Steelpan: Beste van 2024 (Inductie, met Deksel, Voordelig)

Auteur: Jurian
Laatst bijgewerkt op:

19

Producten
vergeleken

44

Bestede
uren

72

Reviews
verzameld

Als je op zoek bent naar een steelpan dat geschikt is voor het koken van melk, sauzen of soep, dan is het wel zo verstandig dat je de beste in één keer koopt.

De afgelopen maanden heb ik ongeveer 19 verschillende steelpannen getest om te kijken wat nou echt het geld waard is. Van de 19 steelpannen heb ik 4 geselecteerd die het kopen waard zijn.

Maak geen miskoop, want dit je kost je uiteindelijk alleen maar tijd, geld en je energie.

Laten we meteen beginnen.

Onze Favoriete Steelpannen

Beste Steelpannen:

1. BK Profiline Steelpan

Voordelen:

Duurzaam

Handige schenkrand

Vaatwasserbestendig

Nadelen:

Geen

Het merk BK staat bekend om hun kwalitatieve producten, waarbij de steelpan ook één van is. Dit is veruit de beste steelpan die je op dit moment kun krijgen.

Van de 9 pannen die ik heb getest, was dit de enige die er echt uitsprong. Daarbij bedoel ik dat de pan aan alle eisen voldeed. Dit waren:

 • Kookervaring
 • Prijs
 • Kwaliteit
 • Handvat
 • Schoonmaken
 • Warmtebronnen
 • Stevigheid

Al deze eisen heb ik een cijfer gegeven, waarbij dit de enige steelpan die het geld waard was. De pan is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie.

Zo kun je de pan gebruiken voor ieder gerecht zoals melk, soep of het koken van sauzen. Doordat de pan 14 cm is kun je voor 3 tot 4 personen saus koken. 

Als je gasten over de vloer hebt of vrienden die langs komen, raad ik het aan om een grotere steelpan te kopen. Of je kunt er natuurlijk meerdere van kopen.

Plus, de steelpan is RVS. Dit is één van de punten die ik zelf het fijnst vind, want je kunt ervan uitgaan dat de pan minimaal 4 jaar mee gaat

En doordat de pan gemaakt is van roestvrij staal hoef je er geen zorgen over te maken dat de pan snel verroest. 

Dit heb ik wel meegemaakt bij vele andere steelpannen, die ik uit de lijst heb gelaten. Maar zoals je ziet is dit één van de betere steelpannen die je kunt kopen.

Natuurlijk kan je het op jezelf nemen om verschillende steelpannen te gaan testen, maar dan ben je al zeker zo’n € 180 kwijt aan het kopen van alle pannen.

Dat is de reden dat ik dat al heb gedaan.

En het beste?

De pan is binnen 24 uur thuisbezorgd. Het is niet zo dat je meerdere dagen hoeft te wachten totdat je gebruik kunt maken van de steelpan.

Waarom de BK Profiline Steelpan de beste is:

 • Stevig handvat dat ervoor zorgt dat de pan niet uit je handen glipt
 • Handig deksel om te saus sneller te laten koken
 • Mooi design en roestvrij staal zodat de pan een langere levensduur heeft
 • Scherpgeprijsd en binnen 24 uur thuisbezorgd

Zoals je ziet is dit één van de weinige steelpannen die echt het geld waard is.

Zelf gebruik ik deze pan al zo’n 2 maanden en heb er nog geen problemen mee gehad. En ik gebruik deze steelpan regelmatig. Of het nou als sauspan is of het koken van eieren, dit is de pan die ik gebruik.

En om niet te vergeten.

De pan heeft een schenkrand om saus, soep of andere gerechten snel af te gieten. Dit is ideaal voor als je aan het koken bent.

Iedereen kan deze steelpan gebruiken.

Zonder enige kennis en ervaring gebruik je de steelpan alsof het niets is. Dat is wat deze steelpan onderscheid van de andere pannen.

Kortom, de BK Profiline Steelpan is de beste die je op dit moment kunt kopen. Zeker een aanrader als je al een langere tijd op zoek bent naar een goede steelpan.

2. Westinghouse Steelpan Inductie

Voordelen:

Vrij van PFAS

Cool Touch siliconen handvat

met Deksel

Nadelen:

Geen

De Westinghouse Steelpan is de beste voor een inductie kookplaat. Er zijn veel steelpannen waarbij er staat dat ze gemaakt zijn voor inductie, maar uiteindelijk toch niet zo is.

Dit heb ik veel mee gemaakt bij “goedkopere’ pannen.

Maar deze is gelukkig wel gemaakt voor inductie. En daarbij ook ​​één van de betere op de markt. Plus, dit is één van de weinige pannen die er echt goed uit ziet.

Door het prachtige design springt deze pan er echt uit. Plus, de pan komt met een glazen deksel, wat handig is om te zien wanneer je gerechten kookt.

Dit is de pan die ik in de voorgaande jaren veel heb gebruikt, maar later ben overgestapt naar de BK Steelpan.

Die was simpelweg beter en van hogere kwaliteit. Maar als je een pan zoek voor inductie, dan is dit een hele goede keus.

En de pan is geschikt voor in de vaatwasser. Je hoeft de pan niet handmatig af te wassen, wat je helaas nog wel moet doen bij veel andere pannen.

Ook is de pan vrij van PFAS, wat betekent dat er geen chemische stoffen vrij komen bij het koken. En hoewel je dit niet merkt, is het toch wel fijn om te weten.

Waarom ik de Westinghouse Steelpan Inductie aanraad:

 • Met een gemiddelde review van 4.6 van de 5 sterren is deze zeer hoog beoordeeld
 • Komt met een glazen deksel, wat superhandig is voor het koken
 • Maak de heerlijkste sauzen op een inductie kookplaat
 • Een duidelijke maatlabel aan de binnenkant en een stevig handvat

Als je nog geen steelpan hebt voor je inductie kookplaat, dan raad ik deze zeker aan. Vooral als je echt een pan wilt die het geld waard is.

3. Haushalt 21307 Steelpan

Voordelen:

Roestvrij staal

Warmte-isolerende handgreep

Vaatwasmachine bestendig

Nadelen:

Geen

Wil je een steelpan met een deksel, dan is de Haushalt 21307 de beste keus. Dit is één van de goedkopere steelpannen op de lijst met prima kwaliteit.

Deze steelpan is wel enkel geschikt voor:

 • Elektrisch
 • Keramisch
 • Inductie

Het is niet geschikt voor op gas, wat belangrijk is om te onthouden.

Deze steelpan gebruikte ik toen ik nog in m’n oude woning kookte. Dit was toen de goedkoopste steelpan die me aangeraden werd, waarbij ik kon verwachten dat het 1 tot 2 jaar mee ging.

Gelukkig was dat ook het geval.

En 2 jaar later is deze steelpan nog steeds een prima product. Echter is het wel helemaal verroest en het handvat begint los te raken.

Maar dat is ook wel te verwachten na zo’n lange tijd. Nu raad ik deze pan alleen nog aan als je een kleiner budget hebt.

De eerste en tweede in de lijst zijn vele malen beter dan deze.

Maar als je het niet kunt veroorloven, dan is dit een prima alternatief voor de eerste paar jaren. Ook is de pan gemaakt van RVS, wat ervoor zorgt dat de pan niet snel verroest.

Kortom, de Haushalt 21307 steelpan is een prima keus voor mensen die een goedkopere pan zoeken.

4. WMF Mini Steelpan

Voordelen:

PFAS-vrij

Gemakkelijk te reinigen

Insteekbare deksel

Nadelen:

Redelijke kwaliteit

Wil je een mini steelpan, dan is dit de enige die nog kwaliteit levert.

De andere mini steelpannen vallen ver onder het gemiddelde en zijn eigenlijk zonde van je geld. Vooral als je van plan bent om minimaal 2 jaar de pan te gebruiken.

Mini steelpannen zie ik eigenlijk als sauspan, want het is grootte een sauspan en lijkt er exact op.

De steelpan is geschikt voor:

 • Keramisch
 • Gas
 • Oven
 • Inductie
 • Elektrisch

Het enige waar de pan niet voor geschikt is, is halogeen. Maar aangezien er niet zo heel veel mensen zijn die op halogeen koken, is het niet zo belangrijk.

Om eerlijk te zijn heb ik deze pan enkel gebruikt tijdens de test. Ik gebruik deze steelpan niet in het privé doordat de pan te klein is.

Ik vind het maar niets om een kleine steelpan te gebruiken, want er past zo weinig in en je betaald er ook nog € 20+ voor.

Ook is deze pan ideaal voor in een pannenrek.

Maargoed.

Iedereen heeft een persoonlijke voorkeur.

Kortom, de WMF Mini Steelpan is een prima keus voor de mensen die een mini pan willen.

Koopgids: Steelpan

Voordat je een steelpan koopt, is het wel zo handig dat je een beetje onderzoek doet naar verschillende producten. Zo zijn er tientallen producten op de markt, waarvan stiekem 90% troep is.

Eigenlijk mag ik dat niet zeggen, maar dat is wel in realiteit zo. Vooral op het gebied van steelpannen, waarbij de meeste uit derde wereld landen komen en je eigenlijk direct kunt retourneren.

Daarom is het juist zo belangrijk om geen miskoop te maken. En hoewel je altijd een 30 dagen retourbeleid hebt, is het wel fijn om je kostbare tijd te bewaken.

Als je iets goedkopers zoekt, dan is het handig om een zwarte pannenset te kopen.

Waar op letten bij het kopen van een Steelpan?

Schenktuit

Bijna alle steelpannen komen met een schenktuit of schenkrand, dit is wel zo handig als je saus of soep aan het koken bent. Echter hebben niet alle pannen een schenktuit, dit zijn vaak de steelpannen die gemaakt zijn voor het koken van eieren bijvoorbeeld.

Deze pannen bevatten daarom geen schenktuit, waardoor je er enkel eieren in kunt koken. Gelukkig zijn dit maar een handvol pannen, maar toch belangrijk om op te letten.

Maatlabel

Het maatlabel zit aan de binnenkant, ook wel een maataanduiding genoemd. Alle steelpannen hebben een maatlabel of dit nou aan de binnen- of buitenkant zit. Het zit er wel.

De bovenstaande steelpannen hebben allemaal een maatlabel aan de binnenkant, wat goed zichtbaar is. Dit is belangrijk want je wilt geen steelpan kopen, waarvan de maatlabel moeilijk af te lezen is.

Deksel

Er komen maar weinig steelpannen met een deksel. De meeste steelpannen zijn echter gemaakt om zonder deksel te gebruiken. En hoewel een deksel handig is, betaal je hier wel meer voor.

Nu is dit geen dealbreker, maar ligt dit ook aan de grootte, de pan zelf en het merk. Zelf heb ik steelpannen met en zonder deksel. Dit is uiteindelijk een persoonlijke voorkeur.

Prijs

De prijzen van steelpannen ligt tussen de EUR 20 en EUR 50. Als je meer betaald voor een steelpan, dan is dit het vaak niet waard.

Aangezien je de steelpan enkel gebruikt voor het koken van saus, eieren of soep. Tenzij je natuurlijk een groter budget hebt, dan moet je dat zelf weten.

Conclusie

Tot slot, de BK Profiline Steelpan blijft de beste op de markt. Ten opzichte van de andere pannen is deze groot genoeg voor 3 tot 4 personen, van zeer hoge kwaliteit en gemaakt van roestvrij staal.

Veelgestelde vragen

Wat doe je met steelpan?

Een steelpan gebruik je meestal voor het koken van kleinere gerechten zoals: soep, eieren of saus.

Kun je bakken met een steelpan?

Ja, dat kan. Maar het is niet aangeraden om te bakken in een steelpan. Je kunt hier beter een koekenpan voor gebruiken.

ONZE #1 Steelpan

BK Profiline Steelpan

9.8
Klantenservice9.8
Kwaliteit9.9
Prijs9.7

Voordelen

De beste op de markt

Snel en makkelijk schoon te maken

Gratis retourneren

Bekijk de BESTE PRIJS tot het einde van de Maand

Nadelen

Niet de goedkoopste, maar op lange termijn is het 100% waard.

Gepubliceerd door
Ik ben Jurian en ik help je graag bij het inrichten van je eerste woning. Ik weet waar je allemaal aan moet denken als je gaat verhuizen, en ik kan je helpen met het kiezen van de juiste meubels en accessoires.

Gerelateerde Artikelen