Action Koekenpan: Is het de moeite waard?

Auteur: Jurian
Laatst bijgewerkt op:

Action koekenpan kopen verstandig?

Action staat bekend om hun goedkope producten met dezelfde kwaliteit als A-merk producten. Maar zijn koekenpannen ook van dezelfde kwaliteit en is het waard om deze uit te proberen?

Ik heb deze kwestie in kaart voor je uitgezocht. Van alle koekenpannen die ik heel mijn leven heb gekocht, was dit de eerste keer dat ik een pan onder de € 10 kocht.

Laten we meteen beginnen.

Pannen van de Action

Ik kocht de Tomado koekenpan Superior van de Action voor € 7,99. En je gelooft het misschien niet… maar de pan was van oké kwaliteit.

De pan heb ik beoordeeld op basis van de kwaliteit, prijs en kookervaring. Maar doordat dit zo’n goedkope pan was heb ik het ook “iets” hogere cijfers gegeven.

Tijdens het koken zag ik wel dat dit een redelijk zware pan was, maar dat was het enige. De pan heeft een dubbele anti-aanbaklaag. (wat je ook ziet en voelt tijdens het koken)

Dit was de enige keer dat ik zo’n goedkope pan had gekocht, waarvan de kwaliteiten nog best wel goed waren. Al was het niet iets om naar huis te schrijven.

Maar zo heb je nog veel meer pannen bij de Action.

  • Steelpan
  • Kookpan
  • Koekenpan
  • Braadpan
  • Soeppan
  • Pastapan
  • Grillpan
  • En nog veel meer…

Wanneer we enkel naar de koekenpan van de Acton kijken, is het een prima keus. Action biedt naast hun eigen huismerk ook andere merken zoals Tefal aan.

Maar de meeste pannen zijn van het huismerk zelf, wat ook wel logisch is… aangezien de pannen zo goedkoop zijn. Ze maken de pannen waarschijnlijk zelf en verkopen het niet met een grote marge erboven op.

Voor mensen met een kleiner budget is dit ideaal, want je hebt een redelijk goede koekenpan in huis voor de prijs van een matige koekenpan met merk.

Vaak zie je dat merken een veel hogere marge pakken op de koekenpannen, terwijl ze niet altijd beter zijn dan Action koekenpannen. Maargoed dat is iets waar je zelf goed naar moet kijken.

Kwaliteit

De kwaliteit van de Action koekenpannen ligt er hoog voor de prijs. Je kunt er zeker vanuit gaan dat de pan zo’n 3 jaar mee gaat. De koekenpan die ik kocht, heb ik getest op:

Kookervaring

Mijn kookervaring met de koekenpan was zeer prettig. Er zaten niet echt grote nadelen aan, waarvan ik zou zeggen “niet kopen”. De pan voldeed aan alle verwachtingen, maar ik zie niet in dat de pan langer zou mee gaan 3 jaar.

Na 3 jaar moet je wel een nieuwe pan aanschaffen en in waarschijnlijk zelfs sneller. Maar aangezien de pannen zo voordelig zijn, is dit niet iets waar je zorgen over hoeft te maken.

Handgreep

De handgreep van de koekenpan was normaal. Het was niet iets speciaals zoals bij andere pannen. Het zat stevig en was stabiel. (ook als je veel kookt of zware gerechten)

Wat ik liever zou zien is een handvat dat je los kunt maken. Dat is superhandig als je de pan voor de oven gebruikt bijvoorbeeld. 

Anti-aanbaklaag

De anti-aanbaklaag was bij de koekenpan niets speciaals. Het voldeed aan de verwachtingen en het eten bleef niet vastkleven aan de onderkant. 

Persoonlijk zou de anti-aanbaklaag wel wat beter kunnen, maar voor de prijs is het een prima product en goed afgewerkt.

Prijs

Zoals ik al eerder heb gezegd, zijn de koekenpannen van de Action erg voordelig. Ze zijn nergens mee te vergelijken doordat alle andere pannen meer dan € 30 kosten.

Wel raad ik aan om de pannen in de fysieke winkels te kopen. Hier zijn ze vaak zelfs goedkoper dan in een webshop. En je hebt kunt er direct gebruik van maken.

Je hoeft niet te wachten tot dat je de pan in huis hebt, wat een groot voordeel is.

Assortiment

Het assortiment van de Action voor pannen is nog best wel groot. Je hebt veel pannen waaruit je kunt kiezen, maar voor koekenpannen niet zoveel.

Je hebt ongeveer 3 tot 4 producten die wel goed zijn, maar als je meer koekenpannen wilt… moet je wel naar een andere winkel gaan.

Aanbiedingen

De Action heeft niet veel aanbiedingen op koekenpannen of andere pannen in het algemeen. Maar doordat ze zoveel producten al zo voordelig zijn, is dit ook wel logisch.

Als je pannen in de aanbiedingen wilt, moet je echt scherp zijn… want het komt wel eens voor dat ze goedkoper worden.

De kans is klein, maar het kan voorkomen en dan moet je ook direct daar zijn, want ze zijn zo uitverkocht.

Conclusie

Koekenpannen bij de Action kopen is een logische keus als je een kleiner budget hebt. De pannen bij de Action zijn nergens anders zo goedkoop. Het enige wat je wel inlevert, is de kwaliteit, maar dat heb je nou eenmaal als je voor een goedkopere pan gaat.

De pannen gaan voor ongeveer EUR 12 weg en dat is veel lager dan de gemiddelde pan in andere winkels. Zeker iets om te overwegen als je een goedkopere koeken wilt.

Kortom, de koekenpannen van de Action zijn een prima keuze.

Gepubliceerd door
Ik ben Jurian en ik help je graag bij het inrichten van je eerste woning. Ik weet waar je allemaal aan moet denken als je gaat verhuizen, en ik kan je helpen met het kiezen van de juiste meubels en accessoires.

Gerelateerde Artikelen