Pannen voor Inductie: Beste van 2024 (Kopen en Vergelijken)

Auteur: Jurian
Laatst bijgewerkt op:

30

Producten
vergeleken

43

Bestede
uren

64

Reviews
verzameld

Ben op zoek naar de beste pannen voor inductie?

Dan is het belangrijk dat je juiste pannen vergelijkt. Zo wil je een miskoop voorkomen, want dat kost je tijd, geld en energie. Wat je beter besteed aan leuke dingen.

De afgelopen weken heb ik 30 verschillende pannen getest voor inductie. Deze pannen heb ik op een rij gezet en allemaal één voor één getest om te kijken welke het beste is.

Van de 30 pannen heb er ik 5 geselecteerd.

Laten we meteen beginnen.

Onze Favoriet

Tefal Hard Titanium+

Ervaring: 5.0 ★★★★★
Kwaliteit: 5.0 ★★★★★
Prijs: 5.0 ★★★★★

★★★★★

Score 5.0

#2e Keus

Tefal Tradition

Ervaring: 4.8 ★★★★★
Kwaliteit: 4.8 ★★★★★
Prijs: 5.0 ★★★★★

★★★★★

Score 4.9

#3e Keus

Westinghouse Wokpan

Ervaring: 4.8 ★★★★★
Kwaliteit: 4.8 ★★★★★
Prijs: 4.7 ★★★★★

★★★★★

Score 4.8

Onze Favoriete Pannen voor Inductie

Beste Pannen voor Inductie:

1. Tefal Hard Titanium+

Voordelen:

Geschikt voor alle warmtebronnen, ook inductie

Veilige anti-aanbaklaag

Voordelig

Nadelen:

Geen

Dit is veruit de beste pan voor inductie op de hele markt. Er zijn maar weinig pannen specifiek gemaakt voor inductie die in de buurt komen. 

Daarbij moet je niet vergeten dat er honderden pannen te koop staan voor inductie – vaak vergeten mensen dit. Het aanbod is vele malen groter dan de vraag, wat belangrijk is om te onthouden.

Maak daarom geen impulsieve aankoop.

Tenzij je voor deze pan kiest. Deze pan staat bekend om de hoge kwaliteit materialen, waarbij de pan enkel met goede kenmerken komt. 

Er is wel één minpunt die ik vond tijdens het testen van deze pan. 

Deze pan moet je handmatig afwassen. De pan is niet geschikt voor in de vaatwasser, dit is zeker een groot nadeel. Aangezien tegenwoordig bijna iedereen een vaatwasser heeft, is dit weer een extra klus.

Maar gelukkig duurt het maar een paar minuten. Het is niet alsof je er de hele dag mee bezig bent. Dus als je het niet erg vindt om de pan handmatig af te wassen, dan is dit een goed alternatief.

Bovendien is de pan geschikt voor 4 tot 5 personen. Maar als je voor 5 personen kookt, heb je wel kleinere porties. Daarom raad ik het aan om deze pan enkel te gebruiken voor 4 personen.

Dat is de beste grootte, want voor meer dan 5 heb je een pan van 30 cm of groter nodig. En tijdens het koken merk je dat de pan een stevige RVS bodem heeft.

De bodem brand niet direct aan na het koken. Zelf merkte ik dat de pan nog splinternieuw leek, zelfs na 3 maanden. Er zaten amper krasjes aan.

Maar dit ligt ook aan wat voor gerechten je kookt en hoe vaak je de pan wekelijks gebruikt.

Waarom Tefal Hard Titanium+ de beste pan voor inductie is:

 • De pan is geschikt voor 4 tot 5 personen
 • Komt met veilige anti-aanbaklaag
 • Geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie
 • Stevige RVS bodem dat voor een langere levensduur zorgt

Zoals je hierboven ziet, komt de pan met veel voordelen.

Als je deze pan nog nooit zelf hebt gebruikt, dan loop je zeker wat mis. Daarom raad ik het ook aan om de pan uit te proberen.

Wanneer je niet tevreden bent, heb je altijd de optie om de pan binnen 30 dagen gratis te retourneren. Eigenlijk een win-win situatie.

Kortom, de Tefal Hard Titanium+ is een logische keus voor mensen die een goede pan voor inductie zoeken.

2. Tefal Tradition

Voordelen:

Gietijzer

Ideaal voor 1 tot 2 personen

Speciale deksel

Nadelen:

Prijzig

Van alle inductie panne is dit de beste braad pan.

Deze braadpan is niet alleen geschikt voor inductie, maar ook voor alle andere warmtebronnen. En daardoor kun je de pan gebruiken voor allerlei gerechten.

Om eerlijk te zijn, gebruik ik deze braadpan niet wekelijks.

Maar als ik de pan gebruik, dan hoef ik me geen zorgen te maken over de kwaliteit. En dat is het belangrijkste bij inductie pannen.

Eigenlijk is dat bij alle pannen zo. 

Belangrijk om te onthouden is dat dit niet de goedkoopste pan is. De pan is iets duurder dan de gemiddelde pan voor inductie, maar dan heb je ook wat.

Het bereiden is nog nooit zo makkelijk geweest met deze pan. Het enige nadeel van de pan is de grootte. Je kunt enkel voor 1 tot 2 personen koken, wat niet geschikt is voor elke familie.

Vooral als je vrienden of familie over de vloer hebt, zal dit een probleem zijn. Als dat het geval is, raad ik aan om een grotere pan aan te schaffen of meerdere pannen.

Waarom ik deze pan aanraad:

 • Uitstekende kwaliteit en geschikt voor 1 tot 2 personen
 • Komt met een stevige deksel gemaakt van gietijzer
 • Geschikt voor alle warmtebronnen als je verschillende gerechten kookt
 • Supersnel geleverd en binnen 30 dagen gratis retourneren

Voor de mensen die deze pan nog niet in huis hebben, probeer het uit en kijk of het voor jullie is. Je hebt altijd de mogelijkheid om te retourneren

En dat blijf ik altijd zeggen. Het is niet zo alsof je vast zit aan een contract.

Kortom, de Tefal Tradition Braadpan is een logische keus voor mensen die een goede inductie pan zoeken.

3. Westinghouse Wokpan

Voordelen:

PFOA Vrij

Cool Touch siliconen handvat

Uitstekende kwaliteit

Nadelen:

Prijzig

Zoek je liever een wokpan voor inductie, dan is de pan van Westinghouse een goede keus. 

Aangezien het lastig is om goede inductie pannen te vinden, is dat nog lastiger bij wokpannen. Dit komt doordat er niet veel mensen zijn die wokken op inductie.

Maar gelukkig is deze pan daar wel geschikt voor. De pan zelf is gemaakt van marmer, wat een schitterende look heeft.

Zelf gebruik ik deze wokpan regelmatig en vooral op het gebied van inductie pannen is dit een goede keus.  De pan komt met een cool touch handvat, wat ervoor zorgt dat je je handen niet verbrand tijdens het koken.

Dit is vaak een kenmerk waar veel mensen niet op letten, waardoor ze een miskoop maken. Dit wil je zelf natuurlijk voorkomen, daarom is het goed dat je hier nu op let.

Ik maakte dezelfde fout een aantal jaar geleden toen ik ook geen verstand had van pannen, maar dat kan iedereen natuurlijk overkomen.

Bovendien is de pan vrij van PFAS, wat ideaal is als je dit wilt vermijden. PFAS is een chemisch mengsel dat gebruikt wordt tijdens het maken van de pan.

Kortom, de Westinghouse Wokpan is een logische keus als je een kwalitatieve wokpan zoekt voor inductie koken.

4. Coninx Grillpan

Voordelen:

5 laags ILAG

100% vrij van schadelijke chemicaliën

Afneembare hendel

Nadelen:

Geen

Dit is de beste inductie grillpan die je op dit moment kunt kopen. Van alle grillpannen die ik heb getest, waren er maar een paar die het kopen waard waren.

Gelukkig was dit er één van. Deze grillpan komt met een afneembare handvat. Dit is handig wanneer je de grillpan voor de oven gebruikt, bijvoorbeeld.

Waarom ik deze grillpan aanraad:

 • Komt met een 5-laagse ILAG coating 
 • Geschikt voor alle warmtebronnen en snel geleverd
 • Heeft een afneembaar handvat
 • Komt met een dikke bodem van 5 mm dat helpt met de levensduur

Als je deze pan nog niet in huis hebt, dan raad ik het zeker aan om deze uit te proberen. Zoals je hierboven ziet, komt het met veel voordelen. 

En natuurlijk zijn er andere grillpannen op de markt, maar die komen niet eens dichtbij deze. Vooral niet op het gebied van kwaliteit, levering en kookervaring.

Plus, de pan komt met een garantie van 3 jaar. Zo heb je ook een beetje zekerheid als je bang bent dat de pan niet aan de kwaliteiten voldoet.

Er was een periode waar ik deze grillpan dagelijks gebruikte, zelfs bij dagelijks gebruik was deze grillpan van nog bijna gloednieuw. Telkens na het schoonmaken, zag je direct te kwaliteit dat er uit sprong.

En dat is wat je wilt bij een grillpan. Daarom b

lijft dit de beste grillpan voor inductie.

Kortom, de Coninx Grillpan is een logische keus voor mensen die goede inductie pannen zoeken en specifiek een grillpan.

5. BK Q-linair Master Glas

Voordelen:

Veilig afgietsysteem

Glazen deksels

Voordelig

Nadelen:

Geen

Wil je liever een pannenset voor inductie?

Dan is de BK Q-linair Master Glas een goede keus. Deze pannenset komt een 4-delige set, wat één steelpan is en drie kookpannen

Dit zijn één van de beste inductie pannen die je in een set koopt. Al deze pannen zijn van hoge kwaliteit en komen in verschillende groottes. 

Het beste aan een set is dat je veel minder kwijt bent dan dat je alle pannen apart koopt. Dat is het belangrijkste wat je moet onthouden. Als je alle pannen apart zou kopen dan ben je zeker zo’n € 250 meer kwijt.

En de pannen komen met glazen deksels. Dit is perfect als je gerechten kookt, waarvan je moet zien wanneer het klaar is. 

Normaal gesproken raad ik nooit sets aan, omdat het kopen van 3 dezelfde pannen eigenlijk onnodig is. Maar als je iemand bent die hier echt gebruik van maakt, dan maakt dat natuurlijk niet uit.

Zelf zie ik het nut niet in van sets kopen als je de pannen toch nooit gebruikt. Maargoed, zo heeft ieder z’n eigen ding.

Kortom, de BK Q-linair Master Glas is een goede keus als je pannen voor inductie zoekt.

Koopgids: Pannen voor Inductie

Voordat je pannen voor inductie koopt, is het belangrijk dat je een aantal punten mee neemt in je aankoopbeslissing. Anders ga je de fout in en maak je een miskoop. 

En een miskoop maken is helemaal niet erg. Maar je moet dan wel een nieuwe kopen, het product retourneren en wachten tot dat je geld terug is.

Dat is waar niemand op zit te wachten.

Verschillende pannen voor inductie

Je hebt veel verschillende inductie pannen die je kunt kopen. En doordat er zoveel pannen zijn, kan het lastig zijn om de juiste beslissing te maken.

Dit zijn alle inductie pannen op een rij:

 • Koekenpannen
 • Pannensets
 • Braadpannen
 • Steelpannen
 • Wokpannen
 • Grillpannen
 • Hapjespannen
 • Soeppannen
 • Pannenkoekenpannen
 • Fonduepan

Maar zo heb je ook een luxe pannenset voor inductie. Het ligt er maar net aan waar je op zoek naar bent en wat je wilt.

Zelf ben ik een fan van aparte pannen kopen, maar ik snap ook wel dat andere liever pannensets kopen, omdat dit goedkoper is.

Conclusie

Er zijn veel pannen voor inductie. Het varieert van pan tot pan en welk gerecht je kookt. Er is geen one-size-fits-all op het gebied van pannen. En helemaal niet voor inductie. Kijk daarom goed welke pannen je wilt kopen en/of deze geschikt zijn voor de inductie kookplaat.

Veelgestelde vragen

Kun je oude pannen op inductie gebruiken?

Nee, niet alle pannen zijn gemaakt om op inductie te gebruiken. Gebruik enkel pannen waarvan je 100% zeker bent dat ze op inductie werken anders beschadig je de pannen.

Hoe kun je zien of een pan geschikt is voor inductie?

Als de pan aan de onderkant een magneetje heeft. Veel oudere pannen hebben dit, enkel nieuwe pannen komen met een magneetje aan de onderkant.

Gepubliceerd door
Ik ben Jurian en ik help je graag bij het inrichten van je eerste woning. Ik weet waar je allemaal aan moet denken als je gaat verhuizen, en ik kan je helpen met het kiezen van de juiste meubels en accessoires.

Gerelateerde Artikelen