Pannen voor Keramisch Koken: Beste van 2024

Auteur: Jurian
Laatst bijgewerkt op:

22

Producten
vergeleken

42

Bestede
uren

53

Reviews
verzameld

Zoek je pannen voor keramisch koken?

Dan is dit het enige artikel dat je moet lezen. Van alle pannen die ik de afgelopen jaren heb getest, heb ik er enkel 5 uitgekozen die het kopen waard zijn.

Zorg ervoor dat je geen miskoop maakt, want dan ben je tientallen euro’s kwijt, je kostbare tijd en moet je weer een nieuwe kopen.

Laten we meteen beginnen.

Onze Favoriet

GreenChef
Diamond

Ervaring: 5.0 ★★★★★
Kwaliteit: 5.0 ★★★★★
Prijs: 5.0 ★★★★★

★★★★★

Score 5.0

#2e Keus

GreenPan
Memphis

Ervaring: 4.8 ★★★★★
Kwaliteit: 4.8 ★★★★★
Prijs: 5.0 ★★★★★

★★★★★

Score 4.9

#3e Keus

Premium Koekenpannenset

Ervaring: 4.8 ★★★★★
Kwaliteit: 4.8 ★★★★★
Prijs: 4.7 ★★★★★

★★★★★

Score 4.8

Onze Favoriete Pannen voor Keramisch Koken:

Beste Pannen voor Keramisch Koken

1. GreenChef Diamond Koekenpan

Voordelen:

Gezonde keramische anti-aanbaklaag

PFAS-vrij

Voordelig

Nadelen:

Geen

Dit is veruit de beste koekenpan voor keramisch koken. Als je een beetje ervaring hebt met koken, zie je dat deze pan van echte kwaliteit is.

Vergeleken veel andere pannen is dit één van de weinige die eruit springt. Daarbij moet je ook onthouden dat er tegenwoordig ontzettend veel troep te koop staat online. Dat maakt het juist lastig om een goede koekenpan te zoeken voor keramisch koken.

Deze pan komt met een gezonde keramische anti-aanbaklaag, wat perfect is tijdens het koken. Je hebt hierbij niet te veel olie of boter nodig, wat ook weer in de kosten scheelt.

Plus, deze pan is ook geschikt voor een inductie kookplaat. Dus als je ooit overstapt op inductie, hoef je niet nieuwe pannen aan te schaffen.

Dit is een probleem wat ik veel heb gehad, want bij het veranderen van warmtebronnen moet je telkens nieuwe pannen aanschaffen.

Gelukkig hoeft dat bij deze niet. Dat scheelt weer wat geld. En de pan is scherpgeprijsd, wat zeker een voordeel is. Uiteindelijk wil je niet honderden euro’s betalen voor een koekenpan.

Daarom blijft mijn favoriet, vooral op het gebied van keramische kookplaten. 

Waarom de GreenChef Diamond Koekenpan de beste is:

  • Geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie
  • Komt met een gezonde keramische anti-aanbaklaag
  • PFAS-vrij en scherp geprijsd
  • Pan is snel geleverd en makkelijk af te wassen

En dit zijn niet alle redenen waarom dit de beste pan voor keramisch koken is. Er zijn nog veel meer redenen waarom deze pan het kopen waard is.

Maar elk product komt met voor- en nadelen, zo ook deze. Wat je merkt na dat je deze pan een tijdje gebruikt, begint de kleur te vervagen.

Dat heb je weer niet bij een RVS pan, maar naast dat is deze pan wel waard om te kopen. Vooral als je al een langere tijd op zoek bent naar een pan voor keramisch koken.

Zelf op pad gaan om verschillende pannen te testen, zal je al snel honderden euro’s kosten, waarvan je 90% direct kan retourneren. 

Daarom heb ik alle pannen voor je getest om je tijd en geld te besparen.

Kortom, de GreenChef Diamond koekenpan is een logische keus als je een kwalitatieve pan wilt voor keramisch koken.

2. GreenPan Memphis Keramische Wokpan

Voordelen:

Keramische anti-aanbaklaag

Vrij van PFAS

Vaatwasserbestendig

Nadelen:

Geen

 Zoek je een keramische pan voor het wokken?

Dan is dit één van de betere die je op dit moment kunt kopen. Deze wokpan is gemaakt voor een keramische kookplaat. Dit is iets waar je eigenlijk op zoek naar bent. En de pan komt met een keramische anti-aanbaklaag.

Zelf heb ik deze pan zo’n 3 tot 4 maanden in gebruik nu. En nog geen klachten over gehad, de pan doet wat het moet doen en werkt uitstekend. 

Hoewel wokken op een keramische kookplaat lastiger is dan een gasbrander bijvoorbeeld, blijft dit een prima alternatief

Je hoeft niet van warmtebron te veranderen, wat je niet alleen tijd scheelt, maar ook veel moeite en energie.

Vaak heb je pannen die enkel geschikt zijn voor één warmtebron, wat eigenlijk totaal niet waard is om te kopen. Gelukkig is dat niet het geval bij deze pan en is deze geschikt voor alle warmtebronnen.

Wel moet je oppassen bij het wokken. De keramische kookplaten moet je niet beschadigen tijdens het wokken, want dit kan nog wel eens voorkomen. 

Dat is natuurlijk zonde van het koken. Bovendien is het ook goed om de pan handmatig schoon te maken.

Zo behoud je een langere levensduur en blijft de pan van hogere kwaliteit. Vooral over een langere periode merk je dit. 

3. Premium Koekenpannenset

Voordelen:

Steviger dan Teflon

Gemakkelijk schoon te maken

Voordelig

Nadelen:

Prima kwaliteit

Wil je liever een pannenset voor keramisch koken?

Dit is de voordeligste pannenset, waar je ook nog een beetje kwaliteit kunt verwachten. Van alle andere pannensets die ik heb getest, waren er maar een handvol sets die het echt waard waren.

Maar daar had je weinig tussen zitten die geschikt waren voor keramisch koken.

Echter is deze set daar wel geschikt voor en komt het in een 3-delige set. Alle drie de pannen zijn koekenpannen, dus dat is wel iets minder. Je hebt niet de optie om verschillende pannen te kopen, wat je wel vaak ziet bij andere sets.

Maargoed, dat is het niet belangrijkste.

Want deze pannenset levert een hoge kwaliteit, waar de andere pannen nooit aan voldoen. Deze pannen worden snel geleverd en zijn geschikt voor alle warmtebronnen, behalve de oven.

Zelf vind ik het handvat van de pannen iets minder, de handvaten voelen een beetje goedkoop aan, maar gelukkig breken ze niet af. 

Ik heb betere pannen gehad voor keramisch koken, maar voor de prijs mag je eigenlijk niet klagen. Want je zult bijna nergens betere pannen vinden. En helemaal niet voor een keramische kookplaat.

Kortom, de Premium Inductie Koekenpannenset is een prima optie als je een kleiner budget hebt.

4. BK Easy Ceramic Hapjespan

Voordelen:

PFAS-vrij

5,5 mm dikke bodem

Uitstekende kwaliteit

Nadelen:

Prijzig

De laatste op de lijst is een hapjespan voor keramisch koken. 

Deze hapjespan is zoals de meeste andere pannen geschikt voor keramisch koken. Maar wat deze pan onderscheid van de andere is dat deze supergoed werkt op een keramische kookplaat.

Ik weet niet wat het is, maar de kwaliteit, kookervaring en gebruik is bij deze gewoon 10x beter dan bij de gewone hapjespan. En dat heb ik nog nooit gemerk bij een pan die geschikt is voor elke warmtebron.

Maar daarbij betaal je natuurlijk een beetje meer, want dit is niet de goedkoopste pan. Waarschijnlijk doordat deze pan een dikke bodem heeft, werkt het beter op een keramische kookplaat.

Zelf gebruik ik deze pan regelmatig en blijft het één van mijn favoriete aankopen ooit. Deze pan is niet te vergelijken met de andere, want het springt er ver boven uit.

Als je een serieuze chef bent of hobby kok en een kwalitatieve hapjespan wilt voor de keramische kookplaat, dan is dit een no-brainer.

Kortom, de BK Easy Induction Ceramic Hapjespan is een logische keus voor mensen die een goede hapjespan zoeken.

Koopgids: Pannen voor Keramisch Koken

Voordat je een pan voor keramisch koken koopt, is het verstandig om verschillende aspecten mee te nemen in je aankoop. Want er zijn duizenden mensen die dagelijks een aankoop doen, waarvan ze deze een dag later retourneren.

En dit wil je natuurlijk voorkomen – daarbij moet je niet vergeten dat je ook geen troep moet kopen. Zoals ik al eerder heb gezegd, zijn er honderden producten waar een logo opgezet is, maar stiekem uit een derde wereld land komt.

Daar heb je weinig kwaliteitscontrole, waarbij er ook defecte producten doorkomen.

Zelf kijk ik altijd naar het merk, kwaliteit, prijs en de reviews

Merk van de pannen

Merken van pannen maken tegenwoordig steeds minder uit. Doordat er steeds meer producten op de markt komen, waarbij het merk niet meer zo veel zegt, is het maar de vraag of je wel een merk pan moet aanschaffen.

Vooral op het gebied van keramische kookplaten is het lastig. Want tegenwoordig kookt bijna iedeeren op inductie, waardoor het steeds lastiger wordt om een kwalitatieve pan te vinden. 

Zelf heb ik deze merken getest:

  • BK
  • GreenChef
  • Tefal Unlimited
  • Le Creuset
  • Demeyere Apollo
  • Swiss

Van alle merken was er één pan zonder “naamsbekendheid’ die ook in de lijst kwam. Zo zie je maar weer dat een merk pan kopen niet altijd de juiste keus is.

Kwaliteit

Als je op zoek bent naar een goede pan voor de keramische kookplaat, dan is het belangrijk dat je de producten test. Een review online lezen, is vaak niet genoeg.

Maar toch doen mensen dit. Op basis van de reviews kopen ze een product, wat eigenlijk helemaal niet zo slim. Zelf doe ik dit ook vaak, maar de laatste tijd koop ik het product, test en retourneer ik het als het niet van goede kwaliteit is.

En als het product niet meer te retourneren is, dan verkoop ik het op marktplaats bijvoorbeeld.

Prijs en budget

De prijzen van pannen voor keramisch koken liggen vaak tussen de € 30 en € 150. Het ligt er maar net aan of je een pannenset of één pan koopt.

Zelf besteed ik nooit meer dan € 150 aan een pan. Dit vind ik te duur en het niet waard om te kopen. Maar er zijn merken zoals Le Creuset die meer dan € 200 vragen voor een simpele pan.

En misschien is de kwaliteit er wel, maar persoonlijk vind ik het niet waard om zo’n dure pan te kopen.

Reviews online

Tegenwoordig heb je veel neppe reviews online en daar moet je goed op letten. Want er staan vaak weinig negatieve reviews tussen. Daarom raad ik het enkel aan om op bekende platformen te kopen zoals Bol.com bijvoorbeeld.

Zo voorkom je een miskoop en bespaar je honderden euro’s. Plus, het platform zelf is een betrouwbare webshop waar miljoenen Nederlanders gebruik van maken.

Conclusie

Tot slot, de beste pannen voor keramisch koken varieert van persoon tot persoon. Het ligt er aan waarvoor je de pan gebruikt en of je een gietijzeren pan wilt bijvoorbeeld. Ook stappen de meeste mensen eerder over op inductie dan op een keramische kookplaat.

ONZE #1 pan voor elektrisch koken

GreenChef Diamond Koekenpan

9.8
Klantenservice9.8
Kwaliteit9.9
Prijs9.7

Voordelen

De beste op de markt

Snel en makkelijk schoon te maken

Gratis retourneren

Bekijk de BESTE PRIJS tot het einde van de Maand

Nadelen

Niet de goedkoopste, maar op lange termijn is het 100% waard.

Gepubliceerd door
Ik ben Jurian en ik help je graag bij het inrichten van je eerste woning. Ik weet waar je allemaal aan moet denken als je gaat verhuizen, en ik kan je helpen met het kiezen van de juiste meubels en accessoires.

Gerelateerde Artikelen