Stalen Koekenpan: Beste van 2024 (Inductie, Kopen, Getest)

Auteur: Jurian
Laatst bijgewerkt op:

20

Producten
vergeleken

32

Bestede
uren

64

Reviews
verzameld

Als je op zoek bent naar een stalen koekenpan is het wel zo handig om een miskoop te voorkomen. Zo wil je niet een koekenpan kopen en vervolgens uitproberen, en later weer retourneren.

Dan heb je enkel je kostbare tijd verspilt, wat je beter had kunnen besteden aan iets anders.

Daarom heb ik de afgelopen weken meer dan 20+ verschillende stalen koekenpannen gekocht en getest om te kijken welke het beste is.

Uit de 20 stalen koekenpannen heb ik er maar 4 geselecteerd die echt het geld waard waren.

Laten we meteen beginnen.

Onze Favoriete Stalen Koekenpannen

Beste Stalen Koekenpannen:

1. DeBuyer Mineral B Element

Voordelen:

Beste op de markt

Natuurlijke antiaanbakbescherming

Voordelig

Nadelen:

Geen

De DeBuyer Mineral B Element is veruit de beste stalen koekenpan op de markt. Wanneer je zelf van plan bent om verschillende pannen te gaan testen, zul je zien dat dit één van de beste is.

Koken is nog nooit zo makkelijk geweest. En je betaald er geen vermogen voor, want de pan is één van de goedkopere op de markt, waarbij je ook nog eens kwaliteit kunt verwachten.

Het merk bestaat uit 99% zuiver ijzer, wat ervoor zorgt dat je er zeker van kunt zijn dat je geen troep ontvangt…

Wat je helaas wel vaak ziet bij goedkopere koekenpannen.

Ik gebruik deze stalen koekenpan al zo’n 4 maanden wekelijks en het is één van mijn beste aankopen ooit geweest. 

En wanneer je zelf de tijd neemt en dit product goed inspecteert, zul je zien waarom dit de beste is.

Van alle stalen pannen is dit de enige die aan al mijn eisen voldeed. Je hoeft niet bang te zijn dat je een miskoop maakt of je geld verspilt.

En iedereen heeft wel eens gehad dat ze iets kochten, wat niet aan hun verwachtingen voldeed en later retourneerde.

Als je een andere koekenpan koopt, heb je de kans dat dat weer voorkomt. Daar verspil je niet alleen je tijd, maar ook je energie en geld

Uiteindelijk moet je wachten totdat je het geld ontvangt. 

Dan kun je net zo goed in één keer de beste koekenpan aanschaffen en alle problemen voorkomen.

En je weet wat ze zeggen.

“Voorkomen is beter dan genezen”

Deze stalen koekenpan is geschikt voor:

  • Elektrisch
  • Oven
  • Halogeen
  • Keramisch
  • Oven
  • Inductie

Eigenlijk voor elke warmtebron.

Plus, de pan komt met een anti-aanbaklaag waardoor je stuk vis of vlees niet aan de onderkant blijft vastkleven, bijvoorbeeld.

Tijdens de eerste keer koken, zie je dat het erg licht voelt en niet te zwaar. De pan is makkelijk vast te houden door het stevige handvat.

En wanneer je naar de reviews kijkt, heeft het een 4.6 van de 5 sterren met meer dan 300+ reviews.

Waarom DeBuyer Mineral B Element de beste stalen koekenpan is:

  • Je hebt een 30 dagen retourbeleid en kunt het altijd gratis retourneren
  • De pan komt met een metalen steel, waardoor het geschikt is voor de oven
  • Pan is rond en heeft een grootte van 28 cm, wat geschikt is voor 3 tot 4 personen
  • Zonder enige ervaring de lekkerste gerechten maken

Zoals je ziet, is dit zeker een no-brainer.

Maar.

Elk product komt ook met z’n nadelen en zo ook deze.

Het enige minpunt wat ik merkte was dat het inbranden van de pan wat tijd kost. Je moet er echt de tijd voornemen, wat niet iedereen heeft.

En het inbranden zelf is een hele klus. Maar wanneer je dit hebt gedaan, blijft dit één van de beste pannen die je op dit moment kunt kopen.

Kortom, de DeBuyer Mineral B Element is een logische aankoop voor mensen die een serieuze stap willen zetten om de kwaliteit van hun pannen te verhogen.

2. Demeyere Alu ProDura Glide

Voordelen:

Langere levensduur

Geschikt voor inductie

Goede kwaliteit

Nadelen:

Prijzig

De Demeyere Alu ProDura Glide is één van de betere stalen koekenpannen voor inductie

Inductie kookplaten hebben vaak een andere pan nodig. En zelfs de pannen die ik getest heb, waarvan er stond dat ze geschikt waren voor inductie… 

Beschadigde na het koken.

Ja, echt.

Maar die pannen heb ik expres uit de lijst gelaten, zodat je niet je tijd en geld weggooit.

Deze stalen koekenpan is van dezelfde grootte als de eerste in de lijst, ook 28 cm. Maar ten opzichte van de eerste pan in de lijst, is dit de pan die ik aanraad als je specifiek op zoek bent naar een pan voor inductie.

Plus, de Demeyere Alu ProDura Glide heeft een 5-laagse bescherming waardoor je pan een langere levensduur heeft.

Op deze manier weet je 100% zeker dat je kwaliteit ontvangt. En je hebt een 5 beperkte garantie van 5 jaar op productiefouten.

Zelf ben ik fan van de hitteverdeling van deze pan. Je merkt direct dat de pan echt gemaakt is voor inductie en niet dat alleen het midden opwarmt. 

Echter is het enige nadeel dat dit niet de goedkoopste pan is. 

Je betaald zeker een aardige prijs voor deze pan, maar dan kun je ook wat verwachten. Als je het kunt veroorloven, dan moet je deze vooral uitproberen.

Kortom, de Demeyere Alu ProDura Glide is een geschikt pan voor mensen die op een inductie kookplaat koken en een goede stalen koekenpan zoeken.

3. BK Fortalit Koekenpan

Voordelen:

Vaatwasmachine bestendig

Ovenbestendig tot 230 graden

Voordelig

Nadelen:

Geen

Als je een goedkopere stalen koekenpan zoekt, dan is dit je beste keus.

Van alle 20 stalen koekenpannen die ik heb getest, was dit de enige die onder de € 40 was en ook nog eens kwaliteit leverde.

De pan is gemaakt van geëmailleerde staal, wat helpt met de levensduur van de pan. Je kunt er vrijwel zeker van zijn dat de pan zo’n 3 tot 4 jaar mee gaat.

En dat is niet slecht voor een pan in deze prijsklasse. In tegenstelling tot de andere pannen die ik had getest, waren er een paar die na één of twee weken al de prullenbak in konden.

Dat wil je voorkomen, want uiteindelijk blijft het geld. Het jammere daarvan is dat je de pan niet meer kunt retourneren, want je hebt de pan al gebruikt en ingebrand.

Daarom is een miskoop voorkomen zo belangrijk. 

Deze stalen koekenpan is goedkoop en van hoge kwaliteit. Je hoeft niet in onzekerheid te wachten, wat je wel bij andere aankopen hebt.

Plus, de pan is vaatwasser bestendig, zo hoef je het niet handmatig af te wassen. Echter is het wel beter voor de pan als je deze handmatig afwast. 

Kortom, de stalen koekenpan van BK Fortalit is een logische aankoop voor mensen die een goedkoop model zoeken.

4. WMF FusionTec Mineral Koekenpan

Voordelen:

Uitstekende kwaliteit

Multifunctioneel

Krasbestendig en bestand tegen zuren

Nadelen:

Goed handvat

De WMF FusionTec Mineral Koekenpan is de laatste in de lijst.

Deze stalen koekenpan raad ik enkel aan als de bovenste drie geen optie zijn. Dat komt doordat dit een pan is van een andere prijsklasse.

Dit is één van de duurste pannen die ik in tijden heb gekocht, vooral op het gebied van stalen koekenpannen.

Je betaald meer dan € 100 voor deze pan en niet iedereen kan dat betalen.

Maar.

Deze pan is 100% pure kwaliteit.

Er zijn maar weinig pannen die in de buurt komen van deze. Plus, de pan is geschikt voor elke warmtebron, inclusief inductie.

Stiekem is dit ​​mijn één van mijn favorieten, maar door de prijs kan ik het niet in de top 3 zetten.

Simpelweg doordat de prijs zo hoog is en niet reëel voor 90% van de consumenten. Vooral niet in tijden waar alles steeds duurder wordt.

Echter is dit wel een pan met uitstekende kwaliteiten en als je het kunt veroorloven, dan raad ik deze zeker aan.

Kortom, de WMF FusionTec Mineral Koekenpan is een prima alternatief op de bovenste drie, echter wel veel duurder dan de normale stalen koekenpannen.

Koopgids: Stalen Koekenpan

Voordat je een stalen koekenpan koopt, is het wel zo handig dat je op de juiste punten let. Zo voorkom je een miskoop. Zoals ik al eerder heb gezegd, wil je niet je tijd, energie en geld verspillen aan een product dat je toch retourneert.

Stalen koekenpan inbranden

Een stalen koekenpan inbranden is makkelijker dan je denkt, echter moet dit wel gebeuren. Dit is hetzelfde geval bij een gietijzeren koekenpan.

Vergeet daarbij niet dat een koekenpan plaatstaal veel meer onderhoud vereist. Hier moet je extra tijd aan besteden, wat belangrijk is om mee te nemen in je aankoopbeslissing.

Zelf is het inbranden van de koekenpan geen hogere wiskunde. 

Waar op letten bij het kopen van een Stalen Koekenpan?

Kwaliteit

De kwaliteit van de stalen koekenpan varieert van pan tot pan. Dit hangt natuurlijk af van welke pan je koopt, maar zolang je één van de bovenste 4 pannen koopt zit je goed.

Op deze manier weet je zeker dat je geen miskoop maakt en in onzekerheid hoeft te wachten. En uit ervaring weet ik dat er veel koekenpannen zijn die van hele lage kwaliteit zijn. Deze staan gewoon te koop online en ook in fysieke winkels.

Sommige pannen hebben zelfs hoge reviews waarvan ik eigenlijk denk dat ze niet echt zijn. Maargoed, dat is niet aan mij om op te lossen.

Prijs

De prijs van de stalen koekenpannen variëren van € 30 tot € 150. Maar persoonlijk vind ik het niet waard om meer dan € 60 te betalen voor een koekenpan. Vooral niet als je een kleiner budget hebt.

Maar als je het kunt veroorloven om meer te spenderen aan een koekenpan, waarvan je zeker weet dat je het ook gebruikt, dan moet je dat vooral doen.

De vier koekenpannen hierboven zitten in alle prijsklasse, zo is er voor iedere consument een optie. Als je goedkopere pannen zoekt, is het beter om een koekenpannenset te kopen.

Onderhoud

Het onderhouden van een koekenpan is makkelijker dan je denkt, vooral doordat de meeste pannen geschikt zijn voor in de vaatwasser. Maar zoals ik al eerder heb gezegd, is het handmatig afwassen van de koekenpan beter voor de levensduur.

Echter moet je dit zelf weten, want een pan handmatig afwassen kost ook weer tijd, energie en moeite. En veel mensen doen dit liever niet.

Levering

De levering van de meeste pannen zijn 24 uur. Maar er zijn gevallen waarbij pannen een langere levertijd hebben. Zelf heb ik dit een paar keer mee gemaakt, maar voor mij was dit geen dealbreker.

Bovendien is de verpakking ook belangrijk, maar zolang je één van de vier bovenstaande pannen aanschaft zit je goed en hoef je niet in onzekerheid te wachten.

Conclusie

Tot slot, de beste stalen koekenpan blijft de DeBuyer Mineral B Element. In tegenstelling tot de andere koekenpannen is deze van zeer hoge kwaliteit, snel geleverd en scherp geprijsd.

Veelgestelde vragen

Is een stalen koekenpan het waard?

Een stalen koekenpan is het waard, zolang je het ook gebruikt. Het is beter dan een gewone koekenpan door de langere levensduur.

Is een stalen koekenpan gezond?

Ja zeker, het gebruik van een stalen koekenpan heeft minimale impact op je gezondheid, zolang je het als een normale consument gebruikt en gezond eet.

ONZE #1 stalen koekenpan

DeBuyer Mineral B Element

9.8
Klantenservice9.8
Kwaliteit9.9
Prijs9.7

Voordelen

De beste op de markt

Snel en makkelijk schoon te maken

Gratis retourneren

Bekijk de BESTE PRIJS tot het einde van de Maand

Nadelen

Niet de goedkoopste, maar op lange termijn is het 100% waard.

Gepubliceerd door
Ik ben Jurian en ik help je graag bij het inrichten van je eerste woning. Ik weet waar je allemaal aan moet denken als je gaat verhuizen, en ik kan je helpen met het kiezen van de juiste meubels en accessoires.

Gerelateerde Artikelen