Pannen voor Elektrisch Koken: Beste van 2024 (Vergelijk & Koop de Beste)

Auteur: Jurian
Laatst bijgewerkt op:

44

Producten
vergeleken

63

Bestede
uren

73

Reviews
verzameld

Kook je nog op een elektrische kookplaat, dan is het wel zo handig om de juiste pannen daarvoor te kopen.

Pannen voor elektrisch koken zijn vaak moeilijk te vinden, vooral doordat er steeds minder elektrisch koken. De meeste mensen zijn overgestapt naar een inductie kookplaat.

Maar wat zijn de beste pannen voor elektrisch koken?

Laten we meteen beginnen.

Onze Favoriet

Tefal Hard Titanium+

Ervaring: 5.0 ★★★★★
Kwaliteit: 5.0 ★★★★★
Prijs: 5.0 ★★★★★

★★★★★

Score 5.0

#2e Keus

GreenPan Cambridge

Ervaring: 4.8 ★★★★★
Kwaliteit: 4.8 ★★★★★
Prijs: 5.0 ★★★★★

★★★★★

Score 4.9

#3e Keus

Wokpan Hakal

Ervaring: 4.8 ★★★★★
Kwaliteit: 4.8 ★★★★★
Prijs: 4.7 ★★★★★

★★★★★

Score 4.8

Onze Favoriete Pannen voor Elektrisch Koken:

Beste Pannen voor Elektrisch Koken:

1. Tefal Hard Titanium+ Koekenpan

Voordelen:

100% veilige anti-aanbaklaag

Geschikt voor alle warmtebronnen

Voordelig

Nadelen:

Geen

Als je thuis nog een elektrische kookplaat hebt en een goede koekenpan zoekt, dan is dit veruit de beste. Van alle pannen is dit één van de weinige pannen die echt goed werkt op een elektrische kookplaat.

Vaak zijn nieuwe pannen niet meer geschikt voor elektrisch koken, simpelweg doordat dit duurder is dan op een inductie kookplaat bijvoorbeeld.

Maar dat wil niet zeggen dat elektrisch koken slecht is, want tienduizenden mensen doen dit nog dagelijks. 

Daarbij is deze pan een no-brainer. De pan is geschikt voor ongeveer 4 personen, wat ideaal is voor kleinere gezinnen.

Als je met meer dan 4 personen in huis woont, raad ik het aan om een grotere pan aan te schaffen. Of je kunt natuurlijk meerdere malen koken. Het ligt er maar net aan wat je fijn vindt en hoeveel tijd je hebt.

De pan is scherp geprijsd, in tegenstelling tot de andere pannen. Plus, deze pan gaat zeker zo’n 3 tot 4 jaar mee, wat langer is dan de gemiddelde pan voor een elektrische kookplaat.

Het enige nadeel van deze pan is dat het geen natuurlijk anti-aanbaklaag heeft. Dit hebben veel andere pannen tegenwoordig wel, maar het is voor mij geen dealbreker.

Uiteindelijk gaat het erom dat de pan goed werkt voor je elektrische kookplaat en je lekker kunt koken. Dat is het belangrijkste bij het kopen van een pan.

Waarom dit de beste pan is voor elektrisch koken:

  • Geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief elektrische kookplaten
  • Sterke RVS bodem voor een langere levensduur
  • Makkelijk schoon te maken 
  • Voor ongeveer 4 personen en je hebt geen olie of boter nodig

Zo zie je maar weer dat deze pan ideaal is voor elektrische koken.

Zelf gebruikte ik deze pan regelmatig in de voorgaande jaren, maar ben later overgestapt naar een inductie kookplaat. Sindsdien gebruik ik deze pan steeds minder, maar dit blijft één van mijn beste aankopen ooit.

Er zijn maar weinig pannen met deze kwaliteit en voor een goede prijs.

Kortom, de Tefal Hard Titanium Koekenpan is een logische keus voor mensen die een goede pan zoeken.

2. GreenPan Cambridge Koekenpan

Voordelen:

Geschikt voor alle warmtebronnen

Vaatwasser veilig

Vrij van PFAS

Nadelen:

Geen

Dit is mijn favoriete pan die ik bijna dagelijks gebruik voor inductie. Maar de pan is ook geschikt voor een elektrische kookplaat.

Door het magnetisch veld aan de onderkant is deze pan geschikt voor alle warmtebronnen. De pan kan je letterlijk in de oven zetten, zonder dat het beschadigd wordt.

Dat zie je bijna niet terug bij andere pannen. Plus, de pan is PFAS-vrij. En pannen zonder PFAS zijn lastig te vinden tegenwoordig, vooral doordat dit steeds duurder wordt.

Echter moet ik er wel bij zeggen dat PFAS-vrije pannen de toekomst zijn. Daarom is het goed dat je deze pan alvast koopt, want hier bespaar je niet alleen meer energie mee, maar is ook voordeliger op lange termijn.

Wanneer je deze pan zelf gebruikt, zie dat de warmteverdeling uitstekend is. Dat zie je maar weinig terug tegenwoordig.

Plus, de pan is geschikt voor een keramische kookplaat. Dus daar hoef je je ook geen zorgen over te maken.

Is deze pan het waard voor elektrisch koken?

Jazeker, de pan is het waard als je er ook gebruik van maakt. Dit is één van de weinige pannen waar je een energiebesparende bodem hebt en een keramische anti-aanbaklaag.

Zeker een aanrader. En doordat de pan perfect op een elektrische kookplaat past, hoef je enkel het eten erin te zetten en je bent klaar. 

Koken is nog nooit zo makkelijk geweest.

Kortom, de GreenPan Cambridge koekenpan is een logische keus als je een goede pan voor elektrisch koken zoekt.

3. Wokpan Multifunctioneel Hakal

Voordelen:

Multifunctionele

Energiebesparend

Geen olie nodig

Nadelen:

Geen

Voor het wokken heb je ook een speciale pan nodig. Je kunt niet zomaar elke wokpan gebruiken op een elektrische kookplaat.

Daarmee beschadig je de pan zonder dat je het weet. Maar deze pan is daar wel geschikt voor. Plus, de pan is multifunctioneel, wat ideaal is want je kunt de pan ook gebruiken als hapjespan.

Dit is de wokpan die ik eerst gebruikte, voordat ik overstapte naar een RVS wokpan. Die zijn simpelweg beter, maar deze kun je voor meerdere gerechten gebruiken, wat veel mensen toch wel zoeken.

De pan is gemaakt van gietaluminium, dus je kunt er van uit gaan dat de pan zeker een aantal jaar mee gaat. Het is niet zoals goedkope pannen, waar de pan na een aantal weken al stuk is.

En doordat de pan met een anti-aanbaklaag komt, hoef je niet veel olie of boter te gebruiken. Het is echter wel handig om een klein beetje te gebruiken, maar niet nodig.

Zelf voeg ik altijd een klein beetje boter toe voor de smaak. Maar als je naar de wokpan zelf kijkt, is dit een no-brainer.

Van alle pannen is dit één van de weinige van deze kwaliteit. Als je deze nog niet in huis hebt en je kookt op een elektrische kookplaat, loop je zeker wat mis.

4. Tefal Cook Right Pannenkoekenpan

Voordelen:

Veilige coating

Vrij van PFOA

IJzersterke Tefal Intensy anti-aanbaklaag

Nadelen:

Niet voor inductie

Zoek je een pannenkoekenpan voor de elektrische kookplaat?

Dan is deze pan van Tefal je beste keus. De pan is geschikt voor alle elektrisch, keramisch, halogeen en gas.

Zelf gebruik ik deze pan nog regelmatig, want wie houdt nou niet van pannenkoeken?

Het enige nadeel van de pan is dat het niet geschikt is voor inductie, maar aangezien je enkel een pan zoekt voor de elektrische kookplaat, is dit niet echt relevant.

De pan is daarnaast ook PFOA vrij, wat betekent dat er geen chemische stoffen vrij komen als je aan het koken bent. En de pan komt met een sterke coating zodat het niet na een aantal weken al beschadigd is.

Als je naar de reviews kijkt, zie je dat het een gemiddelde heeft van 4.7 van de 5 sterren. Dit is ontzettend hoog vergeleken de andere pannen.

Maargoed, deze is enkel geschikt voor het bakken van pannenkoeken. Zeker een leuke kooktechniek als je dit nog niet hebt geleerd.

Kortom, de Tefal Pannenkoekenpan is een goede keus voor mensen die een pan zoeken voor elektrisch koken.

Koopgids: Pannen voor Elektrisch Koken

Elektrisch koken is goedkoper dan dat je op gas kookt, maar zo komt iedere kookplaat met z’n voor- en nadelen. Lees daarom goed door waarom je voor een elektrische kookplaat gaat en niet voor een inductie bijvoorbeeld.

Elektrisch koken vs Gas

Elektrisch koken is voordeliger dan dat je op gas kookt. Wellicht wist je dit al, maar wat zijn nou de berekeningen en hoeveel bespaar je?

Elektrisch koken = 175 kWh per jaar

Voor 175 kWh betaal je per kWh € 0,58 x 175 = € 101,50

Gas koken = 150 m3 per jaar 

Voor 150 m3 betaal je per m3 € 3,83  x 150 = € 574,50

Wanneer je dit met elkaar vergelijkt, is het eigenlijk vrij logisch om over te stappen op elektrisch koken. Maar bij elektrisch koken heb je wel minder kracht en is het toch anders.

Echter bespaar je wel honderden euro’s wat voordelig kan zijn, vooral op langere termijn over een aantal jaar bijvoorbeeld.

Dit is ook de reden waarom ik ben overgestapt op een inductie kookplaat, maar zelfs op een elektrische kookplaat is dit goedkoper.

Conclusie

Kortom, de Tefal Hard Titanium+ Koekenpan blijft de beste pan voor elektrisch koken. Deze is geschikt voor alle warmtebronnen, snel geleverd en je kunt er van alles mee koken. Zeker een aanrader.

Veelgestelde vragen

Kunnen pannen van gas naar elektrisch?

Ja, pannen kunnen van gas naar elektrisch, zolang de pan hiervoor geschikt is. Sommige pannen zijn niet geschikt voor alle warmtebronnen, maar andere pannen weer wel.

Is elke pan geschikt voor elektrisch koken?

Nee, niet elke pan is geschikt voor elektrisch koken. Je moet speciale pannen aanschaffen die gemaakt zijn voor een elektrische kookplaat.

ONZE #1 Pannen voor Elektrisch Koken

Tefal Hard Titanium+ Koekenpan

9.8
Klantenservice9.8
Kwaliteit9.9
Prijs9.7

Voordelen

De beste op de markt

Snel en makkelijk schoon te maken

Gratis retourneren

Bekijk de BESTE PRIJS tot het einde van de Maand

Nadelen

Niet de goedkoopste, maar op lange termijn is het 100% waard.

Gepubliceerd door
Ik ben Jurian en ik help je graag bij het inrichten van je eerste woning. Ik weet waar je allemaal aan moet denken als je gaat verhuizen, en ik kan je helpen met het kiezen van de juiste meubels en accessoires.

Gerelateerde Artikelen