Elektrische Snelkookpan: Beste van 2024 (Multicooker, met Snoer, 6 Liter)

Auteur: Jurian
Laatst bijgewerkt op:

12

Producten
vergeleken

44

Bestede
uren

55

Reviews
verzameld

Als je op zoek bent naar een elektrische snelkookpan, dan ben je bij het juiste artikel uitgekomen.

De afgelopen maanden heb ik 12 verschillende elektrische snelkookpannen getest om te kijken wat de beste is.

Van de 12 zijn er maar 4 overgebleven die echt het geld waard zijn.

Laten we meteen beginnen.

Onze Favoriet

Instant Pot Duo 5,7L

Ervaring: 5.0 ★★★★★
Kwaliteit: 5.0 ★★★★★
Prijs: 5.0 ★★★★★

★★★★★

Score 5.0

#2e Keus

Instant Pot Pro Crisp

Ervaring: 4.8 ★★★★★
Kwaliteit: 4.8 ★★★★★
Prijs: 5.0 ★★★★★

★★★★★

Score 4.9

#3e Keus

Instant Pot Duo

Ervaring: 4.7 ★★★★★
Kwaliteit: 4.8 ★★★★★
Prijs: 4.9 ★★★★★

★★★★★

Score 4.8

Onze Favoriete Elektrische Snelkookpannen

Beste Elektrische Snelkookpan:

1. Instant Pot Duo 5,7L Multicooker

Voordelen:

Zorgeloos koken

Sterk gebouwd

Voordelig

Nadelen:

Geen

De Instant Pot Duo 5,7L Multicooker is veruit de beste elektrische snelkookpan op de markt. Zoals ik al eerder heb gezegd, zijn er maar weinig pannen die echt kwalitatief goed zijn.

Dit is er één van en deze pan is ook nog een voordelig ten opzichte van de andere pannen. Ik gebruik deze snelkookpan meestal voor rijst, vooral doordat het zo makkelijk is.

In minder dan 20 minuten is alles klaar en kun je direct eten.

Met de andere snelkookpannen heb je dat niet. Plus, dit is een multicooker, wat betekent dat het geschikt is als meerdere apparaten.

Waarom dit de beste elektrische snelkookpan is:

 • Snelkookpan wordt binnen 24 uur geleverd
 • Komt met een Standard Smart-Program
 • Koken is nog nooit zo makkelijk geweest
 • Je kunt er voor 5 personen mee koken

Zoals je hierboven ziet, heeft deze pan meerdere voordelen. Maar dat wilt niet zeggen dat het geen nadelen heeft.

Dit is namelijk de pan die ik al jaren gebruik en uit ervaring weet ik wel dat dit één van de betere pannen is op de markt.

Natuurlijk kun je zelf op pad gaan er verschillende pannen testen, maar geloof me… uiteindelijk zul je terug komen bij deze elektrische snelkookpan.

Bovendien zijn er maar weinig van deze kwaliteit.

Er zijn een aantal die dichtbij komen, maar dat is op twee handen te tellen. Plus, de elektrische snelkookpan komt met geïnstalleerde programma’s waardoor het supermakkelijk is om verschillende gerechten te koken.

Je kunt deze pan gebruiken voor:

 • Sauteerpan
 • Stomer
 • Slowcooker
 • Rijstkoker
 • Opwarmen van voedsel
 • Yoghurtmaker

Op deze manier bespaar je niet alleen geld, maar ook je kostbare tijd en energie. En hoewel dit niet de goedkoopste pan is op de markt… moet je het eigenlijk zien als investering.

Want een snelkookpan gaat minstens 3 tot 5 jaar mee, zolang je het goed onderhoud. Maar in gevallen waar je voor een goedkopere snelkookpan gaat, zul je zelf zien dat het niet langer dan een jaar mee gaat.

Dit is juist de reden waarom het zo belangrijk is om een kwalitatieve snelkookpan te kopen en niet enkel naar de prijzen te kijken.

En het beste?

De pan heeft van binnen een 3-laagse roestvrijstalen binnenkant. Dit voorkomt dat je gezondheidsproblemen oploopt of slechte ervaringen krijgt met de pan.

Zelf vind ik de pan erg stevig gebouwd. Het is niet zoals vele andere pannen die van plastic gemaakt zijn, waardoor ze na een paar maanden al stuk zijn. 

Dat heb je niet bij deze pan, wat zeker een groot pluspunt is. En als je niet kunt kiezen heeft dit merk meerdere pannen. Ze hebben zo’n 10+ verschillende elektrische snelkookpannen die je kunt kopen.

Later vertel ik meer over deze pannen.

Dit is één van de weinige pannen die ik zou aanraden aan m’n vrienden en familie. Uiteindelijk wil je geen troep aanbevelen, maar alleen producten echt het geld waard zijn.

Kortom, de Instant Pot Duo is de beste elektrische snelkookpan die je op dit moment kunt kopen. De pan is voordelig, van hoge kwaliteit en snel geleverd.

2. Instant Pot Pro Crisp

Voordelen:

Slowcooker

Roestvrij staal

Vaatwasmachinebestendig

Nadelen:

Voordelig

Ben je op zoek naar een elektrische snelkookpan met een snoer, dan is dit veruit de beste.

Vaak vergeten mensen dat een snoer juist handig is, vooral als je het voor een langere tijd wilt gebruiken. En hoewel de meeste elektrische pannen wel uren mee gaan, zonder dat ze aan een stopcontact zitten.

Blijft het in de meeste gevallen wel handig.

Dit is één van de weinige elektrische snelkookpannen die ik heb gebruikt in de afgelopen jaren. Tijdens het testen kwam waren er uiteindelijk maar vier die echt het geld waard waren.

Deze elektrische pan is niet goedkoop.

Maar zoals ik al eerder heb gezegd, moet je dit als een investering zien. Deze elektrische pannen gaan minimaal 3 tot 5 jaar mee.

En in de meeste gevallen zelfs nog langer.

Daarom is het belangrijk dat je in een goede elektrische pan investeert. Je wilt niet ieder jaar een nieuwe pan aanschaffen, vooral niet als je net zo goed een pan in één keer kunt kopen die een langere levensduur heeft.

Kortom, de Instant Pot Pro Crisp is één van de betere snelkookpannen die je op dit moment kunt kopen en de pan komt met een snoer. 

3. Instant Pot Duo

Voordelen:

Makkelijk in onderhoud

Scherp geprijsd

Eenvoudig in gebruik

Nadelen:

Matige kwaliteit

Ben je op zoek naar een budget elektrische snelkookpan, dan is dit één van de betere.

De Instant Pot Duo is geschikt als rijstkoker, slowcooker en snelkookpan. Zelf heb ik deze pan veel gebruikt in de voorgaande jaren.

Dit is was in de tijd waar ik nog niet het budget had om een betere snelkookpan te kopen, maar dit was echt een levensredder, vooral in tijden waar ik geen tijd had om te koken.

Geloof me…

Als je na een lange dag terug komt en geen zin hebt om te koken, dan is dit echt een aanrader. Dit is één van de weinige elektrische snelkookpannen die ik aanraad voor mensen die een voordelige, maar toch kwalitatieve pan zoeken.

Bovendien is deze pan goedkoper dan veel andere pannen. Er zijn maar weinig pannen die op het gebied van kwaliteit in de buurt komen van deze.

Plus, de pan is binnen 24 uur bezorgd. En als je niet tevreden bent, heb je altijd de mogelijkheid om het binnen 30 dagen gratis te retourneren.

Kortom, de Instant Pot Duo is een logische keus voor mensen die een budget elektrische snelkookpan zoeken.

4. MELTAZO Multicooker

Voordelen:

Soepmaker

Anti-aanbaklaag

LED-digitaal scherm

Nadelen:

Geen

Zoek je een elektrische snelkookpan, maar zijn de bovenste drie niets voor jou.

Dan is dit een prima alternatief. Vaak zijn snelkookpannen een prima alternatief voor normale pannen, vooral als je geen tijd hebt om te koken.

De MELTAZO Multicooker is voorzien van een anti-aanbaklaag en ook roestvrij staal. Dit is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar pannen met een anti-aanbaklaag.

Persoonlijk zou ik deze alleen kopen als de andere drie snelkookpannen niets zijn. Ook is het belangrijk dat je de pan goed onderhoud.

Wanneer je naar de prijs kijkt, dan valt het wel mee. De snelkookpan is niet ontzettend duur, maar ook niet de goedkoopste. Het ligt er net tussen in, wat perfect is voor de meeste consumenten.

Bovendien heb je altijd de mogelijkheid om de pan te retourneren als je niet tevreden bent. 

Als we naar het product kijken, kun je de binnenste pan eruit halen.  Dit is ideaal voor het koken van asperges bijvoorbeeld. (lekkerder dan een aspergepan)

Kortom, de MELTAZO Multicooker is een logische keus voor mensen die een redelijke elektrische snelkook pan zoeken.

Koopgids: Elektrische Snelkookpan

Voordat je een elektrische snelkookpan koopt, is het belangrijk dat je naar de volgende punten kijkt. Je wilt tevens een miskoop voorkomen, wat zonde van je geld, tijd en energie is.

Waar op letten bij het kopen van een Elektrische Snelkookpan

Inhoud

De inhoud van de elektrische pan is wel zo handig om mee te nemen in je aankoop. Zo wil je niet een te kleine pan kopen, waarbij je vaak later pas achter komt dat je te weinig eten hebt.

Bovendien is het handig om uit te gaan van een minimale inhoud van 5 liter. Zo heb je altijd genoeg voor als er vrienden, familie of gasten langs komen.

Zelf heb ik meerdere elektrische snelkookpannen van 5 of 6 liter. Je kunt natuurlijk een grotere pan kopen, maar in de meeste gevallen is dat niet nodig.

Prijs

De prijs van een elektrische snelkookpan ligt tussen de € 80 en € 200. Vaak zijn deze pannen duurder dan de gewone koekenpan. Dit komt doordat deze pannen ook veel geschikter zijn voor de meeste mensen.

Vergeet daarbij niet dat een snelkookpan extreem veel tijd bespaard. Maar niet alleen op het gebied van tijd, maar ook de functies die komen met de pan.

Merk

Het merk maakt overigens niet heel veel uit, want de meeste pannen heb ik getest op basis van kwaliteit en niet het merk. Merken zeggen tegenwoordig niet zoveel meer, want er zijn hele bekende merken die amper kwaliteit leveren.

Wanneer je zelf meer dan 5 elektrische snelkookpannen test, zul je zien dat dit waar is. Vooral bij de populairdere merken.

Dit kun je met een snelkookpan

Als je nog geen elektrische snelkookpan in huis hebt, loop je echt wat mis. Vooral als je iemand bent die niet zoveel van koken houdt.

Ik heb vaak genoeg mee gemaakt dat ik geen tijd had om te koken, waardoor een snelkookpan echt een lifechanger was. Geloof me… een snelkookpan maakt je leven veel makkelijker.

Snelkookpan gebruiken voor:

 • Het koken van rijst
 • Yoghurtmaker
 • Soep koken
 • Eten warm houden of opwarmen
 • Als stoompan gebruiken

Wat je niet met een snelkookpan is het gebruiken als een alternatieve pan voor saus, bijvoorbeeld. Daar is deze pan veel te groot voor.

Conclusie

In het kort: de beste elektrische snelkookpan is de Instant Pot Duo. Deze is ten opzichte van de andere veel beter op het gebied van kwaliteit, levertijd en overal kookervaring.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een snelkookpan?

Gemiddeld kost een snelkookpan tussen de € 80 en € 200.

Is een elektrische snelkookpan het waard?

Ja zeker, vooral als je weinig tijd hebt om uitgebreid te koken, dan is een elektrische snelkookpan echt een no-brainer.

ONZE #1 elektrische snelkookpan

Instant Pot Duo 5,7L Multicooker

9.8
Klantenservice9.8
Kwaliteit9.9
Prijs9.7

Voordelen

De beste op de markt

Snel en makkelijk schoon te maken

Gratis retourneren

Bekijk de BESTE PRIJS tot het einde van de Maand

Nadelen

Niet de goedkoopste, maar op lange termijn is het 100% waard.

Gepubliceerd door
Ik ben Jurian en ik help je graag bij het inrichten van je eerste woning. Ik weet waar je allemaal aan moet denken als je gaat verhuizen, en ik kan je helpen met het kiezen van de juiste meubels en accessoires.

Gerelateerde Artikelen