Koelkast Huren voor een Feestje + Gemiddelde Kosten

Auteur: Jurian
Laatst bijgewerkt op:

Ben je van plan om een koelkast te huren voor een feestje of een andere gelegenheid? Voordat je een koelkast huurt, is het van belang dat je goed research doet om onnodige kosten te voorkomen.

Afgelopen week heb ik een koelkast gehuurd bij een bedrijf, wat later met een factuur van € 500 kwam voor schade…

€ 500?!! 

Ja, voor mij was dit ook schrikken.

Samengevat:

Zorg ervoor dat je een budget beschikbaar stelt voor het aankomende feest dat je gaat organiseren.

Kijk naar het aantal gasten en gebruik deze simpele berekening: Aantal gasten x 3 (gemiddelde drankjes per persoon = drankjes.

Vervolgens kijk je op verschillende websites waar je een koelkast huurt en vergelijk je de prijzen met elkaar. Vergeet niet de 6 tips in dit artikel te gebruiken. Voorkom dat je onnodige kosten te betaald!

6 Tips voor het huren van een koelkast

1. Inhoud

Zorg ervoor dat je altijd de inhoud van de koelkast controleert voordat je deze huurt. Bij veel bedrijven is het namelijk mogelijk dat er schade aan de koelkast zit.

Vervolgens sturen ze jou een factuur voor de schade die is aangericht. In het algemeen is een koelkast van ongeveer 300 liter voldoende voor een feestje van ca. 15 man.

Hier past gemiddeld zo’n 5 to 6 kratten bier in, wat omgerekend 120 tot 140 flesjes bier zijn. En voor de meeste huisfeestjes is dit zeker voldoende. Tenzij je meer drinkt dan de gemiddelde, dan raden we aan om voor een groter model te gaan.

Wat ook belangrijk is, is dat je een glazen deur koelkast huurt. Dit zorgt voor een mooie sfeer en ziet er ook leuker uit.

In sommige koelkasten kan je ook etenswaren bewaren, dit zijn vaak grote koelkasten waar met aparte inlegplateaus.

2. Afmeting

Controleer ook altijd de afmetingen van de koelkast. Koelkasten zijn er in verschillende maten. Zorg ervoor dat de koelkast die je huurt niet te groot of te klein is.

Het komt wel eens voor dat de afmetingen niet correct zijn, wat zonde is. Want als de koelkast niet past, dan moet je het apparaat ergens plaatsen wat niet mooi is. 

En vooral wanneer er foto’s worden gemaakt en er staat een lelijke koelkast op de achtergrond.

Niemand staat daar op te wachten. Kortom, zorg er goed voor dat de afmetingen 100% correct zijn en niet afwijken.

3. Kwaliteit

Bij het huren van een koelkast is het ook belangrijk dat je altijd controleert op de kwaliteit.

Zoals ik al zei, kun je bij veel bedrijven schade aan de koelkast aantreffen. Dit kan leiden tot hoge boete.

Bij sommige bedrijven (ik zal geen namen noemen) leveren ze koelkasten die al beschadigd zijn. Vervolgens krijg jij de schuld, maar je hebt geen bewijs dat het al zo was. 

PRO TIP: maak een foto van de koelkast bij levering.

Zo voorkom je dat het bedrijf achteraf een factuur opstuurt, waar jij de kosten van moet betalen. Dit is iets wat ik tegenwoordig altijd doe, want op deze manier ontstaan er geen onnodige kosten en is iedereen tevreden.

4. Prijs

Bij het huren van een koelkast is de prijs natuurlijk ook van belang.

Ga nooit meteen voor het goedkoopste bedrijf, want dan loop je het risico dat je een slechte kwaliteit koelkast huurt.

De meeste “goedkopere’ koelkasten zijn vaak van mindere kwaliteit, daarom is het belangrijk om altijd de reviews te checken. Zelf bel ik altijd meerdere bedrijven op om een offerte op te vragen, maar als je hier geen tijd voor hebt, check dan het schema hieronder.

Dit is een algemeen schema van de huurkosten.

5. Levering

Op de dag van de levering moet je als verantwoordelijke er meestal bij zijn. Dit hoeft niet in alle gevallen, maar sommige bedrijven eisen dit wel.

Dit komt doordat je als persoon eindverantwoordelijke bent voor de koelkast. Zo moet je ook een handtekening zetten en een afspraak maken voor later.

Meestal wordt de koelkast later opgehaald, wat in de meeste gevallen 24 of 48 uur is na levering. Spreek dit goed af met de leverancier, want elke dag dat er bij komt, kost uiteindelijk geld.

Zelfs als je vooraf al hebt betaald komt dit voor.

6. Leverancier

De leverancier is vaak een 3e partij. Dit scheelt kosten voor het bedrijf zelf, maar hier moet je goed oppassen, want een 3e partij kan ook schade maken.

En vervolgens jou de schuld geven. Daarom is het belangrijk om altijd een foto te maken bij levering.

Zelfs wanneer je meerdere koelkasten huurt, raad ik dit aan. Want je wilt niet na het feestje op de bank zitten en vervolgens een factuur ontvangen van een paar honderd euro.

Gemiddelde huurkosten van een koelkast

InhoudPrijs per dag
150 liter€ 25
300 liter€ 50
400 liter€ 60
500 liter€ 70
600 liter€ 100
700 liter€ 120
800 liter€ 130

Let wel op dat koelkasten van 800 liter vaak niet beschikbaar zijn, dit wordt verdeeld over meerdere koelkasten.

Conclusie

Tot slot, een koelkast huren voor een feestje lijkt ideaal wanneer je veel drank wilt bewaren. Echter, is een koelkast kopen vaak een betere optie, vooral wanneer je meer dan 1 keer in de maand een feestje geeft.

Nou zal dat op korte termijn geen goede aankoop zijn, maar wanneer je kijkt naar een periode van 5 jaar is dit zeker een no-brainer. Bekijk hier de beste koelkasten.

Gepubliceerd door
Ik ben Jurian en ik help je graag bij het inrichten van je eerste woning. Ik weet waar je allemaal aan moet denken als je gaat verhuizen, en ik kan je helpen met het kiezen van de juiste meubels en accessoires.

Gerelateerde Artikelen