat is niet het geval met deze wokpan. En doordat de pan gemaakt is van staal is het geschikt voor iedere warmtebron. Zo hoef je niet telkens een andere pan te pakken voor het koken.

Ik gebruik deze wokpan bijna wekelijks en merk echt de kwaliteit. De pan is uitstekend afgewerkt en er bijna geen krasjes aan. (zelfs niet na 8 weken)

Wel is het belangrijk dat je de pan goed onderhoudt. Het probleem van stalen pannen is dat je ze goed moet schoonmaken, want anders beginnen ze te roesten…

Maar dat is het enige minpunt dat ik vond. 

Plus, de pan komt met een anti-aanbakeffect. Dit zorgt ervoor dat het eten niet aan de onderkant blijft vast kleven.

Zelfs iemand zonder enige ervaring kan deze wok gebruiken. Het is niet moeilijk en met deze wokpan lijkt het wel alsof je een professional bent.

Kortom, DeBuyer’s wokpan is een goede kleine pan. Ideaal als je een hoge kwaliteit wokpan zoekt.

2. Tefal Unlimited On

Overall Score 4.9


Ervaring: 4.8 ★★★★★
Kwaliteit: 4.8 ★★★★★
Grip: 5.0 ★★★★★

Voordelen:

Multifunctionele Koekenpan

Voor dagelijks gebruik

Hoge kwaliteit

Nadelen:

Geen

Tefal’s wokpan is een zeer goede aankoop. Ik gebruik deze pan nog vrij veel, maar doordat ik zoveel verschillende pannen heb, is het lastig om ze allemaal te gebruiken.

Als je een goede pan zoekt en één die in Europa is geproduceerd, dan is de Tefal Unlimited een logische keus. Ook is de pan geschikt voor alle warmtebronnen, zo kun je de pan gebruiken voor allerlei gerechten.

Ik vind vooral de pan zo fijn omdat het voor meerdere functies kan worden gebruikt. Sommige mensen zien dit als een koekenpan – echter kan dit ook gebruikt worden als wokpan.

De handgreep is ook heel stabiel, want vaak heb je bij andere pannen dat de wokpan te zwaar wordt en de handgreep los begint te komen. Dat heb je niet bij deze wokpan.

Maar elk product komt met z’n voor- en nadelen, zo ook deze.

Het nadeel van de pan is dat het geen echte wokpan is. Deze pan heeft niet een ronde rand zoals een gewone wokpan dat wel heeft.

Kortom, Tefal’s unlimited wokpan is een logische keus als je een multifunctionele pan zoekt.

3. Klausberg 7295

Overall Score 4.8


Ervaring: 4.8 ★★★★★
Kwaliteit: 4.8 ★★★★★
Grip: 4.7 ★★★★★

Voordelen:

Vrij van PFOA

Cool touch handgreep

Hoge kwaliteit

Nadelen:

Vaak uitverkocht

Klausberg’s pan is perfect voor mensen die een wokpan met deksel willen. Dit is één van de weinige pannen die wordt geleverd met een deksel. 

Als je aan het wokken bent en niet weet wanneer het eten klaar is, dan is dit echt de pan die je nodig hebt. Vaak heb je niet per se een deksel nodig voor het wokken, maar zeker wel handig.

Bovendien heeft de pan ook een keramische coating, wat ervoor zorgt dat de pan minder snel beschadigd raakt. Zo behoudt de pan een langere levensduur. (gemiddeld zo’n 5 tot 8 jaar)

Maar dan ben je de pan wel goed onderhouden…

Want het komt wel eens voor dat mensen zomaar een wokpan aanschaffen en vervolgens nooit goed onderhouden. Tja… dan blijft de pan maar een jaar goed.

Uiteindelijk ligt het helemaal bij je zelf.

Kortom, Klausberg’s pan is een goede keus voor mensen die een kleine wokpan met glazen deksel zoeken.

4. Pyrex Optima

Overall Score 4.7


Ervaring: 4.8 ★★★★★
Kwaliteit: 4.7 ★★★★★
Grip: 4.7 ★★★★★

Voordelen:

Vaatwasser veilig

Milieuvriendelijk

Duurzame handgreep

Nadelen:

Geen

Als je een wokpan van aluminium zoekt dat milieuvriendelijk is, dan is de Pyrex een goede keus. Deze kleine wokpan is 24 cm, wat goed is voor 1 tot 3 personen. 

Dit was één van de pannen die ik veel gebruikte vroeger, maar later overstapte naar DeBuyer pan. Die was simpelweg beter en van hogere kwaliteit.

Maar dat wil niet zeggen dat dit een slechte pan is. Deze pan is zoals alle andere geschikt voor elektrisch, gas, halogeen, inductie, keramisch en de oven.

Het handvat van de pan is erg stabiel en je kunt er van alles in koken. Iemand zonder enige kennis of ervaring kan met deze wokpan gelijk goed koken. Wel moet je het wokken eerst onder de knie krijgen.

Maar, zodra je dat hebt, is deze pan een no-brainer.

Van alle kleine wokpannen is dit één van de betere op de markt. En vooral als je naar de prijzen kijkt, zijn er maar weinig die zo scherpgeprijsd zijn.

Kortom, Pyrex’s wokpan is een goede keus voor mensen die een kleine milieuvriendelijke pan zoeken.

5. BergHOFF 

Overall Score 4.6


Ervaring: 4.6 ★★★★★
Kwaliteit: 4.6 ★★★★★
Grip: 4.7 ★★★★★

Voordelen:

Komt met deksel

Uniek design

Hoogwaardige antikleeflaag

Nadelen:

Prijzig, maar 100% de investering waard

BerhHOFF’s wokpan is één die je niet snel tegenkomt. Deze kleine wokpan heeft een bijzonder design die ik eigenlijk nog nooit ergens heb gezien.

Maar bij wokpannen gaat het niet altijd om de uiterlijk. Uiteindelijk wil je een wokpan die goed wokt en makkelijk kookt. Dit is er één van, want het voldoet aan een stabiele handgreep, goed afgewerkte wokpan en deksel.

Ik vind deze kleine wokpan iets te duur, wat mij betreft zit de wokpan boven de gemiddelde prijsklasse. Daarom raad ik deze wokpan alleen aan als je het kunt betalen.

Waar je wel van uit kunt gaan, is dat de wokpan van zeer hoge kwaliteit is. (ook wel te verwachten voor deze prijs)

Plus, de pan is geschikt voor alle warmtebronnen

Als je deze wokpan nog nooit hebt getest, dan is het er zeker één die het testen waard is.

6. Alpina Wokpan

Overall Score 4.5


Ervaring: 4.5 ★★★★★
Kwaliteit: 4.6 ★★★★★
Grip: 4.4 ★★★★★

Voordelen:

Mooi design

Voordelig

Hoge kwaliteit

Nadelen:

Niet voor inductie kookplaat

Alpina’s wokpan is een kleine pan van 20 cm. Vaak zie je dat wokpannen niet van hout gemaakt worden, bijna nooit eigenlijk. Maar deze pan van Alpina heeft wel een houten handgreep.

Dat was één van de redenen dat ik deze pan had aangeschaft om te kijken of dit wel zo handig was. En na het testen, merkte ik direct dat deze pan van hoge kwaliteit was.

Het wokken ging erg soepel en snel, maar ik merkte ook dat het design prachtig was. Er zijn weinig pannen die dit design hebben, waarvan ze ook nog goed wokken.

Dat is het belangrijkste bij wokken, want je wilt uiteindelijk een goede wokpan. Met deze wokpan kook je snel en efficiënt voor 1 a 2 personen.

Als je voor meer mensen kookt, raad ik aan om een grotere wokpan aan te schaffen.

Kortom, Alpina’s wokpan is een logische keus voor mensen die een pan met een houten handgreep zoeken.

7. Kitchen Fun

Overall Score 4.3


Ervaring: 4.2 ★★★★★
Kwaliteit: 4.2 ★★★★★
Grip: 4.4 ★★★★★

Voordelen:

Snelle en goede warmteverdeling

Geschikt voor alle warmtebronnen

Vaatwasbestendig

Nadelen:

Voordelig

KitchenFun’s wokpan is een pan die ik eigenlijk nog nooit in winkels heb gezien, waarschijnlijk komt dat doordat ze enkel in webshops verkocht worden. Deze wokpan komt met een antikleeflaag, wat niet te vermijden is.

Tegenwoordig hebben bijna alle wokpannen een antikleeflaag, dat zorgt ervoor dat het eten niet aan de onderkant blijft vastkleven. 

Om heel eerlijk te zijn, was dit wel één van de mindere pannen die ik had getest. De pan zag er niet van hele hoge kwaliteit uit en het wokken ging wat stroef.

Dit kan ook komen door dat ik hiervoor al 4 andere pannen had getest, maar voor mij was dit hem niet. Je kunt de pan zelf uitproberen als je denkt dat het wel een goede wokpan is.

Ook is deze pan niet geschikt voor de oven, wat zeker een minpunt is.

Kortom, KitchenFun’s wokpan is een oké keuze.

8. Klausberg 7293

Overall Score 4.2


Ervaring: 4.2 ★★★★★
Kwaliteit: 4.2 ★★★★★
Grip: 4.2 ★★★★★

Voordelen:

Keramische coating

Alle warmtebronnen

Hoge kwaliteit

Nadelen:

Matige kwaliteit

De laatste op de lijst.

Een andere wokpan van Klausberg. Deze wokpan is één van de goedkoopste in de lijst, waardoor het veel gekocht wordt. Wel mist de pan een aantal kwaliteiten zoals een stabiele handgreep, afwerking en kookervaring.

Ik vond deze pan iets minder, maar voor de prijs is dat te overwegen. Want als je in deze prijsklasse kijkt van kleine wokpannen, dan komen er heel weinig in de buurt van deze.

Dat zegt wat over de wokpan, maargoed dat is aan je zelf.

Wel is de wokpan geschikt voor elektrisch, gas, inductie, keramisch en halogeen. Zo kook je op iedere warmtebron zonder dat je je zorgen hoeft te maken over dat de pan beschadigd.

Ten slotte is deze kleine wokpan geschikt voor in de vaatwasser. Nooit meer met je handen de pan afwassen, want alles gaat automatisch.

Koopgids: Kleine Wokpannen

Voordat je een kleine wokpan koopt, moet je even kijken naar de onderstaande kenmerken. Zo voorkom je dat je een verkeerde aankoop doet en vervolgens het moet retourneren. Zorg ervoor dat je in één keer de beste kleine wokpan koopt. (voorkom hoofdpijn)

Waar op letten bij een kleine wokpan?

Prijs

De prijzen van de kleine wokpannen liggen gemiddeld tussen de € 25 en € 60. Er zijn een handvol pannen die duurder zijn, maar er zit er maar één verwerkt in de lijst.

Alleen de BergHOFF wokpan zit daar boven, maar die moest ik wel in de lijst verwerken.

Wanneer je wokpannen kijkt, is het belangrijk dat je niet teveel betaald. Aangezien de meeste pannen uit derde wereld landen komen, waar de productie maar 20% is van de verkoopprijs. 

Daarom heb ik deze lijst opgesteld om voor jou de beste kleine wokpannen op een rij te zetten. Soms zijn er aanbiedingen zorg dat je daar gelijk gebruik van maakt, want aanbiedingen bij wokpannen komen vrij weinig voor. (vooral bij kwalitatieve pannen)

Kwaliteit

De kwaliteit van de pannen zijn getest op basis van handgreep, deksels en kookervaring. Zoals ik al eerder heb gezegd, heb ik alle pannen over een periode van 9 weken getest om te kijken welke het beste is.

Vervolgens heb ik alle pannen een score geven. Zo maak jij de beslissing en kies je voor welke wokpan je gaat. 

Vergeet er geen wokolie bij te gebruiken.

Deksel

Sommige wokpannen komen met een deksel. Dit is handig als je gerechten kookt die een deksel nodig hebben, maar over het algemeen hebben wokpannen geen deksel nodig.

Bij wokken heb je alleen een wok spatel nodig. 

Onze #1 Kleine Wokpan

Tot slot, de beste kleine wokpan is de DeBuyer Wokpan. Deze wokpan is van staal gemaakt waardoor het een levensduur heeft van 8 tot 10 jaar. In tegenstelling tot de andere pannen is deze geschikt voor alle warmtebronnen.

Kook met DeBuyer Wokpan verschillende gerechten zonder dat je telkens een andere pan nodig hebt. Ook is de pan geschikt voor in de oven. En de pan komt met een anti-aanbakeffect, wat ervoor zorgt dat het eten niet blijft vastkleven.

Gepubliceerd door
Ik ben Jurian en ik help je graag bij het inrichten van je eerste woning. Ik weet waar je allemaal aan moet denken als je gaat verhuizen, en ik kan je helpen met het kiezen van de juiste meubels en accessoires.

Gerelateerde Artikelen