Blokker Koekenpan: Is het de moeite waard?

Auteur: Jurian
Laatst bijgewerkt op:

Een koekenpan van de Blokker kopen?

Is dat wel zo’n goed idee en wat zijn de risico’s die je loopt. Ook gaan we het hebben over de beste alternatieven.

Ik heb ondertussen 3 pannen van de Blokker gekocht en zijn het prima aankopen geweest, maar het was niet de beste ervaring.

Laten we meteen beginnen.

Pannen van de Blokker

Voor mensen die regelmatig nieuwe koekenpannen kopen, is het goed om te weten dat dit ook online kan. Aangezien er steeds meer mensen producten digitaal aanschaffen, is het wel zo handig om te weten.

Bovendien worden de meeste producten binnen 24 uur geleverd. (zolang er geen vertraging is)

Het voordeel van een koekenpan in de Blokker kopen, is dat je het product direct naar huis kunt nemen. Je hoeft niet te wachten voordat de pan in huis hebt en je kunt gelijk beginnen met koken. 

Ook kun je bij de Blokker met contant geld betalen, terwijl dit in digitale winkels niet kan. Maar wat ik wel merkte bij de Blokker is dat de medewerkers niet altijd de expertise hebben.

Ze kunnen je niet goed begeleiden bij het kopen van de pannen. En dit kan online tegenwoordig wel, want bij de meeste webshops heb je een chatbot. (een persoon aan de andere kant van de website die je helpt)

Zo heeft het kopen van een koekenpan bij de Blokker z’n voor- en nadelen.

Wat ik wel fijn vond is dat ik de koekenpan mocht openmaken en even te voelen hoe het zat. Dit kan echter niet in een webshop.

Laten we eerst naar de kwaliteiten van de koekenpannen kijken.

Kwaliteit

De kwaliteit van de koekenpannen zijn prima. Dit komt doordat de Blokker niet een directe leverancier is van de pannen. Zo heb je verschillende merken waaruit je kunt kiezen en zo ook in webshops.

Ik kocht in dit geval Herman den Blijker. De pan was goede kwaliteit en zeker het kopen waard. Het enige nadeel van de pan vond ik de verpakking, maar dat is iets waar niet veel mensen op letten.

Ten slotte gaat het om de pan en niet de verpakking.

Als we kijken naar de kwaliteit van alle andere pannen zal dit niet zo veel verschillen. Bij koekenpannen gaat het vooral om de leverancier en niet de verkoper.

Winkels zoals de Blokker, Hema of Action zijn onder anderen detailhandelaars en pakken een marge op het product.

Prijs

De prijzen van de Blokker liggen gemiddeld gezien niet hoger dan andere webshops. Vaak verschillen de pannen zo’n € 1 tot € 5 per pan. Maar dit hangt ook af van welke pan je koopt en of ze de pannen nog op voorraad hebben.

Toen ik naar de Blokker ging voor een koekenpan lagen de meeste prijzen niet hoger dan € 50. Tenzij je een pan van Le Creuset koopt, dan ben je wel honderden euro’s kwijt.

Ik vind het zelf beter om online te bestellen, dan naar de winkel zelf gaan. Want dit bespaard je tijd en het retourneren is makkelijker.

Assortiment

Het assortiment van de Blokker is erg groot. Er liggen tientallen pannen in de schappen waaruit je kunt kiezen. En de fysieke winkels hebben bijna altijd een medewerker die je helpt. Dat is wel een groot voordeel van Blokker.

Maar zoals ik al eerder zei, is dit geen deal-breker aangezien de meeste webshops een chatbot hebben. Die helpen je ook bij het uit zoeken van de beste koekenpan.

Wat ik wel fijn vindt, is dat er producten tussen zitten waar je normaal niet aan denkt. Bij online webshops zie je enkel de producten die je zoekt. En in fysieke winkels heb je ook producten tussen zitten waar je helemaal niet aan denkt.

Dit zijn spatels, afdroogdoeken of afwasmiddel bijvoorbeeld.

Superhandig als je zoiets nog niet in huis hebt en je dit gelijk mee neemt. 

Aanbiedingen

Dit is het grootste pluspunt aan fysieke winkels van de Blokker. Aanbiedingen die je in winkels hebt, zijn niet te zien in webshops. En als ze wel in webshops in de aanbieding zijn, dan zijn ze vaak al uitverkocht.

Je kunt ten slotte niet zien hoeveel mensen er tegelijk op zitten. Dit zie je wel in een fysieke winkel en meestal zijn het vaak de “ouderen” die naar winkels gaan.

Maar zo vind je af en toe nog van die koekenpannen die onder de € 20 weggaan, terwijl ze online boven de € 50 liggen.

Dit kan doordat de winkel een opruiming moet doen of ze simpelweg de producten weg willen. Zo zie je maar weer dat pannen van de Blokker zeker een goede aankoop kunnen zijn.

Conclusie

Tegenwoordig kun je ook pannen bij Blokker.nl kopen, dit is een webshop opgericht door Blokker zelf. De prijzen verschillen niet heel veel met de pannen op Bol.com bijvoorbeeld. 

De levertijd is ook ongeveer hetzelfde, wat niet lang is. De gemiddelde levertijd is 1 werkdag, dit is snel vergeleken andere “bekende” merken in Nederland.

Kortom, een koekenpan kopen van de Blokker is een goede keus. Uiteindelijk gaat het om de pan zelf en qua prijs verschilt het niet zo veel ten opzichte van andere winkels.

Gepubliceerd door
Ik ben Jurian en ik help je graag bij het inrichten van je eerste woning. Ik weet waar je allemaal aan moet denken als je gaat verhuizen, en ik kan je helpen met het kiezen van de juiste meubels en accessoires.

Gerelateerde Artikelen