Aluminium Pannen: Beste van 2024 (Inductie, Goedkoop, Kopen)

Auteur: Jurian
Laatst bijgewerkt op:

12

Producten
vergeleken

35

Bestede
uren

51

Reviews
verzameld

Ben je op zoek naar een aluminium pan?

Dan ben je bij het goede artikel uitgekomen. De afgelopen weken heb ik meer dan 12 verschillende aluminium pannen getest om te kijken welke het beste is.

Van de 12 heb ik er 4 geselecteerd die het kopen waard zijn. Maak niet dezelfde fout als ik door een andere pan te kopen, waar je later beseft dat het een miskoop was.

Laten we meteen beginnen.

Onze Favoriet

BK Easy Induction Ceramic

Ervaring: 5.0 ★★★★★
Kwaliteit: 5.0 ★★★★★
Grip: 5.0 ★★★★★

★★★★★

Score 5.0

#2e Keus

Tefal Hard Titanium+ Koekenpan

Ervaring: 4.8 ★★★★★
Kwaliteit: 4.8 ★★★★★
Grip: 5.0 ★★★★★

★★★★★

Score 4.9

#3e Keus

Tefal Cook Right Pannenkoekenpan

Ervaring: 4.7 ★★★★★
Kwaliteit: 4.8 ★★★★★
Grip: 4.9 ★★★★★

★★★★★

Score 4.8

Onze Favoriete Aluminium Pannen

Beste Aluminium Pannen:

1. BK Easy Induction Ceramic

Voordelen:

Gezonde keramische anti-aanbaklaag

PFAS-vrij

Voordelig

Nadelen:

Geen

De BK Easy Induction Ceramic is veruit de beste aluminium pan op de markt. De pan is voordelig ten opzichte van de andere pannen, maar daarnaast ook van hoge kwaliteit.

Er zijn maar een handvol aluminium pannen die het kopen waard zijn. En geloof me… als je zelf van plan bent alle pannen te gaan testen, zul je zien waarom dit de beste is.

Niet alleen op het gebied van kwaliteit, maar de hele kookervaring, verpakking en levering is foutloos. En de pan is PFAS-vrij wat betekent dat de er geen chemische stoffen vrijkomen bij het koken.

Nu merk je hier vrij weinig van, maar is het toch wel fijn om te weten. Als je naar de warmtebronnen kijkt, zie je dat deze geschikt is voor:

 • Elektrisch
 • Gas
 • Halogeen
 • Inductie
 • Keramisch
 • Oven

De pan kun je voor elke warmtebron gebruiken, dus daar hoef je je ook geen zorgen over te maken. En als je nu op gas kookt bijvoorbeeld en later naar een inductie kookplaat wilt hoef je niet telkens nieuwe pannen aan te schaffen.

Eigenlijk moet je dit zien als een investering op langere termijn. Je loopt echt wat mis als je deze nog nooit hebt gebruikt…

Waarom de BK Easy Induction Ceramic beste aluminium pan is:

 • Is PFAS-vrij waardoor er geen chemische stoffen vrijkomen tijdens het koken
 • Komt met een keramische anti-aanbaklaag zodat het eten niet vast kleeft
 • Snel geleverd en een 30 dagen gratis retourbeleid
 • Geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie

Zoals je ziet, is dit één van de beste aluminium pannen die je op dit moment kunt kopen. Daarbij moet je wel onthouden dat deze pan echt een koopje is.

De prijs is veel lager dan de andere pannen. Plus, je krijgt het kwaliteit van de pannen die soms wel 4x zo duur zijn.

Als je het aan mij vraagt, is het echt een no-brainer. Zelfs iemand zonder enige ervaring kan deze pan gebruiken. En dat is niet te zeggen over veel andere pannen.

Kortom, de BK Easy Induction Ceramic is een logische keus voor iemand die de beste aluminium pan zoekt.

2. Tefal Hard Titanium+ Koekenpan

Voordelen:

Voor ongeveer 4 personen

Snelle en evenredig verspreide warmteverdeling

Sterke Coating

Nadelen:

Geen

Zoek je een een goedkopere aluminium pan, dan is de Tefal Hard Titanium+ pan logische keus. Deze pan is één van de goedkopere pannen die je kunt kopen.

Er zijn wel pannen in dezelfde prijsklasse, maar niet van hetzelfde kwaliteit. De meeste pannen die je in deze prijsklasse ziet, zijn binnen 2 tot 3 weken al stuk.

En je wilt niet een nieuwe pan aanschaffen, want dat kost alleen maar je tijd en energie. Dan had je net zo goed in één keer de betere aluminium pan kunnen aanschaffen.

Zelf heb ik deze fout te vaak gemaakt en heb er later veel spijt van gehad. Want uiteindelijk kost het enkel je eigen tijd en energie.

De pan zelf is 28 cm, wat groot genoeg is voor 4 tot 5 personen. Als voor meer personen moet koken, raad ik het je aan om een grotere pan te kopen.

Of je kunt natuurlijk meerdere pannen aanschaffen, maar deze pan is genoeg voor een gezin van 4 tot 5 personen.

De pan komt met een stevig handvat, waarbij het niet je handen brand. Dit heb ik wel meegemaakt bij veel andere pannen en dat wil je juist voorkomen.

Kortom, de Tefal Hard Titanium+ is een goede aluminium pan, vooral als je een goedkopere pan zoekt.

3. Tefal Cook Right Pannenkoekenpan

Voordelen:

Veilige coating

Pannenkoekenpan

Vaatwasser veilig

Nadelen:

Niet voor inductie

De Tefal Cook Right Pannenkoekenpan is een veel verkochte aluminium pan. Als je serieuze stappen wilt zetten en echt een goede aluminium pan wilt, dan is dit één van de betere.

Deze pan heeft een gemiddelde review van 4.7 van de 5 sterren, wat zeer hoog is. Bovendien is de pan geschikt voor:

 • Gas
 • Elektrisch
 • Halogeen
 • Keramisch

Belangrijk om te onthouden: de pan is niet geschikt voor inductie

Deze pan is echter enkel gemaakt voor het bakken van pannenkoeken. En hoewel dit niet geschikt is voor iedereen, blijft het één van de betere aluminium pannen op de markt.

Doordat de pan van aluminium is gemaakt, zie je direct terug dat het van zeer hoge kwaliteit is. Plus, door de coating beschadig je de pan niet na 1 of 2 keer koken.

Zo kun je er vanuit gaan dat de pan minimaal 3 tot 4 jaar mee gaat. Dat is veel langer dan bij de gemiddelde pan, wat zeker een plus is.

En als je niet tevreden bent, heb je altijd een optie om binnen 30 dagen gratis te retourneren

Kortom, de Tefal Cook Right pan is een logische keus voor mensen die een kwalitatieve aluminium pan zoeken.

4. GreenPan Essentials Pannenkoekenpan

Voordelen:

PFAS-vrij

Pannenkoekenpan

Gezonde keramische anti-aanbaklaag

Nadelen:

Geen

De laatste aluminium pan op de lijst.

Deze pan is gemaakt voor inductie. Zo is dit ook een pannenkoekenpan, wat eigenlijk gemaakt is voor het bakken van pannenkoeken. 

Echter kun je hier ook andere gerechten op bakken zoals eieren bijvoorbeeld. De GreenPan Essentials Pannenkoekenpan is één van de meest verkochte pannen.

Toen ik verschillende aluminium pannen met elkaar vergeleek, zag ik dat er niet zo heel veel keus was. Aangezien de meeste pannen ik al is had getest of ver onder het gemiddelde viel.

Na even zoeken kwam ik bij deze pan uit. En wat was het een goede aankoop. Als je serieuze stappen wilt zetten op het gebied van koken, dan is dit echt een no-brainer.

Koopgids: Aluminium Pan

Voordat je een aluminium pan koopt, is het wel zo handig om zo veel mogelijk pannen te vergelijken met elkaar. Zo zijn er maar weinig pannen van deze kwaliteit op de markt. De bovenstaande vier pannen zijn veruit de beste opties die je kunt kopen.

Of je kunt voor een poffertjespan gaan. 😉

Waar op letten bij het kopen van een Aluminium Pan?

Prijs

De prijzen van de aluminium pannen zijn over het algemeen ongeveer hetzelfde. Je betaald niet meer dan € 80 voor een pan. 

Waarbij de meeste pannen tussen de € 30 en € 80 liggen. Er zijn natuurlijk wel duurdere pannen beschikbaar, maar meestal is het niet waard om die te kopen.

Tenzij je het natuurlijk kunt veroorloven, dan moet je dat vooral doen. Maar voor de gewone consument is het niet echt waard.

Kwaliteit

De kwaliteit van de meeste pannen variëren van merk tot merk. Echter valt dit ook wel weer mee. Zolang je één van de bovenstaande aluminium pannen koopt zit je goed.

Als je zelf wilt gaan testen, is het belangrijk dat je de pannen meerdere keren gebruikt. Zorg ervoor dat je de pannen niet één keer gebruikt en vervolgens direct een conclusie trekt.

Dit heb deed ik vroeger, maar dan heb je een klein spectrum van je test, waarbij je eigenlijk geen goede scores geeft.

Onderhoud

Het onderhouden van de pan is makkelijker dan je denkt. Doordat bijna alle pannen in de vaatwasser kunnen, hoef je je er eigenlijk geen zorgen over te maken.

Echter is het schoonmaken van de pan met een spons wel beter. Handmatig de pannen schoonmaken zorgt er ook voor dat de pan een langere levensduur heeft.

Conclusie

Tot slot, de BK Easy Induction Ceramic blijft de beste aluminium pan. Als je deze vergelijkt met alle andere pannen is deze van hogere kwaliteit, sneller geleverd en biedt een betere kookervaring aan.

Veelgestelde vragen

Is een aluminium pan goed?

Jazeker, koken met een aluminium pan is zeer licht en makkelijk. Zelfs iemand zonder enige ervaring kan met een aluminium pan koken.

Hoeveel kost een aluminium pan?

Gemiddeld kost een aluminium pan tussen de € 30 en € 80.

ONZE #1 aluminium pan

BK Easy Induction Ceramic Koekenpan

9.8
Klantenservice9.8
Kwaliteit9.9
Prijs9.7

Voordelen

De beste op de markt

Snel en makkelijk schoon te maken

Gratis retourneren

Bekijk de BESTE PRIJS tot het einde van de Maand

Nadelen

Niet de goedkoopste, maar op lange termijn is het 100% waard.

Gepubliceerd door
Ik ben Jurian en ik help je graag bij het inrichten van je eerste woning. Ik weet waar je allemaal aan moet denken als je gaat verhuizen, en ik kan je helpen met het kiezen van de juiste meubels en accessoires.

Gerelateerde Artikelen