Hema Koekenpan: Is het de moeite waard?

Auteur: Jurian
Laatst bijgewerkt op:

Hema koekenpan kopen?

Is dat wel waard en waar moet je op letten. Er zit een groot verschil in de pannen van Hema en Blokker bijvoorbeeld. Tegenwoordig kun je overal koekenpannen kopen en is het belangrijk dat je op de juist kenmerken let.

In dit artikel bespreek ik de pannen van Hema, maar ga ik dieper in de kwaliteit, prijs en het assortiment.

Laten we meteen beginnen.

Pannen van de Hema

Pannen van Hema zijn vaak een huismerk van de Hema zelf. De pannen zijn qua prijs goed te vergelijken met merken zoals BK of GreenPan

Over het algemeen zijn koekenpannen van de Hema een goede keus, zolang de pannen aan de minimale kwaliteiten voldoen, kan er vrij weinig mis gaan. Je hebt echter geen levenslange garantie zoals bij Le Creuset.

Ik heb een aantal keer pannen van de Hema gekocht om te kijken of ze wel goed waren. Voordat ik daarover begin, moet ik wel zeggen dat de pannen van Hema in een lagere prijsklasse liggen.

De pannen komen vaak niet duurder dan € 40 uit en voor die prijs is het één van de betere merken. Echter kun je niet alle pannen van Hema online kopen. (meestal zijn ze uitverkocht)

Daarom is het goed om naar fysieke winkels te gaan en daar de koekenpannen te bekijken. Soms heb je er ook aanbiedingen tussen zitten die nergens anders in Nederland vindt, maar daar kom ik later op terug.

Pannen die je bij de Hema kunt kopen:

  • Kookpannen
  • Koekenpannen
  • Wokpannen
  • Braadpannen
  • Soeppan
  • Sauspan
  • Pastapan

Je hebt ook ander keukengerei zoals messen, ovenschalen en snijplanken. Dit kan handig zijn als toch al in de winkel bent, dan neem je het gelijk mee. En in winkels zie je vaak producten liggen waar je niet eens aan denkt.

Dit is een groot voordeel als je geen afwasmiddel thuis hebt bijvoorbeeld.

Kwaliteit

Als we naar de kwaliteit van de Hema pannen kijken, is het niet om naar huis te schrijven.

Maar om heel eerlijk te zijn, kan je dat eigenlijk niet verwachten van de Hema pannen, vooral doordat ze soms voor minder dan € 20 weggaan. Terwijl je in webshops geen pannen onder de € 30 vindt.

En dat is iets wat je moet overwegen als je een pan van de Hema kookt. Ik had ook een koekenpan van de Hema gekocht en de levensduur hiervan was zeker zo’n 3 jaar. Dit is zeker een goede aankoop als je het aan mij vraagt.

Met de koekenpan heb ik nooit problemen gehad, enkel dat het verslijt… maar dat heb je bij alle pannen waar je veel op kookt.

Wat je vaak niet bij deze pannen hebt, is een geleidelijke warmteverdeling. Tegenwoordig let ik hier wel veel op, maar als je iemand bent die daar niet naar kijkt, dan zijn koekenpannen van de Hema een prima keuze.

Prijs

Zoals ik al eerder heb gezegd, komen de pannen niet duurder uit dan € 40. Het is een koopje als je het aan mij vraagt, vooral omdat je weet dat de pannen een gemiddelde levensduur van 3 jaar hebben.

Over het algemeen gaan pannen tussen de 3 tot 5 jaar mee. Maar die pannen zijn vaak boven de € 50 en dan heb “soms” niet de kwaliteiten van een Hema pan.

Wat je zou kunnen doen is de pannen uitproberen en als je niet tevreden bent, retourneren binnen het retourbeleid.

Assortiment

Het assortiment van de Hema is niet zo groot als andere winkels. Veel pannen die je hier koopt, zijn ook te koop in andere winkels. (dan heb ik het niet over dit merk, maar de pan zelf)

Het grootste voordeel van de Hema is dat je alle pannen die je nodig hebt voor minder dan € 100 koopt. Dan heb ik het over een koekenpan, soeppan, braadpan, grillpan en sauspan.

Al deze pannen bij elkaar zijn minder dan € 100. En dat zie je nergens terug in winkels, want alle pannen zijn zo duur geworden dat het bijna niet meer te vergelijken is.

Dit is perfect voor mensen met een kleiner budget.

Aanbiedingen

Vaak heeft de Hema ook veel aanbiedingen. Dit zijn vaak in fysieke winkels, want op de Hema webshop zijn niet heel veel aanbiedingen te vinden. (niet voor pannen)

Er zijn wel andere aanbiedingen en je hebt zelfs een aparte sectie hiervoor. Maar hier komen vrij weinig pannen in voor en bijna nooit koekenpannen.

Daarom raad ik het aan om naar de fysieke winkel te gaan, want daar heb je “bijna” altijd koekenpannen in de aanbieding. Dit komt doordat ze er snel van af willen of ze de voorraad willen opruimen.

Conclusie

Hema koekenpannen zijn een goede aankoop. Wel moet kijken naar de kwaliteiten van de pan, omdat ze vaak van iets lagere kwaliteit zijn dan de gemiddelde koekenpan. Het voordeel hiervan is dat de pannen veel goedkoper zijn.

De pannen gaan soms wel voor 50% minder weg dan de pannen in andere winkels. Ideaal voor mensen met een kleiner budget.

Kortom, koekenpannen van de Hema zijn een logische aan koop voor mensen met een kleiner budget en toch een kwalitatieve pan willen.

Gepubliceerd door
Ik ben Jurian en ik help je graag bij het inrichten van je eerste woning. Ik weet waar je allemaal aan moet denken als je gaat verhuizen, en ik kan je helpen met het kiezen van de juiste meubels en accessoires.

Gerelateerde Artikelen