Pannenkoekenpan: Beste van 2024 (Inductie, Elektrisch, Gietijzer)

Auteur: Jurian
Laatst bijgewerkt op:

22

Producten
vergeleken

57

Bestede
uren

86

Reviews
verzameld

PANNENKOEKEN!

PANNENKOEKEN!

Wie heeft er zin in pannenkoeken?!

Koop de beste pannenkoekenpan in Nederland en maak de lekkerste pannenkoeken ooit. 

Maar heb je de verkeerde pan… dan kun je gedag zeggen tegen de lekkerste pannenkoeken.

Daarom heb ik meer dan 22 verschillende pannenkoeken getest om te kijken welke het beste is, waarbij ik van de 22 er 4 heb geselecteerd die het kopen waard zijn.

Laten we meteen beginnen.

Onze Favoriet

Tefal XL Force Pannenkoekpan

Ervaring: 5.0 ★★★★★
Kwaliteit: 5.0 ★★★★★
Prijs: 5.0 ★★★★★

★★★★★

Score 5.0

#2e Keus

GreenPan Essentials Pannenkoekenpan

Ervaring: 4.8 ★★★★★
Kwaliteit: 4.8 ★★★★★
Prijs: 5.0 ★★★★★

★★★★★

Score 4.9

#3e Keus

Le Creuster Gietijzeren Pannenkoekpan

Ervaring: 4.8 ★★★★★
Kwaliteit: 4.8 ★★★★★
Prijs: 4.7 ★★★★★

★★★★★

Score 4.8

Onze Favoriete Pannenkoekenpan

Beste Gietijzeren Pannenkoekenpan:

1. Tefal XL Force Pannenkoekpan

Voordelen:

Krasbestendige anti-aanbaklaag

Extra diep

Vaatwasmachinebestendig

Nadelen:

Niet voor inductie

De Tefal XL Force is veruit de beste pannenkoeken.

Zoals ik al eerder heb gezegd, zijn er maar weinig pannen die in de buurt komen van deze. Het is net zoals de persoon die vroeger nooit studeerde in de klas en altijd een 10/10 haalde…

Dat is letterlijk hoe deze pan ook werkt.

Zonder enige ervaring kun je met deze pannenkoekenpan de beste pannenkoeken maken. Het vereist geen hogere wiskunde en iedereen kan het.

Zelfs als je nog nooit in je leven pannenkoeken hebt gebakken, zul je zien hoe makkelijk het met deze gaat. Plus, de pan komt met een krasbestendige anti-aanbaklaag, wat betekent dat de pannenkoeken niet aan de onderkant blijven vast kleven.

 Dit komt helaas vaker voor dan je denkt…

En als je het simpel bekijkt, heb je eigenlijk je geld, tijd en energie verspilt want je moet weer een nieuwe pannenkoek bakken.

Dan kun je net zo goed een pan kopen waar dit bijna nooit voorkomt en in één keer het goed doen. 

Waarom Tefal XL Force de beste pannenkoekenpan is:

 • De perfecte grootte voor pannenkoeken (ook niet te dun)
 • Gratis retourneren binnen 30 dagen als je niet tevreden bent
 • Een anti-aanbaklaag waardoor de pannenkoeken niet vastkleven
 • Diepe onderkant, zodat de pannenkoeken niet te dun worden
 • Komt met een ergonomische handgreep, waardoor het heel simpel is om ze omhoog te gooien
 • Schoonmaken is afspoelen en in de vaatwasser zetten, makkelijker dan dit kan het bijna niet

Zoals je ziet, is dit veruit de beste pannenkoekenpan op de markt. En vergeet daarbij niet dat je niet een vermogen hoeft te betalen voor deze pan.

Dat doe je helaas wel bij veel andere pannen, die ook nog eens van mindere kwaliteit zijn. Daarom raad ik het aan om deze pan uit te proberen en kijk wat je er van vind.

Als je niet tevreden bent, heb je altijd de mogelijkheid om het binnen 30 dagen gratis te retourneren.

Ik gebruik deze pannenkoekenpan eens in de maand, want te veel pannenkoeken eten is ook niet gezond. Echter heb ik nog nooit in m’n hele als “thuiskok” zulke lekkere pannenkoeken gemaakt.

En… nee het ligt niet aan de bereidingswijze

Het is echt de pan waar het om draait. Wanneer je zelf op stap gaat om pannen te testen, zul je zien dat de meeste kwaliteit missen.

Uiteindelijk kom je terug bij deze aluminium pan en heb je spijt dat je niet in één voor deze pan bent gegaan. 

Maargoed… de keuze maak je uiteindelijk zelf en ik wil ook niet als een verkoper overkomen. 

Belangrijk: de pan is niet geschikt voor inductie.

Kortom, de Tefal XL Force is veruit de beste pannenkoekenpan op de markt. Dit zal je hele kookervaring veranderen op een goede manier en je zult er verbijsterd van staan hoe simpel het is.

2. GreenPan Essentials Pannenkoekenpan

Voordelen:

Gezonde keramische anti-aanbaklaag

PFAS vrij

Perfecte formaat

Nadelen:

Geen

De GreenPan Essentials Pannenkoekenpan is de beste voor inductie. Helaas is de eerste in de lijst niet geschikt voor inductie, daarom is dit het beste alternatief.

Deze pannenkoekenpan is eigenlijk ongeveer hetzelfde als de eerste in de lijst, maar dan ook nog eens geschikt voor inductie. Het enige wat je mist is dat het niet zo lekker in de hang ligt.

Hoewel dit voor de meeste mensen niet uitmaakt, ben ik zelf wel een fan van een prettige kookervaring. Maar zo heb je ook mensen die alleen koken om te koken…

En zoals ik eerder zei, is deze pan geschikt voor inductie, plus alle andere warmtebronnen:

 • Elektrisch
 • Keramisch
 • Oven
 • Inductie
 • Halogeen
 • Gas

Dat maakt dit één van de weinige pannenkoekenpannen die ook in de oven kan. Nou is dat niet heel erg relevant want de meeste gebruiken de pan enkel voor één warmtebron.

Wat je wel met deze pan hebt, is een keramische anti-aanbaklaag. Dit zorgt ervoor dat de pannenkoeken niet aan de onderkant vast blijven kleven.

Je hebt maar een klein beetje olie of boter nodig, maar gebruik niet te veel. Anders worden de pannenkoeken te vettig en bij te weinig worden ze te droog.

Een simpele vuistregel is één of twee volle eetlepels.

Deze pan is groot genoeg om de pannenkoeken perfect te maken voor een redelijk bord. Na een aantal pannenkoeken die van deze grootte begin je al snel vol te zitten.

Als laatst komt de pan met een energiebesparende bodem. Dit merk je niet direct, maar over een langere periode zal dit wel verschil maken.

Je hebt ook een keramische koekenpan als optie, maar deze is weer niet specifiek gemaakt voor pannenkoeken.

Kortom, de GreenPan Essentials is een logische keus voor mensen die een pannenkoekenpan zoeken voor inductie.

3. Le Creuster Gietijzeren Pannenkoekpan

Voordelen:

Super dunne pannenkoeken

Mooi formaat

Vaatwasmachinebestendig

Nadelen:

Zeer prijzig

Zoek je een gietijzeren pannenkoekenpan?

Dan is de Le Creuster Gietijzeren Pannenkoekpan je beste keus. Deze pan is echter wel prijzig, wat niet rendabel is voor iedereen.

Om heel eerlijk te zijn… vind ik dit een te dure pannenkoekenpan. Maar na lang twijfelen heb ik deze wel uiteindelijk getest om te kijken of deze echt het geld waard was.

En na een paar dagen verschillende pannenkoeken te hebben gebakken, moet ik wel eerlijk zijn. Ja, de pan is het waard.

Maar.

Alleen als je het kunt betalen. Wanneer je niet het budget hebt, raad ik aan om voor de eerste of tweede pannenkoekenpan te gaan. Die zijn goedkoper en in sommige gevallen zelfs beter.

Dit is zeker wel één van de betere pannen, vooral als je vaak pannenkoeken maakt is dit een goede keus. Plus, de pan heeft een hele dunne bodem, wat de pannenkoeken mooier maakt.

Echter zit er qua smaak niet veel verschil in, want dat gaat natuurlijk om de ingredienten. De pan is ook erg licht in de hand tijdens het bakken.

Over het algemeen is dit een prima pannenkoekenpan, maar voor mij iets te duur.

4. Biko Pannenkoekenpan

Voordelen:

Marmeren coating

Ook voor inductie

Voor alle warmtebronnen

Nadelen:

Matige kwaliteit

Als je op zoek bent naar een goedkopere pannenkoekenpan, waar tenminste kwaliteit verwacht en geen troep koopt…

Dan is dit je beste keus. De Biko pannenkoekenpan is namelijk één van de betere pannen die je in deze prijsklasse kunt kopen. Door de extra lage rand kun je hele dunne pannenkoeken maken, wat de meeste mensen fijner vinden.

Zelf ben ik een fan van niet al te dunnen pannenkoeken, maar dat is een persoonlijke voorkeur. Deze pannenkoeken zitten er net tussen in en je betaald er geen vermogen voor.

Voor minder dan een paar tientjes heb je een kwalitatieve pannenkoekenpan in huis en kun je er minimaal een aantal jaar mee veder.

Echter komt deze pan wel met z’n nadelen. 

Het handvat voelt heel goedkoop aan is iets wat ze beter hadden kunnen doen. De pan zelf voelt ook niet heel kwalitatief aan, maar het doet wat het moet doen.

En voor koekenpannen in deze prijsklasse mag je eigenlijk niet klagen. Vooral niet als je deze vergelijkt met de andere pannen in de lijst.

TIP: Wist je dat je ook pannenkoeken in een ovenpan kunt maken?

Kortom, de  Biko Pannenkoekenpan is een logische keus voor mensen met een kleiner budget.

Koopgids: Pannenkoekenpan

Waar op letten bij het kopen van een Pannenkoekenpan

Voordat je een pannenkoekenpan koopt, is het handig om verschillende pannen te vergelijken. Want uiteindelijk wil je geen miskoop maken… zoals ik te vaak heb gedaan. Uiteindelijk is het niet het einde van de wereld.

En je kunt altijd voor een poffertjespan gaan.

Maar je moet wel de producten weer retourneren, wachten op je geld en vervolgens weer een nieuwe bestellen. Zelf vind ik dit best wel vervelend, vooral als je niet zo veel tijd hebt.

Merken

Het merk van de pannenkoekenpan maakt over het algemeen niet zo heel veel uit, want de meeste pannen test ik enkel op kookervaring. Ik kijk niet naar het merk, wat veel andere websites wel doen.

Hier gaan ze de fout in, want dan heb je al een vooroordeel over de pan zelf. Daarom test ik enkel de pannenkoekenpannen zonder dat ik weet van welk merk het is.

En als er toevallig het merk op de pan staat, dan is het zo. Maar het is niet iets waar ik naar zoek tijdens het bakken van pannenkoeken.

Bekende merken zoals Tefal, Le Creuster of BK geven je wel wat meer zekerheid over het kopen van een pan. Je kunt er vrijwel zeker van zijn dat je 100% geen troep ontvangt, want de merken hebben een reputatie te behouden.

Kwaliteit

De kwaliteit van de panne is heel variërend om eerlijk te zijn. Ik heb pannenkoekenpannen gekocht waar ik hele hoge verwachtingen voor had, maar tijdens de test was het niets…

Daarbij kan ik niet zeggen welke merken dat zijn…

Maar zolang je één van de bovenste vier pannen koopt, zit je 100% goed. Je hoeft nergens over te stressen en kunt er zeker van zijn dat je pure kwaliteit ontvangt.

Je hoeft niet je kostbare tijd te verspillen en later het product weer te retourneren. Dat is het voordeel van research doen en artikelen lezen, wat veel mensen niet doen. Ze kopen producten aan de hand van reviews… wat ik afraad.

Prijs

De prijs van de pannenkoekenpannen zijn ook erg verschillend. Zo heb je pannen voor € 20 en de duurdere gaan voor € 100 of meer.

Maar de pannen die ik heb getest, zijn nooit meer dan € 120 vanwege mijn budget. Ik heb helaas ook niet oneindig geld om alle producten te testen en de meeste verkoop ik door op marktplaats bijvoorbeeld na het testen.

Want producten aanschaffen en vervolgens niet meer gebruiken is zonde van mijn geld… wat ik net zo goed aan kan besteden aan het testen van nieuwe producten.

Conclusie

Tot slot, de Tefal XL Force blijft de beste pannenkoekenpan op de markt. In tegenstelling tot de andere is deze scherp geprijsd, extra diep en komt het met een anti-aanbaklaag. Echter is deze pan niet geschikt voor inductie.

Veelgestelde vragen

Waarom gebruiken mensen een pannenkoekenpan?

Een speciale pannenkoekenpan aanschaffen is handig, want een gewone koekenpan heeft vaak niet het ideale formaat voor pannenkoeken.

Kun je pannenkoeken bakken op een inductie kookplaat?

Ja zeker, er genoeg pannenkoekenpannen die geschikt zijn voor een inductie kookplaat.

Kun je pannenkoeken bakken in een koekenpan?

Ja, pannenkoeken kun je bakken in elke pan, maar een speciale pannenkoekenpan is wel zo handig als je het perfecte formaat wilt.

ONZE #1 pannenkoekenpan

Tefal XL Force Pannenkoekpan

9.8
Klantenservice9.8
Kwaliteit9.9
Prijs9.7

Voordelen

De beste op de markt

Snel en makkelijk schoon te maken

Gratis retourneren

Bekijk de BESTE PRIJS tot het einde van de Maand

Nadelen

Niet de goedkoopste, maar op lange termijn is het 100% waard.

Gepubliceerd door
Ik ben Jurian en ik help je graag bij het inrichten van je eerste woning. Ik weet waar je allemaal aan moet denken als je gaat verhuizen, en ik kan je helpen met het kiezen van de juiste meubels en accessoires.

Gerelateerde Artikelen