8 Beste Koekenpannen voor Eieren

Auteur: Jurian
Laatst bijgewerkt op:

24

Producten
vergeleken

34

Bestede
uren

64

Reviews
verzameld

Naast dat eieren gezond zijn, zijn ze ook super lekker. Maar wat is de beste koekenpan om een ei in te bakken. Vaak zijn dit kleinere pannen die de perfecte maat hebben voor één ei.

Maar, dat betekent niet dat alle pannen geschikt zijn voor eieren.

Na een maand lang testen van 24 verschillende koekenpannen, heb ik de 8 beste op een rij gezet op basis van kwaliteit, grip, kookervaring en prijs. Aan de hand van deze lijst kies jij de beste koekenpan voor eieren.

Daarnaast kun je de pan gebruiken voor andere gerechten. 

Laten we meteen beginnen.

Onze Favoriet

GreenPan Mini

Ervaring: 5.0 ★★★★★
Kwaliteit: 5.0 ★★★★★
Grip: 5.0 ★★★★★

★★★★★

Score 5.0

#2e Keus

Demeyere Alu Pro 5

Ervaring: 4.8 ★★★★★
Kwaliteit: 4.8 ★★★★★
Grip: 5.0 ★★★★★

★★★★★

Score 4.9

#3e Keus

Demeyere Resto Mini

Ervaring: 4.7 ★★★★★
Kwaliteit: 4.8 ★★★★★
Grip: 4.7 ★★★★★

★★★★★

Score 4.7

Onze 8 Koekenpannen voor Eieren

1. GreenPan Mini

Overall Score 5.0


Ervaring: 4.8 ★★★★★
Kwaliteit: 4.8 ★★★★★
Grip: 5.0 ★★★★★

Voordelen:

Geschikt voor alle warmtebronnen

Gezonde keramische anti-aanbaklaag

Hoge kwaliteit

Nadelen:

Geen

GreenPan’s koekenpan is veruit de beste koekenpan voor eieren. Het heeft de perfect formaat voor één ei, dit zorgt ervoor dat je ei de hele pan vult. Ik gebruik deze pan bijna dagelijks als ik een ei kook. 

Bovendien is de pan geschikt voor alle warmtebronnen, zo gebruik je de pan voor andere gerechten zoals vis, vlees of groente. Het grootste voordeel van de warmtebronnen is dat deze ook geschikt is als oven pan.

Je kunt er een mini cake in bakken als je zou willen. In de praktijk doet niemand dit, maar toch wel een leuk idee. Ik vind de prijs van deze pan zeer geschikt, vooral als je kijkt naar de kwaliteit. 

Het handvat is zeer luxe en is niet zoals de andere. Wanneer je kijkt naar andere pannen hebben ze vaak een gewoon handvat, maar deze heeft roestvrij stalen greep. (zo verbrand je niet je handen)

Waarom dit de beste koekenpan voor eieren is

  • De pan komt in een perfecte formaat voor de eieren. 
  • Heeft een roestvrij stalen handgreep waardoor je niet je handen verbrand
  • Komt met een perfecte warmteverdeling waardoor je eieren nog lekkerder zijn
  • Geschikt voor alle warmtebronnen inclusief inductie

En geloof me…

Als je naar de andere koekenpannen kijkt voor eieren, zijn er wel een aantal goede. Maar ze komen niet in de buurt van deze pan. 

Kortom, de GreenPan koekenpan is de beste pan voor eieren. 

2. Demeyere Alu Pro 5

Overall Score 4.9


Ervaring: 4.8 ★★★★★
Kwaliteit: 4.8 ★★★★★
Grip: 5.0 ★★★★★

Voordelen:

Pannenset

Geschikt voor 4 tot 6 eieren

Perfecte warmteverdeling

Nadelen:

Prijzig

Demeyere’s Alu Pro 5 is een pannenset maar, doordat dit een pannenset heb je wel twee pannen die geschikt zijn voor eieren. Nu moet ik er wel bij zeggen dat deze pannen niet de ideale formaat hebben.

Echter zijn dit wel pannen waar  je meerdere eieren tegelijk in kookt. (4 eieren tegelijk koken) En vooral voor mensen die meer dan ​​één ei eten, is dit een no-brainer. De pannen zijn zelf van extreem hoge kwaliteit doordat het geschikt is voor dagelijks gebruik.

Maar niet alleen dat…

De pannen zijn van aluminium gemaakt, wat ervoor zorgt dat je minimaal 5 tot 8 jaar verder kunt. Je hoeft niet ieder jaar nieuwe pannen aan te schaffen en zo bespaar je ook nog eens geld. (zolang je ze goed onderhoudt)

Het enige probleem met deze pannen is de prijs… voor beide pannen betaal je al zo snel € 50 per stuk en dat is zeker niet goedkoop.

Daarom raad ik deze pannen enkel aan als het kunt veroorloven. Ik heb deze pannen in de aanbieding gekocht en ben er zeker blij mee.

3. Demeyere Resto Mini

Overall Score 4.7


Ervaring: 4.7 ★★★★★
Kwaliteit: 4.8 ★★★★★
Grip: 4.7 ★★★★★

Voordelen:

10 jaar garantie

Makkelijk te gebruiken

Hoge kwaliteit

Nadelen:

Geen

Weer een pan van Demeyere.

Ik vind dit één van de betere pannen voor eieren. Niet alleen omdat het de perfecte formaat heeft, maar vooral doordat dit een roestvrij stalen pan is. Zo gaat de pan minimaal 5 jaar mee zonder dat je hoeft te stressen over roest.

Dat zie je helaas te vaak terug bij andere pannen, waarbij ze na enkele maanden al beginnen te roesten. Dit is het grootste probleem van kleinere pannen, daarom is het juist zo belangrijk dat je ze goed onderhoudt.

Ik raad de Demeyere Resto mini aan als:

  • Je een pan wilt van roestvrij staal voor eieren
  • Pan wilt dat ook geschikt is voor alle andere warmtebronnen
  • Een pan wilt waarbij je één ei tegelijk kookt

Naast deze voordelen zou ik ook even de andere pannen bekijken. Plus, Demeyere biedt een garantie van 10 jaar aan. (niet bij professioneel gebruik)

Kortom, de Demeyere Resto Mini is een prima keus als koekenpan voor eieren.

4. Tefal Expertise

Overall Score 4.6


Ervaring: 4.8 ★★★★★
Kwaliteit: 4.8 ★★★★★
Grip: 4.5 ★★★★★

Voordelen:

Vrij van PFOA

Ideale baktemperatuur

Anti-Aanbaklaag

Nadelen:

Geen

Tefal’s koekenpannen zijn één van de bekendste merken in Nederland. Er zijn maar weinig die in de buurt komen van dit merk.

Maar het merk zegt niet altijd alles over de pannen. Deze pan is van 28 cm, wat iets groter is dan de gemiddelde pan voor eieren. Het voordeel is dan wel dat je meerdere eieren erin kunt koken.

Ik gebruik deze pan meestal als er gasten langs komen. Als ik naar de pan zelf kijk, merk je wel dat dit een goed afgewerkte pan is. En doordat het met een anti-aanbaklaag komt, heb je niet altijd boter of olie nodig.

Echter raad ik het wel aan om dit te gebruiken voor de extra smaak. Het enige nadeel van de pan is dat het een mindere warmteverdeling heeft. De buitenkanten van de pan worden niet optimaal benut, wat jammer is.

Kortom, de Tefal pan is een prima optie voor eieren.

5. Lodge Koekenpan

Overall Score 4.5


Ervaring: 4.5 ★★★★★
Kwaliteit: 4.6 ★★★★★
Grip: 4.6 ★★★★★

Voordelen:

Onbreekbaar

Voor alle warmtebronnen

Hoge kwaliteit

Nadelen:

Prijzig en zwaar

Lodge is ook één van de bekendere merken in Nederland. Dit is een gietijzeren pan geschikt voor alle warmtebronnen. En volgens raad je het al?

Gietijzeren pannen zijn superstevig. Ze gaan niet zomaar stuk, zelfs niet als je ze laat vallen. Nu is dit niet heel erg relevant bij het koken van eieren, maargoed…

Toch wel leuk om te weten. 

De pan heeft een ideale grote van 20 cm en als je deze in huis hebt, zie je direct dat het een hele goede afwerking heeft. Het belangrijkste van een gietijzeren pan is dat je ze goed onderhoud. (zelfs als je alleen eieren maakt)

Echter komt ieder product met z’n voor- en nadelen. Zo ook de Lodge pan… toen ik deze ontving, merkte ik direct hoe zwaar de pan was.

Voor beginnende koks merk je echt dat dit een zwaardere pan is, maar dat heb je eenmaal bij gietijzeren pannen.

Kortom, de Lodge pan is een prima keus als je een gietijzeren pan wilt voor eieren.

6. De Buyer Carbone Plus

Overall Score 4.4


Ervaring: 4.4 ★★★★★
Kwaliteit: 4.5 ★★★★★
Grip: 4.5 ★★★★★

Voordelen:

Verdraagt hoge temperaturen

Goede warmteverdeling

Lang handvat

Nadelen:

Geen

Ben je liever op zoek naar een stalen pan, dan is dit één van de betere op de markt. Ik gebruikte deze pan erg veel een paar jaar geleden, maar om heel eerlijk te zijn, is dit niet een pan die ik opnieuw zou kopen.

De eerste paar maanden was deze pan zeer goed en deed het wat het moest doen, maar na daarna begon ik al krasje te zien begon het handvat los te raken. En dat is niet het enige, want een stalen pan onderhouden kost ook nog veel tijd.

Maar het ergste vond ik dat het handvat los begon te komen, zonder handvat kan je niet koken en helemaal geen ei bakken.

Nu moet ik er wel bij zeggen dat dit één van de goedkoopste pannen is in de lijst. Als je een goedkope koekenpan zoekt voor eieren, dan is dit een logische keus.

7. Blackwell Koekenpan

Overall Score 4.3


Ervaring: 4.3 ★★★★★
Kwaliteit: 4.3 ★★★★★
Grip: 4.4 ★★★★★

Voordelen:

Geen anti-aanbaklaag

Voordelig

Twee shenktuiten

Nadelen:

Matige kwaliteit

Dit is een oké koekenpan. 

Deze koekenpan is 16 cm en prima voor het bakken van een eitje. Ik heb vrij weinig te zeggen over deze pan, aangezien ik het pas een paar weken in huis heb.

Maar de keren dat ik deze koekenpan gebruik, merk ik wel dat het goed afgewerkt is. Alles zit goed en stevig, wat zeker een voordeel is. Daarnaast is de pan geschikt voor alle warmtebronnen behalve inductie.

Bovendien kun je er vrijwel zeker van zijn dat deze pan minimaal 10 jaar mee gaat. Er kan vrij weinig mis gaan met de pan, wat zeker een voordeel is.

Kortom, de Blackwell koekenpan is een prima keus voor het bakken van eieren.

8. Sola Koekenpan

Overall Score 4.2


Ervaring: 4.2 ★★★★★
Kwaliteit: 4.2 ★★★★★
Grip: 4.3 ★★★★★

Voordelen:

Dubbelwandige bodem

PFOA vrij

Goede Coating

Nadelen:

Erg duur

Als laatste op de lijst heb ik de Sola koekenpan. Dit is een prima koekenpan voor eieren, maar het enige probleem is de prijs.

Buiten dat het aan alle eisen voldoet, is deze pan veel te duur voor de kwaliteiten. Nu kun je wel zeggen dat deze pan PFOA vrij is, maar dat zijn de meeste pannen. 

Als je het niet erg vindt om te veel te betalen voor een koekenpan, dan is dit een prima keus. En je hebt de pan binnen 24 uur al in huis. (morgen al beginnen met koken)

Kortom, de Sola koekenpan is een prima keus.

Koopgids: Koekenpan voor Eieren

Het bakken van eieren in een koekenpan is makkelijker dan je denkt. Het enige wat je nodig hebt is een koekenpan speciaal voor eieren. Daarom heb ik aan de hand van deze eisen de beste uitgezocht.

Kwaliteit

De kwaliteit van de koekenpannen zijn erg belangrijk, zelfs bij het bakken van eieren. Je wilt namelijk wel de beste pan gebruiken. Vaak zie je dat pannen van mindere kwaliteit uit derde wereld landen komen.

Zelf kijk ik altijd of de pan een anti-kleeflaag heeft of een extra coating. Dit maakt het grootste verschil bij een koekenpan. Zo weet je dat het ei niet aan de pan blijft vast kleven. Bovendien kun je ook naar het merk kijken bij de kwaliteit.

Het enige probleem hiervan is dat sommige A-merken ook mindere koekenpannen hebben. En daar gaan de meeste mensen niet van uit.

Aantal eieren

Kijk hoeveel eieren je tegelijk wilt koken. Als je dat weet, kun je op zoek gaan naar de juiste grootte van de koekenpan. Hieronder is een overzicht te vinden van het aantal eieren met de grootte van de pannen.

AantalGrootte
1 ei14 cm
2 eieren18 cm
3 eieren24 cm
4 eieren26 cm
6 eieren28 cm

Warmteverdeling

Uiteindelijk moet je ook naar de warmteverdeling kijken van de pannen. Je hebt verschillende pannen er tussen zitten waarbij de zijkanten nooit warm worden.

Dit is voor het bakken van eieren cruciaal, want je wilt wel dat je ei geleidelijk gekookt wordt. In het begin merk je dit waarschijnlijk niet, maar zeker belangrijk om mee te nemen in je aankoopbeslissing.

Onze #1 Koekenpan voor Eieren

De beste koekenpan voor eieren is de GreenPan Mini. Deze koekenpan is PFAS-vrij, heeft een keramische anti-aanbaklaag en geschikt voor één ei. Doordat de pan een maximale warmteverdeling heeft, merk je direct dat de pan aan zeer hoge kwaliteiten voldoet.

Daarnaast komt de pan met een speciaal handvat zodat je nooit je handen zult verbranden. Kortom, dit is een logische keus als je een goede koekenpan voor eieren wilt.

Veelgestelde vragen

Waar kun je het beste een ei in bakken?

Eieren bakken kun je het best in een koekenpan bakken. Je kunt het ook in andere pannen bakken zoals een braadpan, pannenkoekenpan of zelfs een soeppan. Echter is dit niet het beste voor de pan en kan de beschadigd raken tijdens het koken.

De beste pan om een ei in te bakken blijft een koekenpan. En vooral een koekenpan dat speciaal gemaakt is voor eieren. Zo maak je de lekkerste eieren en het snelst.

Hoe voorkom je dat een ei aanbakt?

Voorkomen dat je ei aanbakt, doe je door het vuur of temperatuur op laag zet. Daarnaast is het ook goed als je de pan van tevoren opwarmt en er een beetje olie in doet.

Zelfs bij pannen met een anti-aanbaklaag is het goed om een beetje olie vooraf te gebruiken.

Gepubliceerd door
Ik ben Jurian en ik help je graag bij het inrichten van je eerste woning. Ik weet waar je allemaal aan moet denken als je gaat verhuizen, en ik kan je helpen met het kiezen van de juiste meubels en accessoires.

Gerelateerde Artikelen