GreenPan Koekenpan: Beste van 2024 (Inductie, Aanbieding, 24 CM)

Auteur: Jurian
Laatst bijgewerkt op:

8

Producten
vergeleken

15

Bestede
uren

44

Reviews
verzameld

GreenPan is één van de bekendste merken in Nederland. Het merk is opgericht in 2007 en één van mijn beste aankopen ooit geweest.

Maar wat is nou de beste koekenpan van GreenPan, dat heb ik voor je uitgezocht. De afgelopen weken heb ik 8 verschillende pannen gekocht om te kijken welke het beste is.

Even vooraf: alle pannen van GreenPan zijn van uitstekende kwaliteit. Ik heb de pannen getest op basis van mijn eigen ervaring.

Laten we meteen beginnen.

Onze Favoriet

GreenPan Cambridge

Ervaring: 4.8 ★★★★★
Kwaliteit: 5.0 ★★★★★
Grip: 5.0 ★★★★★

★★★★★

Score 5.0

#2e Keus

GreenPan Memphis

Ervaring: 4.8 ★★★★★
Kwaliteit: 4.8 ★★★★★
Grip: 5.0 ★★★★★

★★★★★

Score 4.9

#3e Keus

GreenPan Mini

Ervaring: 4.8 ★★★★★
Kwaliteit: 4.8 ★★★★★
Grip: 4.9 ★★★★★

★★★★★

Score 4.7

Beste GreenPan Koekenpannen

Inductie: GreenPan Cambridge

Overall Score 5.0


Ervaring: 4.8 ★★★★★
Kwaliteit: 5.0 ★★★★★
Grip: 5.0 ★★★★★

Voordelen:

Vrij van PFAS

Stijlvol door bronze buitenkant

Perfecte warmteverdeling

Nadelen:

Prijzig

De GreenPan Cambridge is de pan die ik bijna elke week gebruik. Dit is de pan die al mijn vrienden hebben en zeker één van de betere. Vooral als je kijkt naar de andere pannen van GreenPan, want er zijn er maar weinig die zo goed zijn voor inductie.

Wanneer je de pan gebruikt op een inductie kookplaat zie je direct de kwaliteiten. Een perfecte warmteverdeling, handig handvat en keramische anti-aanbaklaag.

Er zijn maar een handvol pannen die in de buurt komen, daarbij moet je niet vergeten dat dit wel één van de duurdere pannen is.

Het is niet de goedkoopste, maar dan heb je ook wat. Eigenlijk moet je het zien als een investering want de pannen zelf gaan minimaal 5 jaar mee. (zolang je ze goed onderhoudt)

En een pan van ongeveer € 50 is het 100% waard. Tenzij je natuurlijk ieder jaar een nieuwe koekenpan koopt.

Bespaar geld door de GreenPan Cambridge voor inductie te kopen éénmalige kosten voor 5 jaar.

Of

Koop nu een goedkopere koekenpan, maar dan moet je wel ieder jaar een nieuwe vervangen doordat ze van lagere kwaliteit zijn.

Uiteindelijk is de keuze aan je zelf, maar wel goed om over na te denken. Zelfs als je het mij 100 keer opnieuw zou vragen, dan blijft de GreenPan mijn #1 keuze.

Ik vind vooral de keramische anti-aanbaklaag zo goed. Tijdens het koken merk je dit ook, want het eten blijft niet vastkleven… zelfs niet zonder olie of boter.

Natuurlijk is het wel verstandig om een beetje olie of boter te gebruiken. (voor de extra smaak)

Maar in principe heeft deze koekenpan dat niet nodig. Plus de pan is geschikt voor de vaatwasser, zo hoef je niet telkens de pan handmatig af te wassen. Wel is het beter voor de pan als je dit zou doen.

Gelukkig hoeft dat niet per se. 

Bovendien is de pan geschikt voor alle warmtebronnen. Zo is het makkelijk om snel te wisselen van gerechten als je de pan daarvoor gebruikt.

Ten slotte, Als je een kwalitatieve koekenpan van GreenPan wilt, dan is dit veruit de beste.

Keramisch: GreenPan Memphis

Overall Score 4.9


Ervaring: 4.8 ★★★★★
Kwaliteit: 4.8 ★★★★★
Grip: 5.0 ★★★★★

Voordelen:

Keramische anti-aanbaklaag

Versterkt met diamanten

PFAS-vrij

Nadelen:

Geen

GreenPan’s Keramische pan is de Memphis. Deze pan is speciaal gemaakt met diamanten, wat ervoor zorgt dat de anti-aanbaklaag 10x zo sterk wordt.

Het probleem van veel pannen is dat de anti-aanbaklaag na een paar weken al lost komt, dat heb je bij deze pan niet. Wel betaal je daar iets meer voor, maar ik heb liever zekerheid dan een pan die ieder moment stuk gaat.

Daarom is de Keramische GreenPan een hele logische keus. Bovendien is de prijs vergeleken andere niet extreem hoog. Voor een pan van deze kwaliteit zou ik zelfs zeggen dat het goedkoop is.

En aangezien je met de pan zeker zo’n 5 jaar verder kan, is het voor mij een no-brainer. Ik vind de pan een lichte grip hebben tijdens het koken.

Doordat ik regelmatig kook, merk ik soms dat sommige pannen erg zwaar in de hand voelen. (zelfs mini pannen) 

Waarschijnlijk komt dit door het materiaal, maar deze pan heeft dat totaal niet.

Ook is de pan geschikt voor alle warmtebronnen, wat ik een groot pluspunt vindt. Ik heb liever niet voor elk gerecht een andere pan te pakken.

Deze is geschikt voor elk gerecht en zelfs voor in de oven. In principe zou je een pizza hiermee kunnen bakken, wat zeker goed uit zou komen als je geen pizzapan hebt.

Met meer dan 250+ positieve reviews zie je zelf dat deze pan erg gewild is. Maar het enige nadeel van de pan is de lange levertijd. Ik moest 5 werkdagen wachten voordat ik de pan eindelijk in huis had.

Dit ligt waarschijnlijk aan de periode waarin in je het besteld. Toen ik de pan eindelijk in huis had, was dit zeker het wachten waard.

Kortom, de GreenPan Memphis is een goede keus als je een kwalitatieve pan zoekt dat geschikt is voor alle warmtebronnen en PFAS-vrij is.

Mini: GreenPan Mini

Overall Score 4.8


Ervaring: 4.8 ★★★★★
Kwaliteit: 4.8 ★★★★★
Grip: 4.9 ★★★★★

Voordelen:

Scherpgeprijsd

Binnen 24 uur in huis

Stevige handgreep

Nadelen:

Voor 1 persoon

Wil je liever een mini pan van GreenPan?

Dit is de beste mini pan op de markt. Het is ideaal voor het bakken van eieren of andere kleine gerechten. De pan zelf is scherpgeprijsd en je kunt direct aan de slag.

Met een snelle levering van 1 werkdag heb je de pan binnen 24 uur in huis. Normaal gesproken duurt het een aantal dagen voordat de pan verstuurd wordt, maar door de uitstekende service van Bol.com heb je deze eerder dan je denkt.

Als we naar de kwaliteiten kijken van de pan zie je dat het echt goed afgewerkt is. Nergens aan de pan zitten krasjes of is iets versleten. Het handvat is ook van hele hoge kwaliteit.

Dit zie je direct als je de pan in huis hebt, want het is niet een gewoon handvat.

Dit is ideaal voor kinderen, zo voorkom je namelijk dat ze per ongeluk een heet handvat vastpakken. Plus, de pan komt met een gezonde keramische anti-aanbaklaag. Je voedsel blijft niet vastkleven aan de onderkant.

Echter is het wel beter om een beetje olie en boter te gebruiken, want op deze manier weet je 100% zeker dat niets kleeft aan de bodem.

7 van 9 mensen die deze pan hadden getest, hebben het een 4.8 van de 5.0 gegeven. Zo zie je maar weer dat dit een pan is die je in huis moet hebben. 

Kortom, de GreenPan Mini is een logische keus voor mensen die een kleinere pan zoeken. Dit is de beste mini pan van het merk GreenPan.

Budget: Cambridge Koekenpan

Overall Score 4.7


Ervaring: 4.7 ★★★★★
Kwaliteit: 4.8 ★★★★★
Grip: 4.7 ★★★★★

Voordelen:

Energiebesparende bodem

Geschikt voor alle warmtebronnen

Kan in de vaatwasser

Nadelen:

Geen

De laatste op de lijst heet ook de Cambridge koekenpan zoals de eerste.

Deze pan is echter goedkoper dan alle andere pannen. (behalve de mini pan)

Wat je kunt verwachten van deze pan is eigenlijk alle kwaliteiten van de #1 en #2 in de lijst. Het enige wat je mist is een de handgreep. 

De handgreep van deze koekenpan is van iets lagere kwaliteit, maar als je naar de andere kenmerken van de pan kijkt, komt dit overeen met de andere. Bovendien is deze ook geschikt voor alle warmtebronnen.

En als je kijkt naar het hele merk GreenPan dan is dit zeker een goede keus. Het heeft veel positieve reviews en je kookervaring zal veel leuker worden.

Nooit meer stressen over een pan die stuk gaat of handgreep dat breekt. Dit is de pan die je in huis moet hebben, vooral als je een pan wilt die een minimale levensduur van 5 jaar heeft.

Ik vind de kleur wat minder, maargoed… ieder heeft z’n eigen persoonlijke voorkeur. 

Kortom, de GreenPan Cambridge koekenpan is de beste budget in de lijst. Zeker een aanrader als je deze nog niet hebt geprobeerd.

Koopgids: GreenPan Koekenpan

Veel consumenten vragen zich af waar ze op moeten letten bij het kopen van een GreenPan. Om heel eerlijk te zijn, zijn alle pannen van dit merk goed. De pannen in de lijst heb ik allemaal getest over een periode van 6 weken en de beste uitgezocht.

Wel is het belangrijk om te kijken wat voor soort pan je wilt. Je kunt voor een pan gaan met anti-aanbaklaag of zonder. 

GreenPan bakt aan

Als je GreenPan aanbakt moet je direct actie ondernemen. Gebruik altijd olie voordat je begint met koken en zorg dat de warmteverdeling van de pan geleidelijk is.

Wanneer je dit hebt gedaan, is het handig om de temperatuur wat lager te zetten. Vaak is het zo dat de GreenPan aanbakt doordat je de temperatuur te hoog hebt staan.

Of je hebt geen olie of boter gebruikt.

Als je beide oplossing hebt toegepast en de pan bakt nog steeds aan, dan ligt het aan het eten dat je kookt. Want waarschijnlijk is de anti-aanbaklaag weggevaagd na een tijdje en moet je een nieuwe GreenPan aanschaffen.

Dit komt niet vaak voor, maar als dit wel zo is moet je even naar de klantenservice gaan. (maak gebruik van je garantiebeleid)

Dit heb ik namelijk ook gehad en belde vervolgens naar de klantenservice. Later kreeg ik een gloednieuwe pan thuis gestuurd, maar dit ligt aan de winkel waar je de pan koopt en wanneer.

GreenPan schoonmaken

Een GreenPan schoonmaken is hetzelfde als een koekenpan schoonmaken. Er zit geen verschil in, maar het is altijd handig om extra tips erbij te hebben.

Schoonmaak proces van GreenPan

  • Laat de pan afkoelen voordat je de pan afspoelt
  • Spoel de pan af en gebruik een milde zeep om de pan handmatig schoon te schrobben
  • Vervolgens spoel je de pan weer af en droog je het af met een afdroogdoek

Zo simpel is het!

Het schoonmaken van een GreenPan is helemaal niet zo moeilijk, want het is een gewone pan. Je hebt geen speciaal schoonmaakmateriaal nodig en de mensen die zeggen dat dit wel nodig is… weten niet waar ze het over hebben.

Onze #1 GreenPan Koekenpan

De GreenPan Cambridge is de beste koekenpan. Deze pan nis PFAS-vrij, heeft een mooie bronzen uitstraling en wordt snel geleverd. Van alle GreenPan pannen die ik heb getest, was dit de pan die er bovenuit sprong.

Daarnaast heeft de pan een anti-aanbaklaag, wat ervoor zorgt dat je eten niet blijft vast kleven. En het schoonmaken van de pan is ook zeer makkelijk.

Als je deze pan nog niet in huis hebt, raad ik het zeker aan.

Veelgestelde vragen

Is GreenPan een goed merk?

Ja, GreenPan is één van de beste merken in Nederland. Het is opgericht in 2007 door twee jeugdvrienden en uitgegroeid tot een van de grootste. Het merk zelf is milieuvriendelijk en afkomstig uit België.

Is GreenPan geschikt voor inductie?

Ja, GreenPan is geschikt voor inductie. De pannen komen met een magneetje aan de onderkant, waardoor ze geschikt zijn voor de inductie kookplaat. Het is echter wel verstandig om dit even na te checken bij de winkelmedewerker. 

Is GreenChef hetzelfde als GreenPan?

Nee, GreenChef is niet hetzelfde als GreenPan. GreenChef is een maaltijdbox leverancier, terwijl GreenPan zich specialiseert in het produceren van de beste pannen.

Kan GreenPan in de vaatwasser?

Ja, GreenPan pannen kunnen in de vaatwasser. Maar het is beter om de pannen handmatig af te wassen, zo behoudt je een hogere kwaliteit en ook een langere levensduur.

Gepubliceerd door
Ik ben Jurian en ik help je graag bij het inrichten van je eerste woning. Ik weet waar je allemaal aan moet denken als je gaat verhuizen, en ik kan je helpen met het kiezen van de juiste meubels en accessoires.

Gerelateerde Artikelen