Koelkast Standen Uitgelegd: Stand 1 t/m 7 [Complete Gids]

Auteur: Jurian
Laatst bijgewerkt op:

Voordat je een koelkast koopt, is het wel zo handig om te weten welke stand je nodig hebt en waarvoor. Zo zien we dat nieuwe consumenten die net een koelkast hebben aangeschaft geen enkel idee hebben waar ze aan beginnen.

Een foute koelkast stand zorgt ervoor dat je al je eten bedorven raakt, de koelkast een storing krijgt of helemaal uit valt.

Gelukkig hebben we de 7 koelkast standen voor je uitgezocht om te kijken wat de beste is en welke waarvoor dient.

Laten we meteen beginnen.

Samengevat:

De optimale koelkast temperatuur is tussen de 3°C en 4°C.

Zorg ervoor dat de koelkast van binnen helemaal schoon is, zo voorkom je dat de koelkast niet goed gekoeld wordt.

De koudste koelkast stand is 7, wat uitkomt op -2°C

Koelkast stand 1 t/m 7

Er zijn verschillende koelkast standen, waarbij iedere koelkast een andere stand heeft. Een simpele vuistregel is dat stand 7 het koudst is en 1 het warmst.

De meeste koelkasten staan op stand 4 of 5. Dit is het beste om je meegebrachte boodschappen koud te zetten. Elke koelkast komt met een draaiknop waarin je de temperatuur kunt aanpassen.

Het is belangrijk dat je de juiste koelkast stand gebruikt, want in het geval dat dit niet zo is. Kan het zo het zijn dat al je eten bederft, wat je natuurlijk niet wilt.

Bovendien is het bij iedere koelkast een beetje anders, maar over het algemeen zijn er minimaal 5 standen in een koelkast.

Beste koelkast temperatuur

Gemiddeld is de beste temperatuur tussen de 3°C en 4°C. Op deze manier zorg je ervoor dat  de voedselwaren zo lang mogelijk goed blijven en er geen bacteriën of schimmel ontstaat.

Bovendien is dit ook de beste temperatuur om drankjes in de koelkast te bewaren. Het is niet te koud en ook niet te warm. Zo zit je er niet goed tussen in, wat ervoor zorgt dat je altijd een heerlijk ijskoud drankje bij de hand hebt.

Natuurlijk zijn er verschillen in de koelkasten. Zo heb je mensen die liever de koelkast iets kouder zetten doordat ze bijvoorbeeld eten of ijs erin bewaren.

Terwijl de andere liever de koelkast iets warmer zetten. Het ligt er maar net aan wat je wilt en waar je de koelkast voor gebruikt.

Maar over het algemeen is de koelkast het best tussen de 3°C en 4°C.

Wat is de koudste koelkast stand?

De koudste koelkast stand is 7. Dit komt neer op zo’n -2°C, wat onder het vriespunt ligt. Belangrijk is dan ook dat je geen eten bewaard in de koelkast, waarvan je het niet bevroren wilt hebben.

Maar gelukkig gebruiken de meeste consumenten niet deze stand, met name doordat het simpelweg niet nodig is. Alle koelkast standen onder de 5 zijn eigenlijk vriespunten.

Zorg ervoor dat je er goed over nadenkt voordat je dit doet, want het kan heel je koelkast verpesten. Vooral op lange termijn, want je moet de koelkast ook weer ontdooien als dit helemaal bevroren wordt.

Wat is de beste plek in de koelkast?

De koudste plek in de koelkast is boven in. Bij de meeste koelkasten komt het koude lucht van boven, waardoor dit de koudste plek is. Dit is ook de beste plek om je drankjes te bewaren als je deze langer koud wilt houden.

Onderin de koelkast wordt het vaak luchtiger, want hier blijven de groente het langst vers. Zorg er dus goed voor dat je de koelkast op de juiste manier instelt, want zo blijft die het langst goed.

Conclusie

Om al je etenswaren zo lang mogelijk goed te houden, is het verstandig om je koelkast op stand 5 of 6 te zetten. Zo bevriest je eten niet en blijft het langer vers.

Gepubliceerd door
Ik ben Jurian en ik help je graag bij het inrichten van je eerste woning. Ik weet waar je allemaal aan moet denken als je gaat verhuizen, en ik kan je helpen met het kiezen van de juiste meubels en accessoires.

Gerelateerde Artikelen