Ovenpan: Beste van 2024 (Rond, met Deksel, Kopen)

Auteur: Jurian
Laatst bijgewerkt op:

20

Producten
vergeleken

53

Bestede
uren

72

Reviews
verzameld

Ben je op zoek naar de beste ovenpan, dan ben je bij het juiste artikel uitgekomen.

De afgelopen weken heb ik meer dan 20+ verschillende ovenpannen getest om te kijken welke het beste is.

Van de 20 heb ik enkel de 4 beste geselecteerd.

Laten we meteen beginnen.

Onze Favoriet

Dagelijkse Kost

Ervaring: 5.0 ★★★★★
Kwaliteit: 5.0 ★★★★★
Prijs: 5.0 ★★★★★

★★★★★

Score 5.0

#2e Keus

Klaus Ovenschaal

Ervaring: 4.8 ★★★★★
Kwaliteit: 4.8 ★★★★★
Prijs: 5.0 ★★★★★

★★★★★

Score 4.9

#3e Keus

Kela Braadslede

Ervaring: 4.8 ★★★★★
Kwaliteit: 4.8 ★★★★★
Prijs: 4.7 ★★★★★

★★★★★

Score 4.8

Onze Favoriete Ovenpannen

Beste Ovenpannen:

1. Dagelijkse Kost Braadslede

Voordelen:

Beste op de markt

Sterk & krasbestendig

Ovenbestendig tot 250°C

Nadelen:

Geen

De Dagelijkse Kost Braadslede is de beste ovenpan op de markt. Van alle verschillende pannen die ik heb getest, was dit de enige die echt het geld waard was.

De ovenpan is geschikt voor elke warmtebron, inclusief inductie. Zo kun je de ovenpan voor andere gerechten gebruiken, zonder dat een nieuwe hoeft aan te schaffen.

Ook is de pan ovenbestendig tot 250°C, waar de meeste andere pannen al bij weg vallen.

Persoonlijk vind ik de handvaten fijn van de ovenpan. Het is makkelijk vast te pakken, zonder dat je bang hoeft te zijn dat het uit je handen glijd.

Op deze manier kan iedereen zonder enige ervaring gebruikmaken van deze ovenpan. En de pan komt met krasbestendig geëmailleerd staal.

Dit zorgt voor een langere levensduur, waardoor de oven pan ook minimaal 3 tot 4 jaar mee gaat. Dat is het voordeel van deze pan, want je kunt er van uit gaan dat de pan zeker zo’n 4 jaar mee gaat.

Wanneer je dit vergelijkt met andere pannen is dit bijna 4x zo lang. De voorgaande pannen die ik eerder had getest, gingen vaak nooit langer mee dan een jaar.

Daarbij moet je wel onthouden dat ik de pannen niet eens wekelijks gebruikte. Moet je na gaan hoe kort dat eigenlijk is.

Daarom is dit veruit de beste ovenpan die je op dit moment kunt kopen. Er zijn maar weinig redenen waarom je deze niet zou kopen, tenzij je het meerdere pannen wilt uitproberen.

Een goed alternatief is een koperen pan.

Waarom Dagelijkse Kost Braadslede de beste ovenpan is:

 • Geschikt voor in de vaatwasser (hoef je niet handmatig af te wassen)
 • Voor alle warmtebronnen, inclusief inductie
 • Groot genoeg voor 4 tot 5 personen
 • Energiezuinig koken door de snelle opwarming

Zo zie je maar weer waarom dit één van de beste ovenschalen is. Natuurlijk kun je zelf op pad gaan en verschillende pannen testen, maar je zult zien dat er maar weinig ovenpannen zijn die in de buurt komen.

Ik gebruik deze ovenpan al zeker zo’n 6 maanden en heb er geen problemen mee gehad. En ten opzichte van de andere pannen is dit één van de weinige die er uit springt.

Niet alleen op het gebied van kwaliteit, maar ook verpakking, levering en kookervaring.

Wat ik zo fijn vind aan deze pan is dat het niet al te zwaar is. De pan is erg licht tijdens het koken en heeft een comfortabel gewicht.

Zolang je geen rare dingen doet met de pan zit je goed.

Kortom, de Dagelijkse Kost Braadslede is een logische keus voor mensen die de beste ovenpan willen.

2. Klaus Ovenschaal

Voordelen:

Anti aanbaklaag

Voordelig

Rond formaat

Nadelen:

Geen

Als je op zoek bent naar een ovenpan die rond is, dan is dit je beste keus. De ovenschaal is rond en geschikt voor inductie.

De pan is 32 cm groot, wat genoeg is voor 5 tot 6 personen. Doordat de pan gemaakt is van hoogwaardige emaillen coating weet je zeker dat de pan een langere levensduur heeft.

Gemiddeld gaan ovenpannen ongeveer 2 tot 3 jaar mee, maar met deze weet je dat je zeker zo’n 4 jaar goed zit. Bovendien is de pan scherpgeprijsd en goedkoper dan de meeste pannen.

Als je de ovenschaal nog niet in huis hebt, dan loop je zeker wat mis. Dit is de ovenpan die ik de afgelopen maanden veel heb gebruik, vooral doordat deze ovenpan geschikt is voor inductie.

Later ben ik overgestapt naar de eerste ovenpan.

De eerste in de lijst is simpelweg beter en van hogere kwaliteit. Hier kun je verwachten dat je pure kwaliteit ontvangt.

Echter komt deze pan wel met z’n nadelen.

Zo heeft de pan geen handvaten… nu is dit geen dealbreker voor de meeste consumenten. Maar het blijft toch wel een belangrijk punt om mee te nemen in je aankoopbeslissing.

Want dat was ook één van de redenen waarom ik overgestapt was naar de andere ovenpan. 

Kortom, de Klaus Ovenschaal is een logische keus voor mensen die een ovenpan zoeken voor inductie.

3. Kela Braadslede

Voordelen:

Ergonomische handgreep

Glazen deksel

Voordelig

Nadelen:

Klein

Ben je op zoek naar een ovenpan met een deksel, dan is dit één van de betere die je op dit moment kunt kopen.

Hoewel dit niet de goedkoopste pan beschikbaar is, is het wel één van de weinige die geleverd wordt met een deksel. Het klinkt raar, maar er zijn weinige ovenpannen die met een deksel komen.

Gelukkig is dit één van de weinige die wordt geleverd met een deksel. En de pan is geschikt voor deze warmtebronnen:

 • Gas
 • Inductie
 • Keramisch
 • Elektrisch
 • Halogeen

Op deze manier kun je de pan gebruiken voor verschillende gerechten. Waarbij ik vroeger deze ovenbestendige pan gebruikte voor het opwarmen van gerechten bijvoorbeeld.

Plus, de pan is vaatwasserbestendig, zo hoef je de pan ook niet handmatig af te wassen. Bespaar je kostbare tijd en koop een ovenpan die geschikt voor de vaatwasser.

Veel mensen vergeten dit, maar dit is voor mij een dealbreker, als de pan niet geschikt is voor de vaatwasser. Uiteindelijk kost dit je alleen meer tijd, energie en moeite.

Kortom, de Kela Braadslede is een goede ovenpan die wordt geleverd met een deksel

4. BK Fortalit Braadslede

Voordelen:

Ovenbestendig tot 230 graden

Vaatwasmachine bestendig

Voordelig

Nadelen:

Matige kwaliteit

De laatste op de lijst, de BK Fortalit Braadslede.

Dit is enkel voor de mensen die een kleiner budget hebben, want dit is één van de weinige ovenpannen die goed geprijsd is en van redelijke kwaliteit.

Nou kun je geen pure kwaliteit verwachten bij dit product, simpelweg doordat het één van de goedkopere is en mijn budget keuze.

Echter is de pan wel geschikt voor iedere warmtebron, wat goed is voor de mensen die op een inductiekookplaat koken.

Daarnaast is de pan ook snel geleverd, zelf had ik de ovenpan binnen 24 uur al in huis.

Dit is sneller dan de meeste pannen die ik had besteld. Het enige nadeel van de pan is de mindere kwaliteit en de grootte.

De pan is niet geschikt voor meer dan 3 personen, wat belangrijk is om te onthouden. Als je met meer mensen in huis woont, raad ik het aan om meerdere ovenpannen aan te schaffen of een grotere.

Kortom, de BK Fortalit Braadslede is een logische keus voor mensen die een goedkoper model zoeken.

Koopgids: Ovenpan

Waar op letten bij het kopen van een Ovenpan?

Voordat je zomaar een ovenpan aanschaft, is het belangrijk dat je op de volgende punten let. Zo kies je de beste ovenbestendige pan:

 • Kies een ovenpan die gemaakt is van gietijzer, RVS, keramiek of aluminium
 • Een ovenpan dat komt met een anti-aanbaklaag
 • De pan geleverd wordt met stevige handvaten
 • Scherpgeprijsde ovenpan met hoge kwaliteit

Dit zijn de punten waar ik persoonlijk op let bij het kopen van een ovenpan. Bovendien moet je niet vergeten dat er nog een aantal algemene kwaliteiten zijn.

Of je kunt altijd voor een stalen koekenpan gaan.

Prijs

De prijzen van de ovenpannen liggen tussen de € 30 en € 90. Het komt vrij weinig voor dat een pan duurder is dan € 100. Als dit wel het geval is, dan moet je goed kijken of dit het wel waard is.

Want persoonlijk vind ik € 100+ wel erg duur voor een ovenpan die je wekelijks gebruikt. Maargoed, uiteindelijk moet je de beslissing zelf nemen en kijken wat je er zelf van vindt.

Kwaliteit

De kwaliteit van de ovenpan is ook variërend. De meeste ovenpannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen, maar zo heb je er ook een paar tussen van het merk Tefal bijvoorbeeld, wat niet zo is.

Het merk Tefal heeft wel goede ovenschalen, maar deze heb ik eruit gelaten om de andere vier simpelweg beter zijn. Vergeet daarbij niet dat deze wellicht iets duurder zijn dan de Tefal pannen, maar dat zijn overwegingen die je moet maken.

Onderhoud

Het onderhouden van ovenpan is voor sommige mensen nog een hele klus, daarom raad ik aan om een pan aan te schaffen die geschikt is voor de vaatwasser. Tenzij je het natuurlijk niet erg vind om de pan telkens handmatig af te wassen.

Maar doordat de meeste mensen een vaatwasser in huis hebben, is het wel zo handig om een ovenpan aan te schaffen die daarvoor geschikt is. 

Vergeet daarbij niet dat een ovenpan met een anti-aanbaklaag beter is, dan één zonder.

Conclusie

Tot slot, de Dagelijkse Kost Braadslede blijft de beste ovenpan op de markt. In tegenstelling tot de andere pannen is deze snel geleverd, van hoge kwaliteit en veel beter dan de andere pannen die ik heb getest.

Veelgestelde vragen

Wat is een Ovenpan?

Een ovenpan is gemaakt van gietijzer, wat staat voor Dutch Oven. Ovenpannen worden vooral gebruikt voor het maken van quiche, lasagne en schotels.

Kan een gietijzeren pan in de oven?

Ja zeker, een gietijzeren pan is gemaakt om tegen hoge temperaturen te kunnen, waardoor deze geschikt is voor in de oven.

ONZE #1 ovenpan

Dagelijkse Kost Braadslede

9.8
Klantenservice9.8
Kwaliteit9.9
Prijs9.7

Voordelen

De beste op de markt

Snel en makkelijk schoon te maken

Gratis retourneren

Bekijk de BESTE PRIJS tot het einde van de Maand

Nadelen

Niet de goedkoopste, maar op lange termijn is het 100% waard.

Gepubliceerd door
Ik ben Jurian en ik help je graag bij het inrichten van je eerste woning. Ik weet waar je allemaal aan moet denken als je gaat verhuizen, en ik kan je helpen met het kiezen van de juiste meubels en accessoires.

Gerelateerde Artikelen