Koelkast organiseren en indelen: de Beste Indeling

Auteur: Jurian
Laatst bijgewerkt op:

Wanneer je van plan bent om je koelkast te organiseren of opnieuw in te delen, zijn er verschillende mogelijkheden om dit te doen.

Vaak zie je dat veel consumenten zomaar alles erin zetten, zonder enige structuur. Nou is dat voor sommige een prima keus, maar als je iemand bent die heel gestructureerd werkt, dan is het waarschijnlijk een nachtmerrie.

In dit artikel laat ik je zien hoe je de koelkast op de beste manier kan indelen.

Samengevat:

Zorg ervoor dat al het drinken (blikjes, flesjes en pakken) op een rij zit. Vaak gebruiken mensen hier de middelste rij voor.

Vervolgens maak je ruimte op de bovenste rij voor de eieren of andere kleine zuivelproducten.

Onderin zet je het overige, met name groente, fruit en sauzen. En om niet te vergeten de koelkastdeur gebruik je voor alles wat open is qua drinken, maar nog niet helemaal leeg.

Stap voor stap indelen

Stap 1: Ruim de koelkast uit en maak alles van binnen schoon. 

De eerste stap is dat je de koelkast uitruimt. Dit is belangrijk om producten eruit te halen die over datum zijn bijvoorbeeld. Vaak vergeten mensen dit eruit te halen en laten ze het weken staan. 

In sommige gevallen blijft het zelfs maanden erin liggen, want je denkt er niet aan. Maar zo vind je ook eten dat nog goed is, maar je vergeten te eten bent.

Dit komt weer van pas voor de volgende keer. 

Stap 2: Zorg ervoor dat je alles van tevoren organiseert

Wanneer je alle producten uit de koelkast hebt gehaald, kan je naar de volgende stap. Leg alles neer op een tafel en organiseer alles. Zet alle zuivelproducten bij elkaar, drinken, groente en fruit. 

Zorg dat je alles van tevoren organiseert, want als je dit doet wanneer je de koelkast schoon is, ben je vaak langer bezig.

Alle producten zet je nu terug op de juiste manier. 

  • Drinken op de middelste plank
  • Zuivelproducten bovenaan (eieren)
  • Groente en fruit op de onderste rij

Als je een grote koelkast hebt, dan kan je ervoor kiezen om nog een rij toe toevoegen en daar bijvoorbeeld het bier in te zetten.

Grote koelkasten zijn superhandig, vooral als je veel boodschappen doet. Maar helaas is dit niet altijd het goedkoopste.

Stap 3: Stapel drinken op elkaar om ruimte te besparen

Producten die je op elkaar kan stapelen, kan je het beste direct doen. Zo bespaar je niet alleen ruimte, maar is het ook nog eens handig.

Daarnaast ziet het er een stuk georganiseerder uit. Een georganiseerde koelkast is belangrijk voor mensen die van een beetje structuur houden. 

Gebruik eventueel een anti-slip mat om ervoor te zorgen dat alles zo stabiel mogelijk blijft staan.

Stap 4: Koop bakjes om alles zo vers mogelijk te houden

Koop bakjes en stop daar je groente en fruit in. Deze worden ook wel Fresh-Lades genoemd en komen vaak met de koelkast zelf.

Maar als dit niet het geval is, dan raad ik je zeker aan om een aantal lades aan te schaffen op Bol.com bijvoorbeeld. Dit is niet alleen ideaal om je groente en fruit langer te bewaren, maar ook andere producten. [1]

Stap 5: Producten die niet in de koelkast kunnen

Producten zoals tomaat en komkommer bewaar je het beste buiten de koelkast. Jammer genoeg weten consumenten dit vaak niet, maar tomaat en komkommer blijven langer vers wanneer je dit buiten de koelkast bewaard.

Bovendien behoud je de smaak meer en zorgt het ervoor dat het minder snel bederft. Maar vergeet niet dat je het niet in een warme kamer moet laten.

Want dat is ook niet goed voor de groente. 

Conclusie

Op deze manier organiseer je de koelkast op de efficiëntste manier, zonder dat je er uren mee bezig bent. Zorg ervoor dat je er ongeveer 30 min. Voor vrijmaakt dat moet ruim voldoende zijn om je koelkast te organiseren.

Bronnen:


  1. https://www.containerstore.com/organization-projects/kitchen/project/organize-your-fridge
Gepubliceerd door
Ik ben Jurian en ik help je graag bij het inrichten van je eerste woning. Ik weet waar je allemaal aan moet denken als je gaat verhuizen, en ik kan je helpen met het kiezen van de juiste meubels en accessoires.

Gerelateerde Artikelen