Verschil tussen braadpan en stoofpan?

Auteur: Jurian
Gepubliceerd op:

Wil je een braadpan of stoofpan kopen en weet je niet welke je nodig hebt?

Braadpannen hebben meerdere benamingen zoals stoofpot, sudderpan en stoofpan. Zo is er geen verschil tussen deze twee producten en is het enkel een andere benaming.

Maar welke moet je aanschaffen en welke is het beste.

Laten we meteen beginnen

Samengevat

Een braadpan en stoofpan zijn beide geschikt voor het stoven van gerechten. 

Een braadpan heeft meerdere benamingen zoals sudderpan, stoofpot en stoofpan. Vroeger werd het ook nog wel eens een casserole genoemd. 

Er zit geen verschil tussen de twee pannen, enkel de benaming is anders.

  Stoven in een Braadpan

  Een braadpan gebruiken om te stoven is ideaal. Uiteindelijk is het hier gemaakt voor, maar toch vragen veel mensen zich nog af of dit wel mogelijk is.

  Stoven is een braadpan kan en is zo ook het lekkerst. Doordat er geen verschil is tussen deze twee pannen weten mensen vaak niet welke ze moeten gebruiken. Het zijn beide dezelfde pannen, maar hebben een andere naam. [1]

  Stoofpot, sudderpan, stoofpan of braadpan. 

  Dit zijn allemaal namen voor een braadpan en dus perfect voor het stoven van vlees bijvoorbeeld. (dit doe ik zelf regelmatig)

  Stoven kan op het fornuis, oven en in soms ook op een inductie kookplaat. Dit ligt er maar net aan wat voor soort stoofpan je koopt. 

  Braadpan of Stoofpan voor stoofvlees?

  Een braadpan en stoofpan zijn beide geschikt voor stoofvlees. Deze twee pannen zijn exact hetzelfde, alleen een andere naam ervoor. Dit komt doordat een stoofpan veel logischer klinkt dan een braadpan.

  Want je stooft het vlees, maar beide pannen zijn geschikt voor stoofvlees. Daar hoef je je geen enkele zorgen over te maken. Zelf heb ik beide pannen aangeschaft en gebeld naar de leveranciers, waaruit ze zelf zeggen dat er geen enkel verschil in zit.

  Sommige mensen zeggen nog wel dat een braadpan een dikkere bodem heeft dan een stoofpan, maar dit is niet het geval. Beide pannen zijn identiek en worden gebruikt voor het stoven van gerechten.

  Conclusie

  Zoals je ziet, zit er geen verschil tussen een braadpan en stoofpan. Beide pannen zijn precies hetzelfde, alleen hebben ze vroeger een andere naam gekregen. Doordat er vroeger veel gestoofd werd, heet het in de volksmond een stoofpan.

  De werkelijke benaming is een braadpan. En als je op zoek gaat naar een braadpan of stoofpan zie je vaak dezelfde producten tevoorschijn komen. 

  Bronnen:

  1. https://nl.wikipedia.org/wiki/Braadpan

  Gepubliceerd door
  Ik ben Jurian en ik help je graag bij het inrichten van je eerste woning. Ik weet waar je allemaal aan moet denken als je gaat verhuizen, en ik kan je helpen met het kiezen van de juiste meubels en accessoires.

  Gerelateerde Artikelen