9 Beste Pannen Merken: Italiaanse, Duitse en Franse

Auteur: Jurian
Gepubliceerd op:

Als je op zoek bent naar de beste pannen merken is het belangrijk dat je deze op een rij zet. Er bestaan meer dan 100+  merken waaronder Franse, Duitse en Italiaanse de bekendere zijn.

Deze pannen merken worden over het algemeen meer verkocht dan andere pannen. Dit komt doordat deze pannen van hogere kwaliteit zijn en een langere levensduur hebben.

Als je pannen wilt kopen en nog niet de juiste hebt, dan is handig om de 8 merken hieronder te vergelijken. Zo zie jij welke het beste voor je is en waar je deze kunt kopen.

Laten we meteen beginnen.

Beste Pannen Merken

1. Westinghouse

Westinghouse is oorspronkelijk een Amerikaans merk. Ze zijn opgericht in 1869 en produceren veel producten in het keukenassortiment. Naast pannen produceren ze ook Electra, hierbij moet je denken aan stofzuigers, wasmachines en Tv’s.

De gietijzeren pannen van Westinghouse zijn één van de beste op de markt. Er zijn maar weinig pannen die in de buurt komen van dit merk. Westinghouse staat bekend om hun hoge kwaliteit pannen en ze doen het al jaren goed.

Het hoofdkantoor is gevestigd in New York en ze hebben meerdere distributiecentra over de hele wereld. Pannen van Westinghouse zijn te koop bij Bol.com, Blokker en Fonq.nl

2. DUCQ

DUCQ is een merk dat gespecialiseerd is in het produceren van koperen pannen. Deze pannen zijn vernoemd naar Josep DUQ. Hij is in de jaren 1600 kok geweest op de VOC-schepen.

Koperen pannen van DUCQ zijn van zeer hoge kwaliteit waar je jaren mee kan doen. De binnen- en buitenkant zijn uitstekend geproduceerd en dat zie gelijk. En een lange levensduur van de pannen is ontzettend belangrijk.

Zo weet je zeker dat de pannen jaren mee gaan en niet na een paar maanden al de prullenbak in moeten. DUCQ pannen zijn te koop bij Bol.com, Cookinglife.nl en Fonq.nl

3. Tefal

Het franse pannen merk Tefal is opgericht in 1956 en is al jaren één van de marktleiders op het gebied van pannen. Maar ze specialiseren niet alleen in kookpannen, maar ook huishoudelijk apparatuur.

Hierbij kun je denken aan bakplaten, rijstkokers en inductie kookplaten. Deze kun je allemaal bij Tefal aanschaffen en ze zitten over de hele wereld. Dit maakt het ideaal voor iedereen, zelfs als je buiten Nederland woont.

Tefal pannen zijn één van de betere merken die je op dit moment kunt kopen. En ze zijn beschikbaar in winkels zoals Bol.com, Blokker en Coolblue.

4. GreenPan

GreenPan is opgericht in 2007 en is een Belgisch merk is?

Ze produceren alleen maar professionele pannen die koks gebruiken. Je ziet ze steeds vaker in “normale” keukens doordat ze zo populair zijn. GreenPan staat bekend om hun pannen, want ze zijn allemaal PFAS-vrij.

Dit betekend dat er geen chemische stoffen zijn gebruikt tijdens het produceren. En dat is zeker een groot pluspunt als je daar naar op zoek bent. GreenPan pannen zijn te koop bij Bol.com, Coolblue en Fonq.nl

Als je nog nooit pannen van GreenPan hebt gebruikt, dan loop je zeker wat mis. Dit zijn pannen voor het leven.

5. Swiss Pro+ 

Swiss Pro+ is oorspronkelijk een Nederlands merk opgericht in 2005. Maar Swiss staat voor het Zwitserse merk, waar het idee vandaan komt. Daarom wordt dit ook wel een Zwitsers merk genoemd. 

Sinds 2005 produceren ze al allerlei producten zoals elektronica en keukengerei. Als ervaren kok ken ik ze vooral van de pannen die ze produceren. Hierbij moet je denken aan de pannensets.

Pannensets van Swiss Pro+ zijn ontzettend voordelig en meestal de beste op de markt. Vooral als je naar de prijs kijkt komen er weinig in de buurt.

6. DeBuyer

DeBuyer is een Frans pannen merk dat opgericht is in 1830. Ze produceren producten vooral in het keukenassortiment. En de focus van DeBuyer ligt op stalen, aluminium en roestvrij stalen producten.

Ook staan ze bekend om hun anti-aanbaklaag. Je ziet direct dat ze dit in detail hebben geproduceerd waar maar weinig pannen hetzelfde hebben. Pannen van DeBuyer die met een anti-aanbaklaag hebben een ontzettend lange levensduur.

Je kunt ze kopen bij Bol.com, Fonq.nl en Kookpunt.nl. Soms zijn ze ook te koop in fysieke winkels, maar dit is niet overal.

7. Demeyere

Demeyere is een Duits pannen merk opgericht in 1908 door Jo De Meyere. Officieel valt het onder de ZWILLING Group die nog meer producten in het keukenassortiment produceren.

De bekendere pannen van Demeyere zijn ALU PRO 5, ATHENA 5 en APOLLO7. Als je deze Duitse pannen in huis hebt, zie je echt het verschil tussen deze en pannen van een ander merk. Het enige nadeel is dat ze zo ontzettend duur zijn.

Maar dan heb je ook een pan voor het leven. De levensduur van Demeyere ligt zeker op zo’n 20 jaar of meer. Demeyere pannen zijn te koop bij Bol.com, Zwilling.com en de Bijenkorf.

8. Le Creuset

Le Creuset is de duurste pannen merk, maar dat betekent ook dat het met pure kwaliteit komt. De reden waarom pannen van Le Creuset zo duur zijn, is vooral omdat ze zo’n hoge eisen hebben. 

Daarom zie je nooit pannen van Le Creuset die slecht zijn. En als je naar de recensies kijkt, zie je amper slechte reviews. Dit komt doordat de pannen zo extreem goed zijn, ze zijn niet te vergelijken met een ander merk.

Dit is de reden dat ze zo duur zijn. Pannen van Le Creuset zijn te koop bij de Bijenkorf, Bol.com en in fysieke winkels.

9. Ruffoni

Ruffoni is een Italiaans pannen merk en opgericht in 1931 door de Ruffoni familie. Ze produceren vooral pannen van koper op een unieke wijze. Zo zeggen ze zelf dat het “Handcrafted Premium” pannen zijn.

Deze pannen zijn boven de € 1000 en niet betaalbaar voor de meeste mensen. Maar als je iemand bent die echt van koken houdt, dan is dit wellicht een optie.

Ruffoni pannen zijn te koop op Bol.com, Fonq.nl en in fysieke winkels. Vergeet hierbij niet dat pannen van Ruffoni het beste van het beste is.

Deze pannen zijn niet te vergelijken met een ander merk. Zelfs niet als je naar de Italiaanse pannen merken kijkt. En vaak zijn deze ook niet overal beschikbaar.

Conclusie

Zoals je hierboven al ziet, zijn veel pannen geproduceerd in het buitenland. En dat zijn vaak ook de betere pannen die je kunt kopen. Als je een kleiner budget hebt, dan is het beter om pannen in winkels te kopen. Deze pannen merken zijn namelijk vaak in de aanbieding en goedkoper.

Over het algemeen wordt Westinghouse de beste pannen merk genoemd. Ze zijn al jaren één van de marktleiders in Nederland en dat zal ook wel zo blijven.

Gepubliceerd door
Ik ben Jurian en ik help je graag bij het inrichten van je eerste woning. Ik weet waar je allemaal aan moet denken als je gaat verhuizen, en ik kan je helpen met het kiezen van de juiste meubels en accessoires.

Gerelateerde Artikelen